"Ameriikan laatu"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja valtope, 12.10.2006.

  1. valtope

    valtope Gearhead

    Moi

    Ostin tässä taannoin Chevy Sb 377 rotation assembly set:in, ja tarkoitus tehdä motti ajoissa valmiiksi ensi kesäksi.

    Hämmästykseni oli suuri, kun äsken vein pari SB-400 lohkoa koneistamoon, ja oli ajatus katsoa, kummasta tehdään.

    Männät, KB-194, tilattu, ja paketissa lukee 194-0.030, paketin päällä lukee quality check, mutta laatikossa männät kokoa STD !!!!!

    Onneksi toinen lohkoista lienee niin hyvä, että siitä saanee hoonattua STD kokoisen.

    Tarkistakaa aina, mitä olette tilanneet, ja mitä saaneet !

    ps. kiitos 4d sedan stressilevyn teosta

    ps2. älkää käyttäkö KB-silvolite mäntiä paljon yli 10 puristeisissa, koska ne ei tunnu kestävän. Tiedossa "useita" moottoririkkoja kyseisillä männillä yli 11-puristeisissä koneissa ( mäntä "katkenut").
    Katukäyttöön kyseiset männät erittäin hyviä.

    rg pekka v
     
  2. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Toi on joku yleismaailmallinen "varastohönöily"! tuntuu että pojat pakkailee vähän mitä sattuu.. myös oman työnantajan lähetyksetkin menee vähän sinnepäin!
    Tossa Pekan jutussa quality check tais koskee vaan materiaalia :wink:
    mulla kävi samantapainen juttu peltisarjojen kanssa:tilasin Hookerin Compit
    ja kun intoo täynnä menin niitä hakemaan muutaman viikon päästä,myyjä
    kertoi että tuli vähän muuta mitä tilattiin!! Malli oli oikea mutta olin tilannut
    ne mustina ja laatikosta löytyikin Ceramic-coated versiot!! Onneksi hinta pysyi "mustana" eli vahinko meni tällä kertaa Hookerille - yleensä vaan tuppaa olemaan asiakas joka näistä kärsii!!
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Mikä "Ameriikan laatu" ?
    :odroll:
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Vanha vitsihän on että jenkkilässä on suomikontti johon kaikki valmistajat tuuppaavat sutensa :rotfl: .
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    Eks sä tiedä mitä on laatu? Se on sitä, että tehdään helvetinmoisella sählingillä laatukäsikirja ja sitten auditoidaan että kaikki toimii sen kirjan mukaisesti. Jos siinä käsketään tehdä sutta ja sekundaa, niin sitten tehdään sitä.
    Se on laatua ja ISO 9001 sertifikaatti läpsähti firmalle.
     
  6. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    Re: Ameriikan laatu

    Sen verran kiinnostais toi kommenttisi KB-männistä jotka katkeilleet,oliko kyseessä hyperteticit ja eli tehtiinkö männänrenkaan pään "sovitukset" ohjeen mukaan ,eli ylimmän renkaan päittäisvälys tuplamäärä 2.renkaaseen verrattuna.
     
  7. valtope

    valtope Gearhead

    KB-männät

    Moi

    oliko kyseessä hyperteticit ? kyllä oli !

    Mulla ei oo hajonnut, mutta olen useasta lyhyen ajan sisällä kuullut, ja yhden setin nähnyt, jossa katkennut männäntapista alaspäin n. 45 asteen kulmassa.

    Mulla ei oo tietoo kyseisten moottorien männänrenkaiden välyksistä.

    Itse osaan sen verran lukea, ettei toi ole ongelma. Mulla ei ole ollut harmia KB-silvolite männistä, ja kuten ehkä huomasit, luotan sen verran, että tulossa myös seuraavaan moottoriin.

    rg pekka v
     
  8. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Re: Ameriikan laatu

    Todennäköisesti mäntäsi eivät olleet Amerikkaa nähneetkään. Tai sitten ainoastaan logistiikkafirman kyydissä? Taitaa paljon hinnat alkaen osaa - olla tehty Kiinassa, Brasiliassa yms. - you name it.

    Valitettavan paljon sutta näköjään tulee.
     
  9. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ameriikan äijät on kovasti huolissaan kiinaosien laadusta. Suotta, jos ne on ameriikan osien kanssa tähän saakka pärjänneet.
     
  10. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Meillä on paatissa Silvolitet, ja pikkusen yli kympin ruttu... Ei ainakaan vielä hajalla...
     
  11. valtope

    valtope Gearhead

    "Ameriikan laatu"

    En ole ollenkaan niin lapsellinen, että kuvittelisin kyseisten mäntien valmistusmaaksi USA, ja vaikka olisikin, ei se olisi välttämättä mitenkään positiivista.

    Kunhan nyt vaan purin harmitusta tälle palstalle.

    rg pekka v
     
  12. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Joskus käynyt laakerien kanssa vähän samanlailla, eri tavara sisällä mitä paketin etiketti antaa ymmärtää. Vipottaja sanoi mielestäni hyvin amerikan laadusta, tuskin kiinantavara voi olla ainakaan huonompaa. Toisaalta kiinanosistakin huokuu sellainen puolivalmisteisuus eli syytä tarkastaa esim. mitat ja puhtaus. Ja tarkastuksen jälkeen tehdä itse osa valmiiksi....
    Niistä kb:n männistä sen verran että kyllä ne tosiaan kestää n. 10 puristeisissa, 11 puristeisessa näköjään ei. Täysin varma konerikon syystä ei kai koskaan voi olla mutta todennäköisen syyllisen usein löytää.
     
  13. jorkki107

    jorkki107 Gearhead


    aivan :-? eikai ne pojjaat osaa tehdä muuta ku aseita?aattelin vaan kun seuraa uutisia :argue:
     
  14. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ameriikan laatu on mm. sitä että Jose tekee osan Mexicossa, ja sitten ne toimitetaan kontissa rajan toiselle puolelle ja sitten Josen serkku joka menee aamulla laittomasti rajan yli USA:n-puolelle, pakkaa ne pahvilaatikoihin. Sitten laatikon päälle laitetaan leima Packed in USA. Tämä toimii oikein hyvin amerikkalaiselle suurelle lukutaidottomien määrälle.

    Jos tuotteen asiakaskunta on pääsääntöisesti lukutaitoista (mm. terveydenhuollon tuotteiden käyttäjät), niin menetellään seuraavasti: Tuote valmistetaan lähes valmiiksi Mexicossa, sitten ne toimitetaan USA:han ja niihin tehdään joku mitätön "osan kiinnitys". Sitten tuote pakettiin ja päälle teksti Made in USA.
     
  15. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Tota tehdään ihan kotimaisessa vaateteollisuudessa ja muuallakin. Tuotantomaa vaan on Venäjä tai joku itäeuroopan peräkylä. Suomessa sitten surautetaan "komponenteista" parilla saumalla valmis "tuote" :) Osataan sitä täälläkin.
     
  16. makke

    makke 1st gear

    Noita osia kun päivittäin kauppaa, niin voi melkein tehdä ristinmerkin rintaan ja uskonnollisen tasapainon vuoksi kumartaa vielä mekkaa kohti jos saa oikeesti jenkeissä tehdyn osan käteensä. Sähköosat Meksikossa tehtyjä, jarruosat Kiinassa ja Argentiinassa, työkalut Singaporessa jne...
    Ja mikä hassuinta määrätyistä tarvike sähköosista jo tehtaalla hiottu pois OEM numerot, eli samoja missä lie kamoja saa ihan tarvikkeena kuin orkkiksenakin. On toi varaosamaailma aikas ihmeellistä. ;)
     
  17. BDF

    BDF 1st gear

    laatu

    sen verran voin sanoa kb männistä että oli viimiset jotka mä ostan soittivat koneistamosta ja kertoivat että yks mäntä on .010tuumaa helmasta pienempi kun muut että tuhkakuppi tuli ja perkele :mad:
     
  18. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Juuri näin.

    Yleinen harhakäsitys sellaisten keskuudessa, jotka eivät ole asiaan tutustuneet taas on se, että laatukäsikirjalla ja ISO9xxx laatujärjestelmällä olisi jotain tekemistä tuotteen toimivuuden, kestävyyden, mittatarkkuuden tai tarkoitukseensa soveltuvuuden kanssa...

    Käytännössähän kyseinen paperi on vain pää pe*seessä kulkevien myyntitykkien mieliksi hankittu, joka lisää muun henkilökunnan työmäärää merkittävästi.
    Kyseiset myyntitykit eivät tietenkään vaivaudu noudattamaan paperin perustana olevia toimintaohjeita, jolloin "hyvältäkin" järjestelmältä putoaa pohja pois.
     
  19. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mielenkiinnosta; Mitä työkaluja valmistetaan Singaporessa? Tuli sen maan teollisuus aika tutuksi pari vuotta sitten...
     
  20. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ostin tassa taannoin ison lajan osia ameriikan geeam osatiskilta, siis orkkis osaa, pakkauksissa luki made in israel, philippines, malaysia, india, south africa mutta ei USA :eek:
    No ajelin kampille ja poikkesin pepboyssissa hakeen yhet jarrupalat jotka oli maksanut melkoisesti kenraalimoottorin puljussa ja olin jattanyt ne nuukuuksissani sinne, peppoissin no name supersaver palat MADE IN USA :D
     

Kerro tästä muillekin!