Ameriikan tilauksista?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja falcon, 8.10.2013.

 1. falcon

  falcon 1st gear

  Eli oon tuossa nettiä selaillessa kattellu noita ameriikanjoen tarjoamia osavalikoimia, ja ajatellut että josko sitä ittekkin kokeilis tilata tuolta ison veden takaa osat autoon. Siispä kysymys kuuluu, että kuinka tuo homma toimii, esim. toimitus summitilta, tullit jamitäniitänyton tuohon osan hintaan vielä lisäksi. Niin ja mistäasti pitää hakea, vai tuleeko lähimpään postiin, vai kenties ovelle asti?
   
 2. Bluestone

  Bluestone Gearhead

 3. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Toimiipi lyhennettynä ja tiivistettynä niin että esim Summitilta tilatessa kirjaudut asiakkaaksi ja senjälkeen napsuttelet ostoskoriin tavaraa mitä tarviit ja hinnathan näkee samantien kuten toimituskulutkin siellä yhteenvedossa,riippuu minkä toimitustavan valitset tietty koska erihintaisia ja maksu menee VISA:lla tms luottokortilla.
  Tulevat lentorahtina Suomeen,paitsi mikäli olet tilannut nestemäisiksi luokiteltuja tuotteita,esim maalit jne,mutta niistä maininta jo tilatessa tuotteen toimitustavassa+yhteenvedossa ei hyväksy lentorahtiin.
  Jäävät Helssinkiin ja ilmoittavat sieltä kirjeitse,sähköpostilla tai telefoonilla kun saapuneet ja voit tullata netissä tai vaatia ne lähimpään tullipisteeseen johon itse kipaiset tullaamaan ne livenä.
  Koska eri osille on eri tullausarvot,niin mieti millä nimikkeellä tullaat....katso tullin sivut.
  Maksettuasi ne joko nettitullauksen yhteydessä tai paikanpäällä tullissa,paketti on pian postissa tai sitten kainalossa tullista.
  Mikäli tilaat jotain isoa ja painavaa,esim renkaita,vanteita,vaihteiston,perän,moottorin...kannattaa vaikka sinne Seinäjoelle ottaa yhteyttä Falcont tuontifirmaan niin tuovat kontissaan ja tullaavat ne valmiiksi+haet Janilta ne Seinäjoeltä kun ilmoittaa tavaran saapuneen.
  Monet jenkkifirmat/Ebay jne epäröivät lähettää/eivät edes lähetä johonkin takahikiälle Siperiaan ja esim Falcontilla osoite USA:ssa mihin lähetytät pakettisi ja sen saat kysymällä+ohjeet miten toimit näiltä tuojilta,mitä nyt käytätkin.Helppoa myyjälle ja sinullekkin!
  Monesti lähetyskulut voivat olla aivan hirveitä USA:n ulkopuolelle,jos tosiaan edes viitsivät lähettää eli säästät sählinkiaikaa,vaivaa ja rahaakin jos annat osoitteen USA:aan toimituspaikaksi paketillesi.
  Summit on hyvä firma ja ainakin itellä vain hyviä kokemuksia eli vastaavat teknisiin kysymyksiin ellet ole varma mitä tilaat ja minulle kerran jopa yöllä soittivat :-? :-?
  Toimituskulut ovat vaan hurjanlaiset ja Kreikan Budjettia varten kerättävät tullit kovanlaiset,mutta suosittelen ja onhan tuota valinnanvaraa sielläpäässä...ja kerranhan se vain kirpaisee lompsaa ja minkäs teet kun on näin tyhmän harrasteen/väärän asuinpaikan sille valinnut...
   
 4. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Mitenkä ulkomailta tilattujen tavaroiden takuuasioiden käsittelyt on hoituneet käytännössä.
  Omalle kohdalle on sattunut pari kertaa rikkoontunut pakkauksen sisältö, niistä on korvaus tullut sovittua lähettäjän kanssa kun on yksityinen myyjä ollut kyseessä.
  Mutta entäs jos Summit toimittaa epäkuranttia tavaraa, vastaako myös lähetyskuluista kun pakettia kuskataan eestaas usan ja suomen välillä, mahdollisesti useaankin kertaan ennenkuin toimitettu sisältö vastaa tilattua tavaraa.
   
 5. drpete

  drpete 3rd gear

  ^ Mun kokemus on, että firmat kyllä vastaa tuotteistaan. Kokemuksia mokista on tosin vasta kaksi :) Max Merrit Auto lähetti mulle joskus moottorin öljypohjan tiivisteen, kun piti lähettää vaihdelaatikkoon. Lähettivät kiltisti oikean osan veloituksetta, ja sain pitää ylimääräisen osan. Osissa joiden takaisin lähetys maksaisi enemmän kuin osan arvo, tämä lienee aika tavallinen käytäntö.

  Triumph Heraldiin tilasin Englannista Rimmer Brosilta vilkkuviiksen (ei siis jenkeistä, mutta ulkomaa kuitenkin). Viiksi ei palauttanut toisesta suunnasta, kun oli Made in China paskaa. Lähettivät sitten uuden, ja vielä kolmannenkin, ennen kuin löytyi hyvä. Ja siis veloituksetta. Eivät halunneet huonoja viiksiä takaisin.
   
 6. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Ei ole sattunut kohdalle mitään omaa tai Summitin mokaa sieltä tilatessa..tai no on:Tuli tilattua TF-904 alumiininen,syvennetty öljypohja tyhj.propulla ja sovittettaessa tuli myöhäinen ahaa ilmiö...tämähän on autossa 727.. eli moinen 904:sen uusi pohja löytyisi tarvitsevalle,uusi tiivistekkin valmiiksi liimattuna ja öp ruuvit mukana paketissa ja halavalla a"la Vilen(Summit hinta 149$+pk+tullit) 80e+pk!
  Tämä oli omamoka enkä voinutkaan enää palauttaa kun en älynnyt heti asentaa/sovittaa ja aikaa oli mennyt jo lähes vuosi tilauksen saapumisesta...
  Varmaankin toimii tuo takuupalauttelu ja kulutkin ehkä sovittavissa,mutta aikaahan tuo vie aivan tajuttomasti kk tolkulla+noitten jo maksettujen tullien kanssa tulee kyllä takkiin eestaas sähläys=kannattaa olla tarkkana ja varmistaa 2 kertaan
  T:paraskin neuvomaan :oops:
   
 7. drpete

  drpete 3rd gear

  Tulleista saa kyllä ihan hyvityksen. Jos palauttaa tavaraa, niin pitää tehdä maastavienti-ilmoitus tullille. Tarkemmin en tiedä mitä sitten tapahtuu, kun itse unohdin tämän palautellessani vääriä vahvistinpiirejä, jotka ostin yhteen kitarastyrkkariin :-? Palautin ne ilman ilmoitusta, ja kun korvaavat tuotteet tulivat, täyttelin tulli-ilmoitukseen, että ne ovat takuuosat. Pari sähköpostia siinä sai vaihtaa, mutta sain korvaavat osat lopulta maahan ilman tullia.
   
 8. kepak

  kepak 2nd gear

 9. jar

  jar 3rd gear

  Eli kun tuonne rekisteröityy niin sivuston laskurin hinnoilla tulee tavarat Suomeen? Minne tavarat täällä päässä jää noilla hinnoilla? Laskurin mukaan kuutio tavaraa maksaa ~170 euroa, ei kovin kallista, lentorahteihin tai moniin Suomi-hintoihin verrattuna.
   
 10. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Konttien purkupaikka on Hämeenlinna, kahdessa terminaalissa toimivat.
  Tarkemmat tiedot http://www.finn-us.com/ > yritys > agentti.
   
 11. mikka

  mikka 2nd gear

 12. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Niin,hyvä kun kerroit ja itsekkin siinä vielä myönsit että jo perittyjen tullien takaisinsaanti ei ihan läpihuutojuttu noviisille kun ei tiedä käytäntöjä ja kannattaa ottaa huomioon ettei ehkä saakkaan mitään/kaikkia...Suomessa kun ollaan.
  Toki varmaan US.Partsin kautta voi ostaa suoraan(ja monen muunkin firman) ja käyttää jopa heidän konttipalveluitaan,vaan mitähän tuo maksaapi,ei tietoa.
  Ainakin tavara hyllyssä on hinnoiteltu mielestäni enempi yläkanttiin ja itse haluan nähdä valinnanvaraa,hinnan ja täydentävän+ohjaavan luettelon(esim Summit) mistä valita+tilata+vertailla, eikä vain ostaa sen mitä löytyy ja tuota kilpailua kun vuosi vuodelta täällä yhä vähemmän kun Amerikan ajopelit enempi kuoleva laji,kotimaiset alan lehdet enempi vitsi, nuoria harrastajia tulee yhä vähemmän(tuleeko niitä ollenkaan?) ja pääosin vanhoja kalkkiksia nämä(kuin itse myös) harrastajat jotka lie haudataan projekteineen/valmiine autoineen,niinkuin kanttimiehetkin kalustoineen...
  Näitä 50-60 luvun jenkkejä kun ei enää liikenteessä juuri näe kesällä, vaikka talleissa on läjäpäin jos vaikka mitä uustuontiherkkua halvalla silloin 80-90 luvun huumasta ikiunessa,niin paitsi romumies näistä malmikasoista unelmoi ihan hereillä.
  Tämä on sitten vaan minun mielipide aloittajan aiheesta ja vähän sivustakin+ jos joku ostaa vain ja ainoastaan US.Partsilta tai joltain pienemmältä Finski firmalta,siitä vaan jos heidän mielestään ok.
  Onhan se varmaa,helppoa,työllistää!! ja voi olla halvempaa-samanhintaista tai kalliimpaa tavarasta riippuen,en ole perehtynyt syvemmin.
  Koska aloittaja näytti olevan Pohjanmaalta niin siksi tuota Falcontia ehdotin,meinaan ettei tarvi ajaa tankillista kahta gasoa edestakaisin tuonne Etelä Suomeen ja back kun sekin maksaa ihan kohtuullisen paljon aikaa+rahaa...
  Kallis harrastus Suomessa tilaat mistä tilaat ja tietysti tavoitteista+lähtökohdista riippuen=romusta rinsessaksi $$$...ja eihän varakkaalle tuo" kallis "tunnu samalta kuin köyhemmälle kuulemma :eek: :eek:
  Halvimmalla pääsee kun ei osta mitään lotjapaskaa vaivoikseen, hommaa valmiiksi laitetun tai hienosti säilyneen orkkislöydön joskerta ei voi olla ilman :D :D
   

Kerro tästä muillekin!