Amerikan Joen pakkelit

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kippis, 20.12.2015.

 1. kippis

  kippis Gearhead

  mistäs sais suomesta tollasta löysää pakkelia mitä näkyy esimerkiksi fast &loudin tyypit käyttävän. vai pystyykö normi pakkelia löysentää jollain ?
   
 2. roku65

  roku65 Gearhead

  Motip Finland myy(ja maahantuo?) noita amerikkalaisia Evercoatin tuotteita. Meilläpäin noita on paikallisessa maalaamossa asiakkaille myynnissä. 0.88l tötterössä oleva easy sand on juurikin tuota liejumaista viimeistelykittiä, jolla on hyvä kitata yli yleiskiharat koripaneelit. Ihan oikeesti hyvää tavaraa ainakin mun mielestä. Ei jää huokosta ja oikaisuhionnan voit aloittaa P120/höylä yhdistelmällä.
   
 3. rosswell47

  rosswell47 2nd gear

  Ja se vihreä kitti mitä american hot rodissa vetivät jo aikaa sitten o evercoatin race gold.erittäin hyvä hioa.ja motin finland muuttuu pro väriksi vuoden vaihteessa.
   
 4. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Joku muukin on katsellut samaa, kun itse tänään viimen pakkelia hioessa. Ainakin itselle tulee noissa pienissä oikasuissa helposti ylimääräistä pakkelia hiottavaksi levitettyä. Kohtuullisen löysänä pidän kyllä juuri kokeilemaani ppg:n pakkelia, mut ei se silti yhtä liejua läheskään oo, kun se mitä noissa sarjoissa jätkät pinnoille klähmii.

  Asian vierestä sitten, pitäis ostaa itselle joku pitkä hiomapaperin pidin isojen pintojen hiomiseen. Semmonen lyhyt, Mirkan Abranet hiomatuki löytyy, mutta mikä olis hyvä pitkä vastaava ja minkälaista paperia niissä kuuluu käyttää, onko se jotain rullatavarana olevaa nauhaa vai arkkeja, ei ole ainakaan kaupassa osunut eteen. Motonetissä katselin sellasta foamista tehtyä pehmeää taipuisaa tukea, onko siinä mitään mieltä, vai pitääkö olla kova taipumaton malli?
   
 5. z28

  z28 Gearhead

  abranet hiomatukea saa myös pitkänä mallina.arkkeja myös.
   
 6. roku65

  roku65 Gearhead

  3m myy höyläsettiä, jossa tulee erikokoisia jäykkiä kapuloita ja niihin tarkoitetut tarrakiinnitteiset paperiliuskat pölynpoistolla.

  Ittellä on ollut yleishöylänä perinteinen puukahvallinen malli, jossa alumiinilevystä pohja. Tarkoitettu liimapaperille, joka kiinnitetään höylän klipseillä. Voit ostaa paperin valmiiksi pätkittyinä arkkeina tai rullatavarana. Noissa isommissa kittisavotoissa menee paperia siihen malliin, jotta oon ostanut jokaista tarvitsemaani karkeutta täydet rullat niin ei käy vähäksi.

  Mobitivelta saa Amerikan mallin höyläsarjaa, jossa on jostain solukumista tehdyt höylät. Liimapaperin kiinnityspintoina on kumiin vulkanoitu peltipohja. Lisäksi näissä menee koko höylän läpi tukevia rautalankoja, joiden määrää säätäen voit muuttaa höylän jäykkyyttä. Kätevä lievästi kaarevilla pinnoilla. Sarjan pisin höylä on noin puoltoista kertaa ton perinteisen kittihöylän mittainen, joten oikaisee aika mukavasti pitempiäkin pintoja. Nää on ollut oivallisia esim hinkkavärin oikaisuhionnassa. Mun taidoilla ei taho saada täysin virheetöntä kittausjälkeä niin joutuu vielä korjaamaan oikohiomalla pitkällä tuella hinkkavärin. Liimapaperiakin saa rullatavarana P400 asti, joten toimii hyvin.

  Noiden pitkien palikoiden lisäksi voisit vielä hankkia setin profiilipalikoita, joissa tarrakiinnitys epispaperille. Nämä sopii hienosti vähempi oikaisua vaativiin tai koveriin/kuperiin pintoihin.

  Ammattilaiset pärjää vähemmälläkin arsenaalilla ja paljon hionnasta tapahtuu heillä ihan epäkeskollakin. Liian lyhyt palikka/epäkeskohionta jättää pintaan kuitenkin selvästi näkyvän "väreilyn" joka näkyy heti pitkin kylkiä tarkastellen. Jos tavoitteena on viivasuorat kyljet ja täysin väreilemätön maalaus, joudut tukeutumaan höyläarsenaaliin ja käsinhiontaan.
   
 7. Pölyttäjä

  Pölyttäjä Gearhead

  Itse ohensin kerran jäykäksi mennyttä pakkelia hartsilla, jota lasikuituhommissa käytetään. Hyvin oheni ja pakkeli käyttäessä kovettui normaalisti. Keksin asian itse joten en ole varma menetelmän hyvyydestä.
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ite kokeillut ohentaa tinnerillä halvinta marketti tavaraa vaihtelevin tuloksin toimii jotenkuten, tarttuminen tahtoo olla ongelmana, eli ite ohennettu meinaa valua tunteja, mutta on mainiota siihen viimeiseen sutaisuun jolla saa kolot täytettyä


  Sit kapulana itellä on tuollainen
  http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Hioma ... 000018957/
  Biltemasta ostettuja tarrallisia hiomanauhoja, mutten ole kuin napsauttanut sen noiden lukkojen väliin jotka on päissä, eli halvin rullatavarakin pysyy höylässä

  Se taipuu jonkin verran, ehkä joitain millejä tolle 40cm;lle

  Tosin ite oon jalkoja sillä raspannut, kunnen koskaan autoa ehtinyt tekemään
   
 9. BigMonsterBlock

  BigMonsterBlock 3rd gear

  Eri kitit ohenee parhaiten eri tavaroilla. Polyesterikitti ainakin ohenee hienosti samalla tavaralla kuin polyesterihartsi eli styreenillä. En osaa sanoo miten vaikuttaa kitin ominaisuuksiin pitkällä aikavälillä toi ohennus mut mulla on ainakin ohennettu polyesterikitti pysynyt käyttöautossa maalin alla jo kuutisen vuotta ilman mitään ongelmia.

  Oon kuullu semmosesta kuin "bondo honey" mikä sisältää hartsia sekä styreeniä tietyssä suhteessa ja käytetään just polyesterikitin ohentamiseen. Pitäis ihan toimivaa tavaraa tosiaan olla.
   
 10. rapa-ripa

  rapa-ripa Gearhead

 11. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Tuo hoitaa hommansa, kun repii pohjasta irti sen pehmusteen ja hioo itse kapulan lasilevyn päällä suoraksi. Ainakin oma kapula oli muhkurainen tehtaan jäljiltä. Rullatavaralla sitä enimmäkseen on tullut käytettyä, ne bilhelveten omat paperit väsähtää nopeasti.
   
 12. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Miksi muuten lasilevyn päällä?

  Ainakin itellä mitä vastaan tullut laseja niin yksikään ei ole ollut tasainen :eek:
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  No, tuo mun lasi on otettu talteen vanhasta skannerista - karkaistua lasia ja varsin tasainen vaikuttaisi olevan. Ihan riittävän tasainen tuollaisen muovirunkoisen kapulan oikaisuun.
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ahaa siis se ei ole ihan perus arkkina myytävää lasia


  Noihan taitaa olla erikoishiottuja ja muutenkin erilaista lasia kuin ihan normaalit ikkunat ja muut

  Täytyypä katella sillä silmällä piirtoheittimiä ja muita jos lasin adoptoisi parempaan talteen


  Ite miettiny et aina kehutaan lasia, mutta kukaan ei koskaan ole sanonut, et mitä lasia, niin oon olettanut, et puhe on paksusta ikkunalasista

  Oon muuten sellaisessa talossa käynyt jossa ikkunat oli valunut ylälaidasta karmia irti :eek:
  Meillä kotitalossa alko purku aikana olemaan lasit ylälaidasta puolet ohemmat kuin alhaalta, ne tosin ois pitänyt kääntää mun syntymän aikoihin viimeistään

  Ohutta lasilevyä jos laittaa esim lattialle kalikan päälle, niin voi yllättyä kuinka nopeasti linjalaser lakkaa joissain tapauksissa ottamasta lasiin.
  Paksumpi lasi vaan varmaankin taipuu hitaammin ainakin alussa. Sitä en osaa sanoa onko erikoisemmat lasit sit taipumattomampia


  Jos ite jotain hioisin niin kiillottaisin levyn laivaterästä ja laserilla kattoisin, et se on suora, ellei sit hitsaisi toisesta leikeltyjä suikaleita pohjaan ja sit jossain metallipajassa hiottaisi sen suoraksi.
  Tuumasta teräslevyä hionnasta tuleva lämpö tuskin jaksaa kurtistaa?
   
 15. f34

  f34 Gearhead

  Heh.. Ei lasi valu, eikä taivu hitaasti. Vanhat puhalletut ja konevedetyt lasit olivat huonolaatuisia. Nykyinen float-lasi on tasaista. 100mm matkalla on jonkun tuhannesosan millin heitto. Käy lasiliikkeestä hakemassa vaikka 5mm paksu puolen neliön ikkunalasin palanen ja mittaile
   
 16. 401

  401 2nd gear

  Aika tarkkaa peliä on jo tuo hiomatuen tekeminen.äkkinäiset luovuttaa jo sen auton hionnan.laivasta lähtiin on oltava työkalut..
   
 17. mustang66

  mustang66 2nd gear

  Näinpä, ei ole ollut kun maalikaupan vehkeet käytössä ja siltikin kohtuu suoraa tullut. Ehkä näitä kannattaa vähän räkä poskella lukeakkin...
   
 18. f34

  f34 Gearhead

  Älkääs nyt, just alkoi lähteä mukavasti sivuraiteille alkuperäisestä aiheesta...
   
 19. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Se santiksen pingottaminen siihen tukeen on kanssa aika vaikeaa ettei viännä sitä tukea :D
   
 20. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Heh. :D On se kuitenkin sen verran tarkkaa, että tartuin tuohon Bilteman höyläkalikan käyttöön. Ovet oikaisin sillä sellaisenaan, ja eihän se kunnolla oikaissut, kun pohjassa on se pehmuste. Sen irti repimisen jälkeen taas tuli näkyville todella epätasainen pinta. Ei sen oikaisu mitään sadasosamillipeliä ole, kun se kapula kuitenkin elää, mutta sattuipahan olemaan sen tekoon sopivan tasainen lasilevy. Muuten olisin vaneria tms siihen hommaan käyttänyt. Tehtaan jäljiltä pinnan heitto oli sitä luokkaa, että osa paperista pysyi koskemattomana, kun vierestä oli jo kulunut loppuun.
   

Kerro tästä muillekin!