Amerikanrauta joka kuluttaa 10L/100km tai alle?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja JenkkiFani, 16.10.2011.

 1. jiipee60

  jiipee60 3rd gear

  Täältäkin ääni 90-luvun V6 Thunderbirdille. Tilava, mukava ja menee vähällä bensalla ja erittäin halpa hankkia. Ruostuminen ja pikkuviat miinuspuolella, mutta nehän voi aika pitkälle tsekata ostovaiheessa.
   
 2. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  T-Birdissä tai Luminassa ei taida sitä sohvaa olla?

  4.3 Efi on hyvä moottori, jolla ainakin matka-ajossa pääsee kympin huitteisiin. Saa myös sohvapenkillä :wink:
   
 3. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  eiköhän kaikilla efeillä pääse kympin pintaan matka-ajossa,
  esim mun STS kadilakki vie aika tarkaan kympin matka-ajossa, mutta
  kaupungissa liikennevaloissa seisomiseen menee aina 20-22 L / 100 km.
  Eli mitä tehdas ilmoittaa, siihen 2 litraa päälle, niin siinä on luotettava lukema.

  NOh, tosin mun 2004 chevy evanda piti vielä 14.5 L / kaupungissa, se vei jopa 17L /100 km !
   
 4. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Tähän voisi lisätä että jos haet harrasteautoa niin joo, älä osta neonia tai jos urheiluautoa etsit niin älä osta neonia.. tai jos ne äänet ovat tärkeitä niin älä osta neonia :)

  Mutta sitten kun heräät haaveilemasta ja etsit jotain luotettavaa käyttistä niin osta Neon :D nämä nyt ovat vain omia kokemuksia ja autot on aina yksilöitä, mutta itse olen jo käynnyt läpi tuon "pöristely" vaiheen, on ollut V8 ja kaikkea sitä klisettä mitä puhutaan.. kun pitää olla JENKKI. Nyt ajelen Neonilla ja on varmasti yksi niistä parhaimmista autoista mitä koskaan ollut.

  Hey, jonkunhan tämä oli sanottava. Don't shoot the messenger :rotfl:
   
 5. jakezzz

  jakezzz 1st gear

  Menee varmaankin yli sun budjetin...

  Astro/Caprice pohjalle ja maakaasusetti.

  Oma lintta ottaa maantiellä 6-8kg/100km kaasua ja kaupungissa menee kymmenen kilon molemmin puolin (mieluummin plus 2kg kuin miinus 2kg)...halvimmillaan sata kilsaa maantiellä on maksanut 5,70€ mutta siinä sai jo todella pihistellen ajella sekä tankata mäntsälästä puoli ilmaista kaasua...

  Kaasu muunnos vaan on aika tyyris (about 3000€).


  edit:
  1kg kaasua maksaa tällähetkellä gasumilla 1,30€ ja 1kg kaasua vastaa käytännössä noin 1,5l bensaa...
   
 6. IntrigueGL

  IntrigueGL 1st gear

  Mulla oli Oldsmobile Intrigue, jolla pääsi alle kymppiin 3.8L -koneella kun osasi hyödyntää cruisea ja laatikon ominaisuuksia. Toki sekalaisessa ajossa huolettomalla kaasujalalla kymppi ylittyi.
  Löytyy nykyään Porvoon suunnalta.
   
 7. ido59

  ido59 Gearhead

  esim 99 neon kaupungissa valmistajan mukaan 21mpg = 11,2l/100km. ittellä oli vastaava 10v sitten ja taisi se 10-12l mennä seka-ajossa.

  mutta ei se neon mikään jenkki ole, samaa kuraa mikä olisi voitu tehdä ihan missäpäin maailmaa tahansa
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  -86 farkku capricella päästiin viime powermeetinkissä reilu 9 litraa/100km (9.2 tjsp). ihan orggis 307+200 tekniikalla. ja matka-ajossa siis, kaupunki on sit ihan oma lukunsa, tais lähennellä 16-17l/100km kun työmatka on ehkä 3-4km.
   
 9. jakezzz

  jakezzz 1st gear

  En tiä muistanko ihan väärin mutta itsellä kanssa sellaisia muisti kuvia että 307+200 tekniikalla olis maantiellä mukamas päässyt alta kympin...voi olla että muistan täysin väärin...tai aika kultaa muistot.

  Myös muistikuvien mukaan 307:n moottoritila muistuttaa letkuineen käärmeen pesää...ja siinä oli ainakin silloin tietämättömälle tekemätön paikka kun olivat totaalisen sekaisin. Onneksi isot pojat auttoivat ja sepäs tässä harrastamisessa (minä mitään harrasta...käyttöpelejä kaikki) niin kivaa onkin että jos sormi menee suuhun niin apuja saa...
   
 10. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  No emännällä on 2000 mallin 2 litran Neon automaatilla. maantieajossa se vie n 7 litraa kun ite olen ajanut. kaupunkikulutusta en tiedä mutta varmasti jää alle kympin. Jos se USA:ssa valmistettu, amerikkalainen merkki ja tyypillinen vaatimaton "himmeli" mitä ko maassa on parikymmentä vuotta rakennettu, ja mitä "kuraa" ne nykyäänkin ovat, niin miksei se ole jenkki?
  Jos kysyjä haluaa alle 3000 euron ja 10 litraa kuluttavan auton niin, ei siinä paljoa jää chancejä Hemi-Challengerille tai joilleikkin vintage-siipijenkeille.
   
 11. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  En ole noin paljon saannut bensaa menemään koskaan, eikä tarvitse muistella 10v päähän. Ihan samaa voi sanoa jostan caprisesta, dartista tai mistä tahansa v8 päristimestä kun sattuu huono yksilö käsiin.. niitäkin on ollut ja silloin ei V8 tai valmistus maa pelasta paljoa kun on kasa paskaa käsissä.
   
 12. askut

  askut 1st gear

  eipä taida automaatti neoni mennä alta kympin kaupunkiajossa??? kokemusta on
   
 13. ido59

  ido59 Gearhead

  totta puhut, ei noilla kysyjän reunaehdoilla jää paljon vaihtoehtoja - jos yhtään :rotfl: ehkä neoni voi olla kysyjälle ihan hyväkin valinta... kukin saa fiiliksensä eri asioista ja hyvä niin.
   
 14. intiaani_chief

  intiaani_chief 3rd gear

  Ilmeisesti minulla ei sitten ole sitä kokemusta tarpeeksi, jatkakaa väittelyä.
   
 15. rautasydän

  rautasydän 2nd gear

  Maantiellä alta kympin mulla olleet jenkitm on: -65 chevy2, 283 padalla ja automaatti, olikohan joku 600 tai 650 hollikka siinä. Kaupungissa pääsi 14 litralla nättiä ajoa. Toinen on aspen viritetyllä ja tasapainotetulla 318 koneella ja automaatilla. SItten vielä neoneista, että manuaalina semmonen on jo urheilullinen ja taloudellinen vehe, eli omassa keskikulutus oli kympin kahta puolta. Hyvä ajaa etuvetoseksi ja kohtuu ripeä; 8,8 sec 0-100. Näistä jos pääsis ajassa taaksepäin niin tuon chevyn ottasin takaisin. Reipasliikkeinen ja taloudellinen peli oli. Ja mun eka jenkki tietty! Onkos muuten tietoa onko vielä olemassa OMI-39 rekkarilla oli tuo aikoinaan. Myin kahteen kertaan ja ostin takaisin kunnes hävisi kartalta..
   
 16. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Katotaas ku saan ton "Rotiskon" (Tempo) ajoon... Netistä kaivelin et pitäs mennä highwaylla 7.6/100 8) ja kaupunkiski alle 10.

  Itellä tulee työmatka pendelöintiin...

  EI vaan taida Suomes montaa Tempoo olla?
   
 17. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Muinainen capriceni 307/th200 Meni kympin pintaan matkassa. Tai olis menny, mutta kun se lahna ei kulkenu mihikää ni piti ajaa lappu lattiassa all the time. :rotfl: Eli keskikulutus oli varmaa sitä 15-20l./100km.
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  Niin kauan kun kulutuksen pitää kaupungissa olla alle kympin niin auton pitää olla diesel tai max 2 litranen bensa joka ei tule läheltäkään michgania.

  Ranskalaisten 2litr peruskoneella pääsee kaupungissa alle kympin mutta tuskin helsingissä.

  Tää ei liity asiaan muttei valitettavasti kympin kulutuskaan jenkillä :(

  Osta joku luetelluista 5 litran kasilla ja aja loput metrolla tai bussilla jos ei riitä rahat aina!
   
 19. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Ylipäätään köyhän pk-seutulaisen ei kannata ostaa autoa, ainakaan vanhaa jenkkiä. Keskittyä mieluumiin tienaamiseen ja harrastuksena vaikka jenkkiautojen valokuvaamiseen :) se julkinen liikenne siellä on kuitenkin v-tun hyvä ja voi stressittömästi niillä liikkua.
  En minä ainakaan mitään autoa pitäsi jos asuisin 10 kilometrin säteellä Kampista... jota en muuten koskaan aio tehdä :)

  Jos sitten 3 tonnin ja 10 litran budjetilla liikuutaan kun ollaan muutettu landelle Vantaalle, niin silloin joku Tojota tai Honda yms. japsi pikku moottorilla on se paras käyttis. Jotkut Corollat ja Carinat on ikiliikkujia ja halvat varaosat jos ylipäätään korjuuttaa.

  Se vaan vanhojen (alle 3 tonnin) jenkkien kanssa pelaaminen sen verran kukkarolle ja vapaa-ajalle hupaa hommaa ja yllätyksellistä, että se vaatii myös työkalut, tilat ja taidon niiden kanssa elää.
   
 20. ido59

  ido59 Gearhead

  Lisäisin vielä, että asunto kannattaa olla mahdollisimman pieni ja olohuoneeseen ei kannata hankkia muita kuin höyläämättömiä puupenkkejä, ruoaksi riittää pirkka-maksalaatikko, telkkari vie sähköä ja lupa maksaa eli sen voi unohtaa. autovalokuvausharrastuksen jos aloitat, niin kannattaa ostaa joku halpa kännykamera, niin ei mene erikseen rahaa kameraankaan. kirjastossa voit ilmaiseksi käydä lukemassa autolehtiä ja -kirjoja. kannattaa liikkua mieluummin ratikalla kuin bussilla, siihen on halvemmat kertaliput. lähimmän huoltoaseman pihalla voit käydä myös katselemassa autoja, joskus saattaa paikalle eksyä vaikka neoni, samalla voit mittarialueen käsipyyherullasta ottaa seuraavan aamun vessapaperit :wc:
   

Kerro tästä muillekin!