Amerikanrautoja talvikäytössä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Vilkuna, 26.5.2003.

  1. DX

    DX Double Gearhead

    Nastapyörät ruuvaantui eilen camiinaan,
    taitaa olla 8. tai 9. talvi noilla, pintaa on rutkasti ja nastojakin suurin osa, mutta pituja ei enää kauheesti.

    kai se on rengaskaupoille alistuttava kunhan isoin ryysis on ohitte, mutta esmes 205/75 14 talvirinkula pakun kantavuuksilla on tosi yleinen...

    on mulla jokku deltan tms. 15 tuuman pellivanteet joissa on piällä jääratapiikkipyörät,
    ruuvataan vaikka ne alle jos keli oikeen kehnoksi menee,
    sitten kiipee camiina vaikka seinää piktin kunhan se vaan on jäässä.
     
  2. raggar

    raggar Gearhead

    Viikko sitten vaihoin Caminoon uudenveroiset hakkapeliitta kakkoset alle. Eilen tuli sitte talvi ja tänään kokeilin mitenkä ne nokialaiset potkii tyhjää. Yllätyin ihan miten hyvä pito on, vaikka perä on köykänen ja keula turhankin painava. Täytyy vielä sepeliämpäri laittaa lavalle niin eiköhän tuolla pärjää.
     
  3. Jeep-Ukko

    Jeep-Ukko Gearhead

    Lunta. Missä??

    Taitaa tää Kuopion seutu (tai koko itä-suomi), olla ainut paikka Suomessa, jossa ei lunta ole maassa tällä hetkellä? Hä?

    Tuli Rambleriin ruuvattua melko kehnot slicksit alle, tosin talvisäilytys renkaiksi...
     
  4. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Jeepillä ja Foortilla. Jos malttaa vaa Foortin pitää talaven ajossa.
     
  5. raggar

    raggar Gearhead

    Eilen kävin Kuopiossa, kotona lähtiessä tuli lunta taivaan täydeltä ja maassa oli jo 10 cm. Hankasalmen jälkeen ei juurikaan enää lunta ollu ja Kuopiossa paisto aurinko. Savolaiset alkuasukkaat toljotti ihmeissään lumista Capricea.
     
  6. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Kolmas talvi ja joka kerta jotain uutta yritän tehdä. Nyt perävälityksen ja "Imperial" keulan vaihtoa menossa -74 New yorker käyttökustomiin.
    Katto ja alusta on jo laskettu, tuo perävälityksen on taas tarkoitus laskea kulutusta.
    Viime talven pakkasilla matkalukemat meni reippaaseen kolmeenkymppiin parhaimmillaan. :lol:
     
  7. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Re:

    Lainataanpa aikaisempaa viestiä. Viime talvi meni tuolla vehkeellä ihan ok. Tosin ilman ryyppyä joten jokainen kylmästartti vaati hiukan jumppaa oikeaan takajalkaan. Nyt on kaasarissa toimivat palikat että ryyppy toimii moitteetta! Kiitokset PauliP:lle jolta ostin rokkiorkesteri dualjettiin uudet oikeat osat! :) Caminossa tosin nyt yksi jarruputki poikki mutta uuden saan ensiviikon alussa jolloin talviajo jatkuu! Kakkosautona on chrysler Neon joka tänään alkoi (taas) oireilemaan. Noi uudet on ahterista, vanhoissa puhdasta mekaniikkaa jonka jokainen mekaanikko saa ehjättyä! ;)

    Näköjään taisi jäädä alkuperäinen kuva jonnekin hukkateille joten tuossa linkissä kuva kyseisestä laitteesta: http://public.fotki.com/rinnewood/priva ... -2448.html
     
  8. Holley

    Holley Gearhead

    Tuo hieno kuva tosiaan Rinnewood,
    tosiaankin itsekin ostin täysmekaaniseen Q-Jettiin sähköisen ryyppypalikan aiemman bi-metallijousen tilalle ja nyt kun on ollut jo vähän pakkasia, voi sen sanoa toimivan todella hyvin. Auto käyntiin, pikkuisen kaasua; ei mitään pumppausta, vaan ihan vaan lisää kierroksia ja aika pian voi lähteä ajelemaan. Carbsonlystä USA:sta tilasin.
     
  9. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Jos nää noita työmaa parakkeja meinaat nii ne kuuluu naapuri tontin pitäjäle, ei meijän. 8)
     
  10. manha

    manha Gearhead

    Alkaa varmaankin olla jo aika etsiä talvirenkaita letukan alle ja pitäis ehkä kehitellä lämmityslaitekkin tuohon...Täytynee tunnustaa,että melko haasteellista matkanteko tällä,kun huurteenpoistosta pitää huolehtia serlalla.Kesärenkaat on pitänyt huolen siitä,ettei kapiinissa ole päässyt kylmä tulemaan :wink: .
    [​IMG]
     
  11. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mä ajoin yhden talven '80 Malibulla mis oli koko ryyppytorni poistettu, annoin käydä hetken tyhjäkäyntiä ennen lähtöä vaan aina. Nyt just alla '85 Oldsmobile, vakiokaasarilla jonka ryyppy toimii normaalisti. Katsotaan miten sen kans pärjää. En oikeen pidä tosta ryyppyjudanssista. Talvipyörinä oon aina pitänyt nastallisia jenkeissäkin, en tykkää ajella kitkoilla, ainakaan millään 235/75:lla. Nyt meinasin oldsiin laittaa 205/65/15 hakkapeliitat.
     
  12. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

    Tollasella olis tarkotus huristella.

    [​IMG]
     
  13. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    meikäläinen ajo caminolla -90 luvun lopussa 4 talvea alla 185/80/14c ja näyttää noita vieläkin saavan.
    pitkäkaton tuuppasin talliin perjantaina pari tuntia ennenkuin alko valkoista satamaan.
     
  14. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Mikä se 1976 on vuotena, itsellä 1980 Oldsi käytössä kaikki vuodenajat.... ja se parjattuu diesel!
     
  15. savoy 62

    savoy 62 3rd gear

    Näyttää että 62´:lla mennään tämä talvi.
     
  16. Wiljami

    Wiljami 1st gear

    -79 Cutlass Salon toiminu ainakin alkutalven ihan ok. Alla 185/75/14" nastat (uudet) ja loppukesästä tuli askarreltua hajallisen automaattiryypyn tilalle manuaalinen. Kosteina nollakeliaamuina joutunut käyttämään pihassa hetken aikaa ryyppy täysillä ennen kuin oppii käymään tasaisesti, tänä aamuna -10 kelissä lähti oikein nätisti. Lohkolämmitintä ei ole, vaan vastukset vesiputkella, parempi toki kuin ei mitään. Sisähaaroitinkii löytyy, niin ei palella starttaillessakaan.
     
  17. Muki

    Muki Gearhead

    Mercury lojuu parkkiruudussa, kun siinä ei ole nastarenkaita. Tankki taitaa myös olla aika tyhjä. Jääkäriin (polkupyörä) sen sijaan on nastarenkaat hankittu ja busseilla sun muilla julkisilla on suhailtu. Pari kertaa ollut vaimon Corolla lainassa, on siinä sentään automaatti.

    Ihan ei kondis riitä vetämään duuniin ja takaisin fillarilla, vielä. Se olisi sentään 40 km päivässä...

    Harkitsen ihan tosissaan, että jos tuon auton antaisi olla niillä sijoillaan, kunnes kesärengaskausi on taas käsillä. Noi julkiset muuten toimii ihan helvetin kätevästi, kun niitä oppii käyttämään, ja sitten on näitä GPS-reitti - ohjelmistoja kännykkään, mitkä ovat tuiki harvinaisia tietoyhteiskuntavouhotuksen myönteisiä tuloksia.

    Ihan todella olen myönteisesti yllättynyt, miten on reissaaminen sujunut julkisilla.
     
  18. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Prkl. Tänään piti laittaa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen Sarvis seisontaan. Moottori pitäis saada nostettua pois maanantaina, jos sitten maaliskuussa sais viimeistään takaisin liikenteeseen.
     
  19. xarper

    xarper Gearhead

    Perhana kun jostain jonkun halvan lintan löytäis :l
     
  20. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Ohan mulla pari jenkkiä ympärivuotisina, mutta pari vuotta liian uusia, että täyttäisivät 76 tai vanhempi kriteerin.
     

Kerro tästä muillekin!