Asetukset konin iskareille TransAm -85 + WS6 + 16"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Tiwi, 21.8.2002.

  1. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Sain hankittua lopulta noi konit TranAm:n.
    Pitäis laittaa vaan alle, mutta sitä ennen heräs tälläinen ajatus, että mitähän pitäis olla noi asetukset noissa iskareissa. Niissä on säätöä 0..3+ Myyjä käski laittaa vaan nollaan, ja ruveta sitten siitä kiristämään. Etu iskarit on helppo säätää suoraan nupista, mutta takaiskarit vaatii aina purkamista että saa säädettyä. Mukana tuli lappu eri asetuksista, mutta ne siinä on vanhan mallin säädöillä annettu asetukset eri ajotavoille : kaupunki, hiekka ja sportti. Eli nolla, puoli kierrosta ja kierros säätöä. Nyt jos tään mukaan säätää noi uudet, ilmeisesti ne pitää laitta 2 asentoon, että saa toin sportti asetuksen päälle. Onko kellään oma kohtaisia komemuksia noista säädöistä, jotta vois aloitta kokeilun sitten niistä arvoista ?? Alusta mulla on WS6 ja 245/16" renkaat.
     
  2. Simon

    Simon 1st gear

    Miul on transus kans nuo säädettävät, nii eestä muistaakseni laitoin tiukimmalle ja takapäähän en ole koskenut (juuri sen irrottamisen takia). Vois ehkä vähän laittaa tiukemmalle takapäätä.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Lähde vaan siitä löysimmästä liikkeelle.
    Ne Konit on varmasti löysimmilläänkin paljon
    jämäkämmät kun ne sun vanhat iskarit.
    Ja se vaimennuksen säätö vaikuttaa vain paluuvaimennukseen.
     
  4. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Edessä on näköjaan sittenkin noi vanhan mallin säädöt ja takana noi uudet 0..+3. Takaiskarit on kovan oloiset, vaikka ne on nolla asennossa. Ja etupään iskarit sellaiset pehmeät nolla asennossa. Tässä on tietysti se, että T/A painaa kaksi kertaa enemmän kun mun vanha GTI kärry. Laitettiin taaksen 2 asentoon ja edessä yksi kokonainen kierros. Eli kumpikin sportti asentoon. Tuntuu sille, että etupää on vielä vähän sellainen pehmeä töyssyn jälkeen. Tai sitten toi takapää on liian kovalla, koska se tuntuu aika terävästi ottavan töyssyt. Mut suhde ainakin etupään ja takapään välillä tuntuu väärältä. Joko takapäätä pykälä löysemmälle tai sitten etupäätä puolikierrosta tiukemmalle. Pitää kokeilla. Joo ja näköjään toin etupään säätö ei tosissaankaan vaikuta kun ulostulo suuntaan. Takana se tuntuis vaikuttava kumpaankin suuntaan. Pitäis päästä ajamaan ehjillä normaaleilla iskareilla varustetulla T/A, niin tietäis toin vakion etu/takapään käyttäytymisen. Mun vanhoista iskareista ei ollut kuin yksi etuiskari jotenkin kunnossa. Kaikki muut ei vaimentanut käytännössä yhtään. Eipä tarvitse arvuutella, johtuuko esim. ohituksen jälkeen mutkittelu tästä. Pitää antaa vielä maileja koneelle, niin eiköhän ne oikeat säädöt löydy. Tuntuis vaan sille, että etusissa pitää olla esim. 2/3 jäykkyydestä ja takana 1/3. Onkohan tää arvoi ollenkaan lähellä totuutta ??
     
  5. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Nyt kun on pääsin ammattimiehen kanssa kokeilemaan noita iskareiden asetuksia, niin todettiin että noi asetukset tuntuu hyvälle :smile:. Imee jyrkätkin mutkat tosi hyvin :smile: kovemmassakin vauhdissa. Noissa 80km/h nopeuksissa suomen monttuisilla teillä alusta on vähän kovan oloinen. Tahtoo nimittäin montun/nyppylän jälkeen jäädä vähän "ilmaan". Mut mitään pomppimis ilmiötä ei kylläkään ilmene, nimittäin pompun jälkeen ollaan jälleen asvaltissa kiinni kuin tauti. Iskareiden löysentäminen varmaan auttaus tähän pieneen "leijumis" ilmiöön hitailla nopeuksilla, mut sitten ilmeisesti huononis noi kaarre ominaisuuden isommissa nopeuksissa ?? Toinen ilmiö on se, että perä irtoaa nyt helpommin asvaltista kuin ennen, kun lähteen risteyksestä. Tai sitten se vaan tuntuu sille :smile:, kun lukkokin tuntuis pelaava paremmin öljyn vaihdon jälkeen. Kiitos kaikille neuvoista iskareiden hankinnassa. Konit tuntuu tosi hyvälle valinnalle ja tulevaisuus kertoo niiden toimivuuden jatkossa.
     
  6. fisu

    fisu Gearhead

    tuskin ne kaarreominaisuudet siitä heikkenee, etpähän päädy niin nopeasti ojaan jos siellä mutkassa onkin routamonttu ja "leijut" siitä männynkylkeen :smile:
     
  7. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Laitoin takapäätä löysemmälle :sad:. Ei hyvä. Peräpäähän tulee sellainen hyllyvä ilmiö. Pitää antaa olla vaan nyky asetuksissa. Täytyy vaan päästä ajamaan vielä jollain toisella hyvä alustaisella jenkillä toi testi rata, niin sittenhän sitä voi verrata tohon omaan kärryyn.
     
  8. fisu

    fisu Gearhead

    mitkäs jouset siinä on, nuo iskarit kun ei yksinään pysty pelastamaan maailmaa :odroll:
     
  9. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Mulla on tossa T/A:ssa toi WS6 alusta. Jousia ei ole muutettu. Ne on ne mitä tohon alustaan tehtaalla on asennettu. Etupää on nyt sellainen, että kun painat lokarista, niin se painuu mun painolla 1/2 - 1 senttiä ja takana pari-kolme senttiä.
     
  10. fisu

    fisu Gearhead

    no eihän ne ole sitten kuin 17v vanhat, vasta sisäänajetut <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  11. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Nyt kun on ajellut pari tuhat kilsaa noilla konin iskareilla, niin tuntuu että toi sport asetus on noille iskareille oikea asetus :smile: Aluksi ne olivat hieman liian kovat, mut nyt kun ne on "asettuneet", niin toimii hyvin kurvissa ja suorilla. Vielä parantu ajettavuus kun nosti kylmän renkaan paineet 2.6 barista 3.0 bariin.
     
  12. Tiwi

    Tiwi 1st gear

    Takapään sivuttain höllymiseen löytyi lopullinen syy näköjään renkaista. Edessä on V-nopeusluokan renkaan ja takana cooperit H-nopeusluokalla. Kävin tossa rengas liikkessä katselemassa uusia kummeja ja tuli puheeksi toi hötkymis ilmiö. Kaveri näytty käytännössä mikä ero on H ja V nopeusluokan renkaiden sivuttais jäykkyydessä. Yllätys oli suuri. Nyt kun ostan uudet renkaat on ne vähintään V-nopeusluokan renkaat.

    _________________
    Firebird T/A 305 TPI -85

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Tiwi 2003-03-15 12:25 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!