Astianpesukone-> osienpesukone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Jokeri, 8.8.2007.

  1. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Nyt kun EU:n myötä on suuri osa pienistä lypsytiloista lopettanu toimintansa, niin näiltä lohkeaa hyvin rosterisia maitotankkeja. Jos on tarvetta isompaa osaa pestä, esim kokonaisia lohkoja tai useampia lohkoja kerrallaan... 8) Itsellä on tiedossa pari sellasta leveän tynnyrin muotoista, olisko 300-400 litran tankkia, niissä on valmiit moottorit "maalinsekoittaja" tyyppisissä sekottajissa kiinni, jotka siis pyöritti sitä maitoa. Kansi on koko säiliön kokoinen, ja vedenpitävä. Näitähän on sitte varmasti paljon eri kokosia että jokaiselle löytyy sopiva... 8)

    Eihän ne tietenkään mitään painepesua saa aikaan mutta pyörittää sitä nestettä jos vaikka haluaa osia likoon tai kenties vaikka lipeäpesuun tai vastaavaan? Mitenköhän rosteri kestää noissa myrkyissä... Tai itseasiassa voihan ne olla haponkestävääkin kamaa, mistäpä sen tietää!
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

    No nyt on masiina ihan vesijohtoverkossa kiinni ja poistoputki 20l pytyssä. Toimii, mutta pesutuloksesta ei oo tietoakaan vielä. Kokeillaan ekaks nyt tollai, niinkun se on tarkotettu toimivaksi, mutta "oikealla" pesuaineella.
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ei taida olla ihan noin. Kone ainoastaan täytetään paineisella tulovedellä (sähkömagneettinen tulovesiventtiili) ja pesupaineen muodostaa pesupumppu. Pesulavat pyörivät paineveden ja lapojen vinojen suihkusuuttimen voimalla. Sama pesuvaiheen vesi kiertää siellä koneessa koko pesuvaiheena ajan ja poistetaan huuhteluvaiheessa viemäriin.
     
  4. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ja jos astianpesukoneessa haluaa uusintakäyttää pesulitkua, voi sen ottaa astiaan talteen poistovesiletkusta kun pesuvaihe on päättynyt. Sen voi kaataa koneeseen jos vaikka tekee kanteen ja pesukammion laipioon sopivan täyttöaukon. Eli vesihana kiinni kun kone käynnistyy (ekan tyhjennysvaiheen päätyttyä) ja kaataa litkun koneeseen. Sitten hana auki (lopputäyttö).

    Tietysti siihen tuloveden magneettiventiilin rinnalle voi asentaa pumpun joka imee nesteen kanisterista, mutta sekin vaatii käsiohjausta jos käyttää vesijohtovettä huuhteluvaiheessa. Huuhtelu- ja pesuvesi tulee koneeseen samalla magnettiventiilillä.
     
  5. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kyllä se siihen täyttövaiheeseen tietyn paineen useimmiten vaatii.. Johtuuko takaiskuventtiilistä, solenoidiventtiilistä tms. Paineettomalla vedellaei täyty, kuin kaatamalla luukusta sisään, jos sittenkään..
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Mutta painevettä ei kone tarvitse pesemiseen (siis pesupaineen muodostamiseen). Paineveden se tarvitsee ainoastaan veden sisäänottamiseen ja se magnettiventtiili ei aukea ilman painevettä. Mutta veden voi täyttää koneeseen vaikka em. täyttöaukon kautta kun sen tekee ja kone toimii.
     
  7. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead


    Tuo polttoöljy ja diesel, ne eivät ole lämmitystä kestävää kamaa!!!!

    Kumpikin RÄJÄHTÄÄ ilman kipinää, jossain 400 asteen paikkeilla.
    Kuten diesel koneen toimintaperiaatekin jo kertoo.

    Jos liottelee huoneenlämpöisessä löpössä jotain, se on eri asia. :soosoo:
     
  8. smuige

    smuige Gearhead

    wurthilla on myös semmoinen litku kun kammiopesuaine, sitä meillä on töissä pesukoneessa
     
  9. Partajeesus

    Partajeesus 1st gear

    Mitä itse olen pessyt lähinnä patarautaisia osia niin.....kannattaa varsinkin normi astianpesuaineella muistaa, etä ne sitten ruostuu TODELLA nopeasti
     
  10. lake ender

    lake ender Gearhead

    Niinhän tossa tiskiainejauheen paketissa lukeekin ,että ei sovi mm. alumiinille ja valuraudalle. Katotaan ny mitä taphtuu, eka koesatsi pyörii.
     
  11. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    LIE / LIAVia käytän ite kans pehmentämään paksuimmat paskat pois ja sitte astiapesukoneeseen jossa käytän MAGNUSsta.
    Omassa koneessa sähköt on modifioitu toimimaan paremmin, ensiksi kaikki johdot vitnuun ja 3 katkaisijan kanssa kytketty toimintaan niin että lämmitykselle, poistopumpuille ja pesulle on omat katkaisijat. Jos tekee saman tempun, pari asiaa on huomioitava, vastusten sähöt on kierrettävä ylikuumenemis suojan kautta joka on koneen pohjassa (estää pesuveden lämmön nousun yli n.80 astetta) ja pistotulppa on oltava 3-vaihe tulppa jottei sähköt kulje koneessa väärinpäin (jolloin koneen kuoressa on myös sähköt).
    Itellä kone toimii enemmänkin moottoripyörän osien pesemiseen ja johon se on täydellisen kokoinen.
     
  12. VX4/90

    VX4/90 Gearhead

    nyt ei ymmärrä? eihän sillä pistokkeella ole väliä onko se 3- vai 1- vaihepistoke :eek: 1-vaiheisessa pistokkeessahan on erikseen maadoitus liitin oletan tietty et käytössä on maadoitetut pistorasiat...
     
  13. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    kokeile niin tiedät.. kastat sormenpäätä ja kokeilet kuorta ja seisot paljain jaloin, ja kaiken kun teet vielä pihalla niin tulos on taattu.. :lol: suattaapi ilmestyä ainstaintukka
    Selitys sille pistokkeelle: pesukoneen pumppu tai mikälie se nyt olikaan, en muista, se on teräsrunkoinen ja maadottaa runkoon (N ja kevi samassa). Kokonaisuus toimii oikein vaikka sähö kulkee väärinpäin mutta jos laitat pistotulpan väärinpäin niin L kiertää koneen rungon kautta sähköä tarvitsiville kökkäreille ja kun 1-vaiheisena ne toimii samalla tavalla, kulki se sähö kumminpäin vaa.
    Omassa koneessa kun on jossain osassa (ei ole vielä löytynyt) N ja kevi yhtä ja samaa puuta. Ja siihen jos lisätään hieman vanhempi sähköistys talossa jossa suojamaata ei ole tehty niin ei auta vaikka koneessa olisi kuinka hyvin ja oikein tehdyt sähköt. Näinollen jos käytetään joko voimavirta tai mikälie saman näkönen valovirtapistoke niin vältytään tolta johtojen ristiinmenemiseltä.
     
  14. janne75

    janne75 1st gear

    Aika vaarallisia virityksiä :soosoo:

    Mitäs jos siellä joku kummallisen näköinen sähköosa alkaa vuotamaan vaihe-runko välillä?
     
  15. Konsta

    Konsta 1st gear

  16. VX4/90

    VX4/90 Gearhead


    No äkkinäinen veikkaus olis että tuo siun kone ei ole alunperin ollu pistoke liitäntäinen tai sitten se joku osa missä N ja kevi on yhdessä on rikki :eek: oikeilla kytkennöillä jos tossa laittaa pistotulpan "väärin perin" niin runko ei todella tule jännitteiseksi vaan sulake palaa... (siis oletetaan että käytetään maadoitettua pistorasiaa) koska N ja kevi yhdistyy jossainvaiheessa samaksi (oikein tehtynä keskuksella)
     
  17. virtaz

    virtaz 1st gear

    ja nyt löytyy myyntipuolelta Metoksen rosterikone josta saa askarreltua jokainen kyläseppä kunnon pesukoneen
     

Kerro tästä muillekin!