Astro 4wd

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Jasse, 13.12.2006.

 1. Dragonfly

  Dragonfly 1st gear

  Tässä nyt selvennykseksi toimintaperiaate korjaamokirjasta englanniksi.


  Torque is transmitted through the input shaft to the planet carrier assembly. The viscous clutch provides the connection between the gear ring and the sun gear shaft.
  Torque flow continues through the gear ring to the rear output shaft. Torque also flows from the planet carrier assembly to the sun gear shaft which is splined to the drive gear. The drive gear is connected to the driven sprocket by the drive chain.
  Torque continues through the driven sprocket to the front output shaft flange.
   
 2. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Täytyy vähän vielä tarkentaa kun menee käsitteet sekaisin. Planeettavaihde käsittää 3 "osaa" sun, planet, kuiper. Noilla tehdään välitys ja astron systeemistä puuttuu toi kuiper eli ulkokehä. Se ei siis ole samanlainen vaan samantapainen systeemi! Mulla on kuva tollasesta jossain koitan kaivaa sen esille.
   
 3. Dragonfly

  Dragonfly 1st gear

  On Astron planeettapyörästössä se ulkokehä.
  Se pyörittää takavedon ulostuloakselia.

  The viscous clutch provides the connection between the gear ring and the sun gear shaft.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Hämärä muistikuva ottantakana kertoo että se ulkokehä puuttuu. Sun gear on aina keskellä ja gear ring on planeettapyörät ja tossa tekstissäkään ei puhuta ulkokehästä mitään. ANIMAATIO planeetta vaihteesta.
   
 5. Dragonfly

  Dragonfly 1st gear

  Jos siis vertaa tuossa animaatiossa olevia planeetan rattaita Astron jakolaatikon planeettaan, niin tuossa animaatiossa keltainen pyörähän on sun gear( etuvedolle), siniset ovat kiinni planet carrierissa (sisääntuloakseli) ja harmaa on gear ring (takavedolle).
  Eli nuo kolme yksikköä sieltä siis sisältä löytyy.
   
 6. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tossa on yksi versio[​IMG]
  AWD askista ilman viskoa.
   
 7. Dragonfly

  Dragonfly 1st gear

  Ihan onnistunut kuva muuten, mutta tuon näköinen on kaukana Astron jakolaatikon planeettapyörästöstä.

  Astron planeettapyörästö on lähinnä samanlainen, kuin esim. TH 700R4-laatikossa olevat. 4 planeettaratasta yhdessä rivissä. Samaa kokoluokkaakin. Kytkinlevyjen sijasta visko siis "lukitsee" aurinkopyörän ja ulkokehän toisiinsa.
   
 8. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Olemme hädin tuskin päässeet yhteisymmärrykseen, mitä tapahtuu, kun 4wd Astrossa painaa pedaalia, viskooko vai eikö visko. Mutta uutta kysymystä puskee. Pelaako Astron visko myös pakilla? Kytkeytyykö neliveto taaksepäin mentäessä? Tästä kun jatketaan, niin tulee perä, mutta sille laitoin oman topicin: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=103337
   
 9. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Kyllä se toimii kumpaankin suuntaan koko ajan!!!
   
 10. jam-spb

  jam-spb Gearhead

  Saako irroitaa pois etukardaania (koska viallinen) ja ajaa vaan takavetossa!
   
 11. Jasse

  Jasse 1st gear

  eip
   
 12. taata

  taata 3rd gear

  Mikäs on vikana kun kaverin awd astro vetää liian hyvin, eli käytännössä pyörät pyörii yhtä lujaa. Kun esimerkiksi yrittää asfaltilla parkkiruutuun niin vastustaa aika paljon kun pyörät on linkussa.
   

Kerro tästä muillekin!