Astro '90 4.3 pätkii välillä lämpöisenä... *korjattu*

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ZYN-5, 20.2.2012.

  1. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Eli ongelmat alkoi parisen viikkoa sitten, lämpöisenä alkoi pätkimään ajossa, oli aivan satunnaista eikä edes päivittäistä. Alkoi toimia (tai pystyi paremmin ajamaan ainakin) yleensä kun vaihtoi pikku deen ja lämää tiskiin.

    Nyt kuitenkin pari päivää sitten vika paheni yllättäen ja oli työtä että sai ajettua, pysyi kyllä taas pikku deellä käynnissä ja kun antoi kaasua. Mutta kun esim vapaalle laittoi niin saattoi pätkiä ja sammua, kaasulla taas pysyi käynnissä.

    Ja vain siis lämpöisenä.

    Ainut vika mitä ilmoittaa tuolla hetkellä on MAP, mutta voiko se olla vain johdannaist alipaineiden tippumisesta?

    Voisiko tulppa tehdä tällaista, ei ole vastaavaa ikuna sattunut omalle kohdalle. Saattaa olla NGK tulpat kiinni, muistelisin näin, vaihdettu noin puol vuotta sitten.... tais varaosamyyjä silti kehua niitä vaikka itse epäilin, ja ostin.

    Eli kysynkin, voiko se todella olla map joka alkaa pätkittämään, eikö boksi ohjaisi tällöin jollain esi arvoilla jos signaali katkeaa?
     
  2. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Re: Astro '90 4.3 pätkii välillä lämpöisenä...service palaa

    Lämpöanturi osaa hajota myös siten, että antaa jotain oikean suuntaisia arvoja ja auto käy jotenkin. Lämpöanturin vian saa kokeiltua nappaamalla johdon irti jolloin ecm antaa jotain ohjearvoja, anturi sijaitsee termarinkopan vieressä.

    Sen verran vielä lisään, että kummallakaan kerralla kun miulla on ollu lämpöanturi pimeenä ei oo vikavalo syttyny!
     
  3. camaro82

    camaro82 1st gear

    Vaikuttais kovin sytytyspuolen vialta. Puola ja jakaja syyniin.
    Mulla alkoi Astro temppuilemaan juuri tuolla tavalla. Avasin moottorikopan ja starttasin (oli jo melkein pimeää) ja näkyi hyvin kuinka siniset "salamat" vaan välkkyi puolan ympärillä :eek:

    Puola ei paljoa maksa (muistaakseni n. 30€) ja kokonainen uusi jakajakin vain n. 140€.
     
  4. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    On mahdollista juu tuo sytkä puoli... jakajaan oonkin heitelly uutta kantta ja pyörijää jo kesällä, mutta tarttee varmaan huomenna tsiikailla.... Tuo Puola se muuten saattaiskin olla....Se kun lämpiää niin vois alkaa tehdä juurikin tuota vikaa.

    tacksåmycket
     
  5. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Itseasiassa joo, kaverilta meni myös puola vastaavasti viime kesänä! Tosin että oli pätkinyt vaan yhden reissun (n. 400km) ja seuraavana aamuna ei mihinkään.
     
  6. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Nonnii. Lisää vinkkejä kaivataan. Puola vaihdettu- vika pysyy. Ei ole tulpat, vaikuttaa siltä että saa liikaa löpöö kun kone lämpiää. Tukehtuu. Lähtee käymään kyllä mutta välillä pitää polkasta kaasu pohjaan ja startata. Tyhjäkäyntiä käy ontuen kunnes sammuu.

    Onko lämpötila antureita kuin yksi kaksijohtoinen koneen etuosassa?
     
  7. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Eikös siellä o TBI-koneen takaosassa imuilman lämpöanturi? Itellä ainakin sämpylä-Capricessa toi aiheutti ongelmaa joka poistui juurikin anturia vaihtamalla.
     
  8. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Juurikin se etuosassa oleva ohjaa ryyppyä.
     
  9. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Sitäpä ihmettelinkin kun otin piuhan irti niin mittaristossa ei tapahtunu mitään. Mitäs, onko normaalia et suuttimet?? Pitää räpinää ja meteliä kun virrat päällä, ei koko aikaa mutta sillon tällön, tuntui myös että service valo pätki samaan tahtiin...? Erikoista.
     
  10. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Dooodii... Lämpötila anturi (ECM) on nyt vaihdettu mutta vika pysyy.

    Tänään kyllä alkoi käydäkkin välillä lämpöisenä hyvin mutta yhtäkkiä taas sopertaa ja sammuu tai kaasulla pysyy käynnissä ja kohta taas käy hyvin... Tuntui että jos ECM kolkuttaa niin toimis, mutta tää oli ihan mutua...

    Eli lähinnä ihmetyttää tuo että suuttimilta kuuluu särinää ja surinaa kun virrat päällä (auto ei käy) ja samaan tahtiin vilkkuu/pätkii tuo Service valo joka muutoin palaa siis kokoajan virtojen ollessa päällä.
    Onko kukaan törmännyt tällaiseen.

    Kellään skannata moottori puolen sähkökaavioita jotta vois ruveta mittaileen ruiskun ym ym johtoja.
     
  11. Roadkill

    Roadkill 2nd gear

    MAP oli mulla astrossa paskana kun kipon ostin. Antoi koodin 44 ja pystyi ajamaan vain pintakaasulla muuten hyytyi kokonaan.

    Joku 40e osa tais olla. Jos antaa tuon koodin niin vaiha.

    Pätkimistä lämpösenä aiheutti mulla viallinen tulpanjohto josta kipinä löi eristeen läpi. Vittumainen vika.. Lopulta auto sammui satunnaisesti kesken ajon itestään. Siinä taas syynä oli haljennut ruosteinen pyörijä jakajan sisällä.

    Jos ei varmuutta milloin jakaja ja johdot on vaihettu niin se on halpa "tune uppi".

    Kun oman käyntivikoja selvittelin niin bensanpaineita kovasti oodeella käskettiin tarkastelemaan tosin mulla ei ollut vika siellä.
     
  12. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    MAP:iin en uskoisi itse. Auto kun alkaa "pätkiä/saamaan liikaa soppaa" niin lisää kaasua kun antaa niin toimii. Tulpanjohtoon tai tulppaan en nyt enään usko koska vika häviää välillä, ja pian saattaa taas tulla uudelleen.

    Tuo MAP vika täytyy tulla vain siksi koska alipaine heittelee radikaalisti
     
  13. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Vois kyllä olla ECM-boksissakin vika. Mulla alkoi saman ikäluokan Trans Am satunnaisesti nykiin ja paukkuun, samalla SES-valo vilkutti. En muista vikakoodia, mutta yhdeksi sen aiheuttajaksi kirjat antoivat tuon boksin.

    En löytäny mitään muutakaan selitystä vialle niin ostin SouthWestiltä uuden, tais olla vajaat pari sataa, vika onneksi poistui sillä. Trans Amin boksi on harvinaisempi niin en löytäny käytettyä, mutta näitä Astron bokseja varmaan on tarjolla, vois joku jopa lainata kokeeks ettei tarvi turhaan ostaa.

    Ja aikanaan -83 Custom Cruiserikin oli mulla samoissa ongelmissa, se ei sytytelly SESsiä eikä antanu vikakoodeja, mutta boksin vaihdolla sekin loppujen lopuksi kuntoon tuli.
     
  14. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

  15. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Vika korjattu..."uusi" ECM auttoi...toivotaan että toimivuus jatkuu =)
     
  16. Keksinaattori

    Keksinaattori 2nd gear

    Itsellä on kanssa astron kanssa luultavimmin alipaineongelmaa, letkuja ja ruiskuyksikön tiivisteen oon vaihtanu ja tyhjäkäyntiä nyt edes on mutta...
    http://www.youtube.com/watch?v=SlMClQFDq_o

    Ei se tuolta ennen oo kuulostanu ja kaasua painamalla tuntus ikäänku tukehtuvan. Videon lopussa kuuluu vielä selvä suhahdus kun paineet karkaavat jostaan välistä mutta stetoskoopillakaan en saanut selvyyttä mistä. Vonkuva ääni tulee laturista jonka puhelimen mikki poimii kuultavasti esiin tuolta hörinästä, laturi vaihdettu tammikuussa eli GM:n laturit rokrok :mad:
     

Kerro tästä muillekin!