Astro etujarrut menee jumiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja vesahintsala, 19.8.2005.

 1. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  Etujarrut menee aivan lukkoon pienella jarrupolkimen painalluksella. Ei irrota ollenkaan muuten kun jomman kumman eturenkaan ilmaruuvista avaamalla jarrupaine pois. Nyt meni sormi suuhun minka tempun jarrut keksi. Tietenkin vika tuli ensi kerran katsastuksessa. Oli hankalaa ajaa soraiselta konttorin pihalta pois...Eturenkaat ei pyori ja takarenkaat sutii. Kokeilin jarrupaasylinterin korjaussarjaa mutta ei vaikutusta. Jarruvoimat menee niinku omia aikojaan paalle. Mita kannattas tehda seuraavana? Konstit loppuvat.
   
 2. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Paas vaihtaa etu jarruletkut? Letkuistasi on tainnut sisus irrota/turvota, jolloin letkut toimivat kuin takaiskuventtiilit...
   
 3. TheJokke

  TheJokke 1st gear

  Panes katsoen, että siellä pääsylinterissä kupin pohjalla on ne pienetkin reiät auki. Niistä jos ei pääse neste takaisin kuppiin, ni jää paine päälle jarruloihin. Ja kun ne reiät on nin hiton pienet, ni siellä ei kovin kummoinen roska tai hapettuma tarvi olla.
   
 4. KimT

  KimT 1st gear

  Jarrusatulan mäntä ei palauta. Suojakumi ilmeisesti rikki ja likaa ja mäntä kuivunut kiinni, eli jumissa. Sitä ei todellakaan tarvi olla paljon niin jarrut jumittaa. Osta jarrusylinterirasvaa, pieni putkilo pari ekiä, ota jarrusatula irti (ei tarvi irrottaa letkuista) laita jouseen roikkumaan, tee tai osta jarrumäntätyökalu jolla voit painaa männän pohjaan kun ensin olet putsannut näkyvät pinnat ja rasvannut kumin alla olevat pinnat. Toinen painaa varovasti jarrua jotta liikkuu ulos takaisin, taas rasvaa ja sisään. Rupeaa toimimaan ja säästyt koko jarrusatulan ostolta jos viitsit nähdä hieman vaivaa.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jarruletku

  Tarkista onko jarruletku kunnossa. Teki samat oireet ja loppujenlopuksi jarruletkussa joku murtuma tms sisäpuolella...ulospäin näytti ihan ok.
   
 6. valiant73

  valiant73 1st gear

  koitas kattoo jarru tehostajan yks-suunta venttiili!
  mulla oli samoja ongelmia jarrujen kanssa etin kauan vikaa ja joutu samanlailla päästään nesteen pois satulasta enenkun toimi :mad:
  sitte kun vaihdoin ton venttiilin niin rupes toimiin :lol:
   
 7. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  Ei auta

  Voiko vika olla kuitenkaan satulassa kun jarru irrottaa ilmaruuvista vaantamalla. Jos liikkuvat osat olisi jumissa ei silloin ilmaruuvistakaan irrottaisi?Tehostimen takaisku on kunnossa. Paasylinterin reiat on auki. Letkut ovat 4 vuotta vanhat, en viela kokeillut niita vaihtaa.Voisiko tuo abs motikka olla jotenkin errorissa? Etta siella joku jattaa jarruvoimaa paalle. Miksi takajarrut ei jumiudu? Onko kukaan purkanut abs motikkaa? Mita se on syonut?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  vieläkin sanon vaihda jarruletkut
   
 9. Per Besserwisser

  Per Besserwisser 1st gear

  Duoda duoda.. Ei sen pitäisi vapauttaa sitten jarruja , kun avaa ilmausruuvit, jos vika on jumiutuneissa sylintereissä.. Ketjun aloittajahan kertoi jarrujen vapautuvan, kun päästää paineet pois satulan ilmausruuveista. Eli vika on kyllä muualla kuin sylintereissä.

  Luultavasti umpeen turvonneissa letkuissa tai pääsylinterissä..
   
 10. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  Pitääpä tilailla uudet letkut.

  Heikko letku jos vaan 4 vuotta kestää kun mulla oli 30 vuotias Volvo josta ei ikinä mennyt jarruletkuja (volvo oli perheessä loppujen lopuksi 33 vuotta)

  Mutta edelleen arvon sitä että posahtiko letkut molemmista etupyöristä vai ainoastaan toisesta sillä jos toinen letku vaan olis rikki, ei yhdestä ilmaruuvista päästämällä vapautuisi kumpikin jarru. Siis jos letku muuttuu takaiskuksi eikä päästä jarrupainetta satulalta pois.

  Tuota ABS möykkyä pelkään että onko siellä jotain takaiskuventtiileitä jokka pystys temppuileen. Sehän on niin loistavassa paikassa kaikkien alla ja keskellä että sitä ei helposti räplätäkään...
   
 11. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  Ei auta jarruletkut

  Jarruletkujen vaihtaminen ei auttanut ollenkaan. Paasylinteriin on vaihdettu sisuskalut. Jarrusatulat toimii. Ilmaruuvista vapauttaa molemmat renkaat. Tehostimen takaisku toimii. Takajarrut toimii. Abs valo ei pala. Palaa kylla kun laittaa virran mutta ei sammuu normaalisti. Semmonen havainto koeajolla etta abs systeemista ei kuulu liikkeelle lahtiessa sita aanta joka yleensä kuuluu ensimmaisen 10 metrin matkalla. Osaa olla outo homma.
   
 12. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  Re: Ei auta jarruletkut

   
 13. TheJokke

  TheJokke 1st gear

  No jopas on myrkyn lykänny. Alkaa jo kuulostaa siltä, että ehkä aihetta kiikuttaa se keksintö jonnekin ABSiantuntijalle.
  Jaa... Tarkista ton absin sähköjen maadoitus ja ettei liittimet o hapettunu. Jos jossain on elektroniikkaa, niin olen huomannut, jotta maaviat voi aiheuttaa mitä mystisempiä oireita.
   
 14. TheJokke

  TheJokke 1st gear

  No jopas on myrkyn lykänny. Alkaa jo kuulostaa siltä, että ehkä aihetta kiikuttaa se keksintö jonnekin ABSiantuntijalle.
  Jaa... Tarkista ton absin sähköjen maadoitus ja ettei liittimet o hapettunu. Jos jossain on elektroniikkaa, niin olen huomannut, jotta maaviat voi aiheuttaa mitä mystisempiä oireita.
   
 15. vesahintsala

  vesahintsala 1st gear

  absimöhkäle oli kallis

  Vika on nyt korjattu. :-?

  Haalasin koko keksinnön kiiminkiin autopajalle ja siellä vaihettiin se ruton abs möhkäle ja yksi pyörimisnopeusanturi. Nyt pelaa.

  Mutta tuli järjettömän kalliiksi!!!! yli 800 euron korjaus vaikka se mötikkä laitettiin käytettynä. Siinä testaus ja letku/sylinteri showssa kului vielä lisää rahaa ja lisäks kaikki renkaatkin sileiksi :cry:

  kyllä tuli katastusremontille hintaa. kumma ku olikin mennyt 5 vuotta huomautuksitta läpi.... :lol:

  Tälläkertaa ajelen kyllä leimatta vuoden kaks :mad:
   

Kerro tästä muillekin!