astron laatikko ei kestä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja chevy76, 19.8.2003.

  1. chevy76

    chevy76 1st gear

    Mitähän vattua tolle astron laatikolle keksis, et se kestäs..Th700 siis..Kun kasi laitettu keulalle, niin kilsoja tullut noin 37000 ja laatikko olt auki jo kolme kertaa..Lisälevyt, sift-kit ym laatikkoon laitettu, mut aina oireilee..Pedeekö siihen laittaa 400 et kestäs..Tai 475 nato laatikko..Alkaa toi th700 nyppiä..Rahaa palanut siihen pirusti..
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Kyllä sinne varmaan joku "varttimaililaatikko" pitää laittaa tuon "vaniversion" sijaan.

    Tai sitten kevennät kaasujalkaa, mutta sitten ei ole enää kivaa kun ei ole hauskaa ja tuli turhaan laitettua se kasi...

    Mutta "liian" kestävä laatikko tekee taas sen, että "auto lähtee kuin lehmä makuulta". Mutta eikös se ollutkin joku 260 hp venemootori, jotta luulis lähtevän.
     
  3. capriceman

    capriceman Gearhead

    Onko lootan ryhmäpaineet kunnossa. T.V säätö tulee olla kohdallaan, jos se on väärin säädetty niin panta ja kytkinpakka kuluu. Toinen asia joka hajottaa lootan niin
    ajaminen ilman TCC lukkoa 4 vaihteella, jos haluat ajaa ilman TCC lukkoa niin laita eteen vaihteistolle on jäähäri...
    700 loota on kestävä jos kaikki kohdallaan, mutta jos sudittaa joka mutkassa takarenkaita niin laita THM-400 loota. Ongelmana on vain se, että se on 3 vaihteinen eli moottorin kierrokset nousevat moottoritiellä aika suuriksi...
     
  4. KajS

    KajS Gearhead

    ...niin laita eteen vaihteistolle on jäähäri...

    Eikö vaihteistoöljyn jäähdytin ole ensimmäinen "lisävaruste" kun lisätään moottoritehoa, asennetaan vetokoukku, ruvetaan kuljettamaan tiiliä ym.?

    "Heat is the worst enemy of your transmission" luki siinä jäähdytinpaketissa.
     
  5. chevy76

    chevy76 1st gear

    Jäähdytin on jo keulalla..Eka rempan jälkeen laitettu..Toimihan se silloin reilu 30tkm..Tosin edellinenkin omistaja oli rempannut laatikon jossain vaihees..Olihan silla kyllä silloin reilu 300tkm ajettu..Sen jälkeen se levinnyt parin tuhannen kilsan välein..Ajotapa kasin jälkeen muuttunut kyllä hieman, eikä rauhallisempaan suuntaan.. =) Ja kyllä se joo 260hp OMC kone..Kulkee aika kivasti..Kovempaakin voisi kulkea..tai siis lähteä.. =) Lukkoperää ja alustan päivitys suunnitelmissa tulevaisuudessa..Mulla kun toi vani käyttiksenä niin Astrosta voisi tehdä "rata"auton..Ei siis väliä kulutukseen onko se neli vai kolmivaihteinen..Perävälitys 3.63..Ja eihän sillä saa(saisi) ajaa lujaa kun se 80km/h pakuri.. =) Eikös 350 laatikko ole yhtä pitkä kuin 700..Ja kardaanin boorit samat laatikon päähän..??Taidan käydä sellaista etsimään suosiolla..Kaverilla vanissa 330hp ja ns,natolaatikko..ja kyllä kestää..Hämeenlinnasta kuulema saa niitä oliko se 7000 vanhaa rahaa..Voisi kestää munkin käytössä..Palstaakin kun tykkään kuluttaa ja kiihdyttelen paljon.. =) Muitakin vaihtoehtoja kuunnellaan..
     
  6. capriceman

    capriceman Gearhead

    Jos sudittelet, niin perus thm-700 ei kestä. THM-350 on parempi mutta ei sekään kestä jos voimat ovat kovia. THM-400 on kestävämpi.
     
  7. chevy4x4

    chevy4x4 Gearhead

    miten se oireilee tai mikä siellä pettää, kyllä 700:sen pitäisi kestää oikein tehtynä liki 500 ponia.
     
  8. chevylady

    chevylady 1st gear

    hei pojat! älkää missään nimessä laittako laatikoihin shift-kittiä!!!!!!!tuttavamme korjaa työkseen jenkki laatikoita,antaa vuoden takuun,mutta jos tahtoo laatikkoon kitin niin takuuta ei tule!!! ammatti-miesten mielestä turha kapistus.rikkoo vain muita paikkoja.korjas meidän 400:sen 300€ ja 350:sen 600€.joka oli jo totaalisen paska toinen pääkytkinkin sökö.350:sen ja 700:sen sisuskalut kutakuinkin samat joten kestävät yhtä hyvin kertoi korjaajamme.....
     
  9. Mr powerslide

    Mr powerslide 1st gear

    Kyl käsittääkseni saadaan 700 osaavissa käsissä(vahvistamalla) kestämään todella kovaa selkäsaunaa, hinta saatta kyllä sitten muodostua jo ongelmaksi monille. Lueskelin jotain vuoden 96 kasia jossa oli sampylä 500 koneella ja tupla remmiahtimella, tehoa yli 700 hummaa ja muistaakseni mainittiin että ei nyt ihan pelkästään alle 2000 kierroksella ole ajettu...
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Naisen logiikkaa vai?? Heh heh! Toinen pääkytkin??
    Kyllä sillä shift-kitillä saa PAREMMAN takuun kuin ilman. Mutta ei kai se remonttireiska oikein tiedä mitä puhuun jos väittää , että 350 ja 700 lootat on samoilla sisuksilla?? Yks levypakka ja roller clutch on kyllä samanlaisia, mutta siinä ne sitten onkin!

    Ja kyllä sen 700 lootan saa kestämään kun nykyään siihenkin tehdään HIPO palikoita.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    missähän k.o laatikkoa on korjautettu ? Maasta löytyy nimittäin korjaajia ja Korjaajia. Pelkkä osien vaihtaminen ei aina riitä, jos ammattitaitoa ei ole. Ja osa tekee paskaa ihan tieten tahtoen. Nimittäin jos samassa paikassa korjauttaa useaan otteeseen eikä kestä, pitää vaihtaa mestaa...
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

     
  13. chevy76

    chevy76 1st gear

     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Millainen ajotyyli sitten sulla oikein on, kun laatikot eivät näytä kestävän? Suditatko joka kulmassa vai? No pistä kiinni se th400, niin luulis kestävän, sillä eihän se Astro hirveästi paina. Mitenkäs on ollut perien kestävyyden laita?
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Koskiselta aika hyvä laatikko jos kesti 30 tkm. Yleensä kajahtavat jo aikasemmin, joten olis parempi jos nostaisivat heti kädet pystyyn niin ei tulis ihmisille vahinkoa.
     
  16. 63impala

    63impala 1st gear

    Seiskasatanen on oikein prepattuna mitä hienoin laatikko ja kestää taatusti kireemmänkin pikkulohkon väännön vaikka pyörissä ois pitookin. Kunnon levyt, shiftkitti, staattorin kannatin ja spragit lienee oikein säädetyn TV- kaapelin kanssa avainseikat. Jos epäilet, vaihdan ilomielin ehjän 350 laatikon seiskasataseen päittäin. Ai niin, kyl se seiskasatanen on pidempi, kuin TH350 ja lootan kannakekin on eri paikassa.
     

Kerro tästä muillekin!