Astron renkaat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja idiamin, 10.4.2006.

  1. lake ender

    lake ender Gearhead

    Jännä juttu...rengas-online tuntee Nokian Nre:t 225/70r15, mutta nokian omat nettisivut ei. No...noihan tuleekin muistaakseni indonesiasta tms
     
  2. pujar

    pujar 1st gear

    Iselläkin renkaiden hankinta edessä.Nyt vaikio 205.Tein vasta täydellisen alustarempan ja aattelin et laittas leveämpää alle.Pitäs löytää varmuudella sopiva leveys niin et ajettavuus ei kärsisi.Eli pitää mahtua pyöriin ottamatta mihinkään kiinni.Oisko pitemmän ajan kokemuksia,merkeistä ja mitä kokoa.
     
  3. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Jos vakiokoko on 205/75R15 niin siihen vaihtoehtoja +-10mm halkaisijalla olisi 215/70R15, 225/70R15, 245/60R15 ja 255/60R15.
     
  4. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Mullakin oli aikoinaan tuo 225/70 koko astrossa,kannattaa vaan panostaa hiukan laatuun niissä nastapyörissä. Mulla oli jotku halpikset,todella huono pito. Uudempi vani nastattomilla at-renkailla pärjäs talviliikenteessä huomattavasti paremmin kun astro nastoilla.. :) Mutta korostan että oli jotku halvemmat renkaat,uudet kuitenkin.
     
  5. pujar

    pujar 1st gear

    Kesärenkaista ois kyse.Jotkut kirjoittaa että 235mm on jo liian leveä.Miten 255mm voi sit mahtua?vai vanteellako se passataan?Onkohan hyvä ajaa jos noin leveät.
     
  6. Sanokaa viisaat sopivat rengaspaineet Astroon?
    Eli 225/70 R15c ja Kyseessä 95 vm. korkeakattoinen 7 paikkainen transcar.
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    osviittaa sopiviin paineisiin saa, kun katsoo renkaan kyljestä millä paineilla se max load annetaan.
    Jenkkirenkaassa oli max load 2.8barilla ja taas kotimaisessa vastaavankokoisessa pakurenkaassa max load 3.8barilla.
    Suositus alkuperäistyyppisillä renkailla ihan ulkomuistista on jotain 2.4-2.5bar mutta tuommoinen C-rengas ei ole alkuperäistyyppinen ja siinä on todennäköisesti erilainen painesuositus.

    Tuossa ketjun aiemmassa osiossa on noista leveyksistä, kysyjille on varmaan jo tässä vuosien varrella selvinnyt mutta jos joku vielä ihmettelee ja eksyy tähän ketjuun, niin omassani oli jonkun aikaa alla 235/70R15 8" leveällä vanteella. Vanteen offset -20. Sivuliukuovi ei kunnolla auennut taakse asti. Ja astinlautojen kanssa tuommoiset rinkulat ei mahdu ollenkaan.
     
  8. Rodman

    Rodman Gearhead

    Emännän Astrossa oli 235 edessä ja takana ja auto kulki suoraan ja oli hyvä ajaa, sitten kului etuset ja vaihdoin eteen 225 ja taakse jäi 235=> seuraksena oli että auto muuttui erittäin herkäksi tien epätasaisuuksille ja ratista pitää pitää kiinni, yllätyin muutoksesta itsekkin.

    Isommat kuin 235 ottaa kiinni joskus ainakin edessä. Astrossa painava keula joten se syö renkaita.
     
  9. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    Rengaspaineet voisi olla 2,5-3,0 baaria. Laita ensin 2,5 ja jos tuntuu pehmeältä lisää tuohon maks 3,0.
     

Kerro tästä muillekin!