Asuntovaunun maahantuonti.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RumaJussi, 15.8.2006.

  1. RumaJussi

    RumaJussi Gearhead

    Lieneekö jollain kokemusta, tai muuten vaan tietoa minkälaisia kuluja (verot, tullit yms.) tulee jos ja kun raahaa ulkomailta asuntovaunun kotiin ja haluaa sen suomen kilpiin. EU maasta, jos sillä on jotain merkitystä.
     
  2. 240163

    240163 Gearhead

    Sen kun haet. Ei oleveroja eikä muitakuluja. Rekisteröintikatsastus normaalisti. Rekulaatorin (pulloventtiilin) joudut vaihtaa lain puitteis suomen lakienmukaseks. Suositeltavaa vaihtaa jääkaappiin ja hellaan kaasunsyöttöventiilin (vai mikä se on nimeltään) ei ole pakko mutta oman edun mukasta. Teho liian heikko ainakin Saksalaisissa.
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tarkistuspaperit kaasuista ja sähköistä ja leimalle, ei tullia eikä veroa eikä muutakaan.
     
  4. Jonttu

    Jonttu 1st gear

    Vuodesta -96 (en muista mikä kuukausi)ja siitä uudemmat ovat helpompia katsastaa suomeen... Vanhemmissa on 50mbar kaasujärjestelmät, jotka joudutaan Suomessa muuttamaan 30mbar:ksi... Voi olla ettei 50mbar:n järjestelmän lämmittimelle, vesiboilerille voida tehdä mitään muuta kuin vaihtaa uusiin = kallista...

    Uudemmille riittää valtuutetun nestekaasuasentajan tekemä koeponnistus kaasujärjestelmään, pulloventtiilin sekä yleensä siitä lähtevän letkun vaihto...

    Sähkötarkastus ja vähintään luokkaa 13a oleva sammutin...

    Ja tehdyistä muutoksista/ tarkistuksista paperi...
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja noi kaasut siis keskieuroopan vehkeissä, pohjoismaissa kaikki ovat ok.
     

Kerro tästä muillekin!