Australiassa vakionopeudensäädin juuttui päälle...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 68FuryIII, 16.12.2009.

  1. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

  2. Aako

    Aako 1st gear

    Ei ole oikeen uskottava juttu...
     
  3. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    tuloo mielee erään maan eräs epäonnistunut kuulento :rotfl:
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    sähkö

    kun on tarpeeksi sähköohjausta ja bitti menee poikittain niin noin voi käydä. mulla on lasin rikkomiseksi vasara aina mukana, jotta voi hypätä rikotusta ikkunasta ulos, mikäli tietokone ei anna avata ovea.
     
  5. L-R

    L-R Gearhead

    Mulla joskus n. 10 vuotta sitten kavi Audi satasen kanssa samanlainen jutska etta vakionopeuden saadin ei lahtenyt pois paalta jarrua painamalla ja ensiksi heitin vaihteen vapaalle jolloin moottori samantien ryntasi ylikierroksille jolloin laitoin vaihteen takaisin D:lle ja sitten vaan jarrun kanssa vakisin vedin vauhdin lahes pysahdyksiin ja kaansin virta-avaimesta moottorin sammuksiin. Pysahdyttyani kaynnistin moottorin ja kaikki toimi sen jalkeen normaalisti. Tuli testattua etta jarruissa oli enemman tehoa kun 2 litraisessa moottorissa..
     
  6. Mopar

    Mopar Gearhead

    eiks aamerikkasssakin käynyt tolleen saman lailla jonkin aikaa takaperin. Siinä muistaakseni kaveri rysäytti johonkin.
     
  7. JKF

    JKF Gearhead

    Mitenköhän tuollainen tilanne olis hoidettu TV-sarjassa nimeltä selviytymisopas?
    Muistu mieleen yksi jakso jossa parkkitalon yläkerroksissa hirtti kaasu pohjaan ja jarrutkaan ei sattumalta toiminu... :rotfl:
     
  8. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Siis mitä vittua?! jutun mukaan "Apua ei ollut myöskään avaimen poistamisesta virtalukosta eikä vaihteen vaihtamisesta vapaalle"??

    Ja lisää herkkua:
    "Yli puolituntiseksi venyneen kamppailun aikana hän uskoi kuolevansa."

    Siis jätkä tempoilee puol tuntii ratin takana eikä keksi miten pysäyttää auto. Olis kyllä kiva testata tuo auto joka kulkee hunttia vapalla virta-avain off asennossa. Ja silti sitä pystyy ohjaamaan. Tai ehkä siinä oli väljä virtalukko eikä jannu kääntänyt avainta mihinkään, nyppäs veke on asennossa?! :rotfl:
     
  9. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Eikä tää edes tapahtunu amerikassa missä kaikki on mahdollista! :rotfl:
     
  10. Kalle Koo

    Kalle Koo 1st gear

    Siis sen kyllä tajuaa että tuossa tilanteessa voi hätääntyä, ja rajoittajaa vastaan räpättävä moottoriääni saattaa hämmästyttää, mutta kyllähän nyt jokaisesta pelistä veto loppuu jos vaihteen siirtää vapaalle. Okei, jarrutehostimessa ei ole alipainetta jäljellä tuolloin, mutta silti... 30 min kauhua :eek:
    Lisäksi (ainakin omien kokemuksien mukaan) normaalisti toimivassa nykyautossahan cruise menee pois päältä jos shifterin siirretään asentoon N, mutta tässä tapauksessa motti paukutti kai rajoittajaa vasten silloinkin.
    Saa muuten olla aika ärjy vehje että moottorin teho ylittää jarrujen pysäytystehon. Vakio nykyautohan pysähtyy 100-0 km/h noin 40m matkalla (kunhan kuski jaksaa painaa jarrua lukkiutumisrajalle).
     
  11. janiluo

    janiluo Gearhead

    Tuossahan on kerrottu mitä pitää vastaavassa tilanteessa tehdä:
    Soita hätäkeskukseen ja kysy saako painaa kaikkia jarruja yhtä aikaa, hätäkeskus varmistaa ensin asian auton valmistajalta ja antaa sitten luvan toimia.
    :eek:
    - Jani -
     
  12. Mopar

    Mopar Gearhead

    Siellähän kaikissa asioissa liioitellaan: http://www.sandiego6.com/news/local/sto ... UIFyw.cspx

    Tuon lisäksi oli tv:ssä joskus juttua samanlaisesta tapauksesta, mutta ilman ruumiita.
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Pitää myöskin muistaa, että siellä ollaan suunnilleen koko ajan Foster-päissään :rotfl:
     
  14. TommiA

    TommiA 1st gear

    Jos kuuntelette aussi uutis-sivulta hätäkeskuspuhelun, kuulette kuinka jätkä selittää että avain ei käänny eikä keppi liiku... silti tietysti auton pitäisi pysähtyä kun jarruttaa tarpeeksi ja vaikka hyppää pois kyydistä ja antaa rohjon jatkaa matkaa itsestään maastoon :D
     

Kerro tästä muillekin!