Auto kaasuttaa itsekseen

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Tom81, 12.10.2020.

 1. Tom81

  Tom81 1st gear

  Osaako joku sanoa mistä voi johtua että kierrokset nousee ja laskee itsekseen. Kylmänä käy normaalisti siihen asti kun saavuttanut normaalin käyntilämpötilan, jolloin flekti käynnistyy ja sen jälkeen alkaa kierrosten nousu ja lasku.
   
 2. Jza

  Jza Gearhead

  Mikähän pirssi kyseessä? Jos joku ranskalainen, niin tyhjäkäyntimoottorin vaihtaisin. Niissä on ollut enemmän ja vähemmän samanlaisia murheita. Viiden minuutin homma ja muutama kymppi menee rahaa.
   
 3. Hukka86

  Hukka86 1st gear

  Opeli on joskus tehnyt tota kun mennyt jäähdytin nesteen lämpötilaanturi. Väittänyt välillä kuumalla -40 ja tyhjäkäynti 1500rpm . Mielenkiintoinen ajaa automaatilla talvella
   
 4. hantta

  hantta Gearhead

  Meillä Omegan ruiskukone teki tuota, nimenomaan tyhjäkäyntimoottori takkuili, uuden sai Motonetista muutamalla kympillä ja vaihtotyö muutama minuutti. Vaimon mielestä oli vikuri ajaa, kun talvella meni korttelinvälin sivuluisussa.
   
  musta pässi tykkää tästä.
 5. impala67

  impala67 Gearhead

  vanhan ajan kaasarivehkeissä jos kiihdytyspumppu tms. oli rikki saattoi "tiputella" ekstra pensaa kaasarin kurkkuun, mutta tämä on turhaa spekulointia ilman tarkempia tietoja onko kyseessä mikä aikakausi ja tekniikka...
   
 6. Tom81

  Tom81 1st gear

  Kyseessä Chrysler neon -96. Check engine valo syttyy yleensä oireen alkaessa. Putsailin antureita ja ehkä inan auttoi mutta edelleen sama juttu. Välillä kierrosten nousun yhteydessä tyhjäkäynti laskee alas että meinaa sammua mutta pysyy kuitenkin käynnissä. Itseä mietityttää voisko olla imupuolen vuoto.
  Ja ainoastaan tekee tuota kun moottori lämmin.
  Mittailin TPS:ää ja mielestäni näytti toimivan.
   
  Muokattu: 13.10.2020
 7. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Vikakoodiahan se pukkaa, sen lukeminen voisi auttaa vianhakuun huomattavasti.
   
 8. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Keydancella saa koodit ulos.
   
 9. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Mulla tekee Camaro tuota,ei vikakoodeja ja on sitten etsitty vikaa ja vaihdettu osaa,seuraavaksi irtoaa imusarja
   
 10. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Mulla meni ryslerissä muutama iac vuosikymmenen aikana. Jos ei ole aukastu vuosiin niin pelkkä sen kanavan nuohous voi jelpata.
   
 11. WBBC

  WBBC Gearhead

  -96 5.2 Grand Jeepissä oli sama vika.
  Tyhjäkäynnin säätömoottori.
   
 12. Tom81

  Tom81 1st gear

  Tota kokeilin mutta ei vaikuttanut
   
 13. Tom81

  Tom81 1st gear

  Tosiaan tekee sitä että tyhjäkäynnillä alkaa ensin ihan vähän kierrokset nousee ja laskee pikkuhiljaa lisääntyy kierrokset ja nousee vaihtelevasti 3000-4000. Kun sammuttaa ja käynnistää uudelleen niin heti korkeat kierrokset. Ja vain silloin kun moottori lämmin.
   
 14. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Keydance:

  Virrat päälle, pois, päälle, pois, ja päälle. Jätä virrat päälle. Olikos se nyt check engine valo joka alkaa vilkkua sykleissä, laske ne. Esim blinkblink blink= 21
   
  impala67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!