Auto myynnissä, paljon kuvia, mutta...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Over the hill, 15.2.2022.

 1. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Sanotaan nyt aluksi, että en yksilöi mistä ajoneuvosta kyse. Joten älkää tivatko.

  Auto myynnissä Nettiautossa, aika paljon kuvia joka puolelta, mutta yksi aika oleellinen puuttuu. Pyysin kuvaa, ei tullut. Ainoastaan joku ylimalkainen vastaus.

  Oma johtopäätös on luonnollisesti se, että yksi alue on jätetty kuvaamatta koska siinä on jotain myyjälle epäedullista.

  Mulle piisasi ko. tyypin kanssa. Mitä ajatuksia moinen toiminta herättää muissa foorumilaisissa?
  Vikojen piilottelua on tietysti ollut iät ja ajat.
   
 2. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Ei kai siinä voi muuta kun sanoa että jos ei kuvaa tule niin ei tule ostajakaan (sinä). Jos se oikeasti haluaa myydä kikottimensa niin kai se kuvan ottaa, venkoilulla ei pääse mihinkään. Se sitä autoaan yrittää myydä, et sinä.

  Jos on auto niin kaukana, että turha reissu vituttaisi liikaa, sano se suoraan. Mulkku myyjä pitää toki kestää jos ois pakko saada just se mitä se myy. Jos on itsellä valinnanvaraa, ilmoita asiasi ja jatka eteenpäin.
   
 3. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  niin, ennenvanhaan oli niitä vyysisiä renkaanpotkijoita, nykyajan renkaanpotkijat on kaikenmaaliman kuvankerääjät, kuka mihinkin tarkoitukseen, ehkä joillekin kontaktipalstoille tehdäkseen vaikutuksen johonkin amis-poikaan, mene ja tiedä. Jokainen kuitnkin tekee omat päätöksensä niin kuvien kanssa kuin ostopäätöksistäkin.
   
 4. leemu

  leemu 3rd gear

  Onhan se aika selkeä homma, että jotain on vialla jos ei halua kuvaa laittaa.
  Toki tilanteita on erilaisia, muutaman satasen korollan myyntiin ei välttämättä panosteta ihan samaan malliin kuin numbers matching muskelijenkin kaupitteluun, mutta yhtäkaikki, ko. paikka tuskin on virheetön jos ei edes suoraa vastausta saa.
   
 5. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Veit jalat suusta. Kun laitat jotain myyntiin ja vaikka 15 kuvaa ja joka paikasta niin jo joku kysyy et onko kuvaa taustapeilin kiinnitysruuvista. No elämä on valintoja täynnä, ostajalla la myyjällä.
   
  Seevu tykkää tästä.
 6. f34

  f34 Double Gearhead

  No on tuossa jotain salailtavaa, kun ostaja ei voi kertoa mistä autosta on kyse.
   
  Muokattu: 16.2.2022
 7. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Nää on vähän tapaus kohtaisia juttuja... itsellä oli muutama vuosi sitten myynnissä toyota avensis, sellanen about 1000e pyynti, kuukausi aiemmin leimattu laite. Joku ukko soitti ja jaaritteli liki tunnin puhelimessa niitä ja näitä...ja halus kuvia pohjasta, tukivarsista, jarrulevyistä ja palojen kulutuspinnasta.
  Ja kyseessä oli se tonnin auto melko tuoreella leimalla...
  Arvatkaa aloinko ottaan renkaita irti kuvatakseni jarrulevyjä ja paloja tälle herrasmiehelle, tai ajamaan autoa nosturille saadakseni pohjasta kuvia...
  Samana iltana tuli onneksi kundi joka heitti autolla parin minuutin lenkin ja kysyi tehdäänkö kaupat hintaan 900?
  Lyötiin kättä päälle ja molemmilla oli hyvä mieli.
  Kuukausi sitten myin mersuni hintaan 20.000e ja kyllä mä sen ilmoitukseen panostinkin tietty vähän enemmän ja näin vaivaa sen myyntiin.
  Toiset vaan haluaa muutamalla satasella uudenveroisen auton...
   
  MIAMIDRAGRACING, Isamu ja Kalja imuri tykkäävät tästä.
 8. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Toisaalta myös kuvan tuottaminen on yllättävän vaikeaa. Autoilmoitusten kuvatauti näkyy asuntojen myynti-ilmoituksissakin. Myyjälleen, mutta monasti muillekin, kallista asuntoa myydään useasti "itseotetuin kännykuvin".
   
  MIAMIDRAGRACING tykkää tästä.
 9. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu  Jaksamista Sinulle ja omaisillesi kun näin mielesi pahoitit.

  Suurin suru on sanaton


  Tapsah
   
 10. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Empä ole yhtään autoa kuvien perusteella ostanut.Jos kampe kiinnostaa niin sitähän pitää lähtee paikanpäälle tutkimaan.
   
 11. lintta88

  lintta88 1st gear

  Fiilispohjalta näit romui ostellaan.
  Pari neliöö peltiä hitsattu ja fiilis pysyy vieläkin
  Ja vikoi pois ajaessa
  Ilman ihme tinkaamisia autot aina ostanutkin
   
 12. Kaikki viimeiset 6-7autoa olen ostanut kuvien perusteella. Ei viitsi joka kerta lähteä amerikkaan kantsomaan ja ei sielläkään päässä paljon auta jos joku käy taivastelemassa paikanpäällä kotteroa. Suomesta ostanut vain tuon farmarimersun. Maksoin, huolsivat auton ja kävin sitten "koeajamassa" kotiin.

  Myyjä itse määrittelee miten ilmoituksen laatii ja mitä kuvia tai tietoja autosta on.
  Jos joku tuosta pahoittaa mielensä, niin sehän on ihan tämän päivän tyyli eli pahoitetaan mieli asioista jotka ei mitenkään liity itseensä tai jos kaikki ei mene kuten on ajatellut.
   
 13. Catiska

  Catiska Gearhead

  Jos matkaa on vähänkään enemmän ja jokin kohta epäilyttää eikä myyjältä saa siitä kuvaa, jäisi ainakin minulta menemättä paikanpäälle. Harvassa on sellaiset yksilöt joiden kanssa viitsisi kokea todennäköistä pettymystä ja pääosin rahalla ostavalla on valinnan varaa yllin kyllin.

  Jotain kun olen myynyt jo joku on pyytänyt lisätietoja/kuvia, niitä olen myös toimittanut.
   
  Peeaa, Isamu ja isalmela tykkäävät tästä.
 14. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kyllä ne hyvät kuvat vaan myyvät autoa...kuvien perusteella en suoraan osta, mutta hyvät kuvat saavat kyllä lähtemään katsomaan autoa.
  Viimeksi tehtiin myyntikuvien ja puhelinkeskustelujen/sähköpostin perusteella myyjän kanssa "treffit" puoliväliin, tutkittiin ja koeajettiiin autot Mikkelin ABC:lla, sekä tehtiin lopuksi kaupat.
   
  MIAMIDRAGRACING, Catiska ja Isamu tykkäävät tästä.
 15. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tällä tavalla!

  Johonkin toiseen ketjuun tästä joskus kirjoitin miten suoriltaan raakkasin monta ilmoitusta ihan vaan surkeiden kuvien ja paskojen tietojen perusteella kun olin ostohousut jalassa etsimässä harrasteautoa itselleni.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kuvat rules. Rouvan Berlingon oli aika mennä. Alkoivat katsastukset käydä kalliiksi. Pesin auton, ajoin puistoon ja otin paremmat kuvauskamat mukaan. Kuvat käsittelin loivasti, mutta laitoin ilmoitukseen, että näyttää paremmalta, kuin on. <24h ja laite oli haettu maakuntiin. Puhelin alkoi soida samantein. Hintavika? Mä laitoin saman pyynnin, mitä liikeessä oli samoilla parametreillä olevasta pyydetty. Sen ainoa kuva oli pihalla muiden välissä pitkässä rivissä.
   
 17. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Muutama mielipide: Itsellä oletuksena ainakin on että kuvia pitäisi ottaa kaikista oleellisista paikoista. Usein ilmoituksissa on vaan kaukaa otettuja ulkokuvia ja sisustasta otettuja kuvia.

  Olisi hyvä myös olla kuva moottorista, auton pohjasta, ovien alareunista ja mahdollisesti myös lähikuvia sieltä täältä. Valitettavan usein saanut huomata kuinka kaukaa otetuista kuvista auto näyttää hyvältä, mutta läheltä taas ei.

  Melko usein on myös huono merkki, että auton kuvat ei ole kotipihalta vaan jostain muualta kuten huoltoasemalta. Pari kertaa nähnyt sellaiset tapaukset ja myyjän kotipihalla onkin oma varaosakeskus josta se on tehnyt kootut teokset myyntiin. Varmasti laskisi ostaja ehdokkaiden määrää, jos myynnissä olevan auton kuvat olisi otettu sieltä samanlaisten romujen keskeltä.

  Itse en myöskään pidä ilmoituksista joissa kaikki kuvat on joltain ammattimaiselta valokuvaajalta esim. paikoista missä on hieno maisema taustalla. Hyvä kuvaaja kun saa virheet tuollaisilla kuvilla pois, jos sellaisia sattuu olemaan.
  ------------------------------
  Ulkomailta autoja tilattaessa ehkä sellaset 100 hyvää kuvaa joka paikasta olisi hyvä saada. Lisäksi video kuinka autoa käynnistetään, tyhjä käynnistä ja mahdollisesti myös siitä kuinka sillä ajetaan.
   
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Muutama kommentti sitten kerroin, että rouvan ex Berlingo lähti aikanaan maakuntiin <24 Nettiauton ilmoituksen laittamisesta. Sama hinta ja kilsat kuin tuolloin lähialueen autoliikkeen myymässä. Parin tonnin autoon ei rahoitusta vissiin tarvitse?

  Toki se auto on parempi laittaa näytille siistissä paikassa yksilönä kuin että on yksi kuva otettu muiden autojen kanssa rivissä. Eikö se edes lähde käyntiin...

  Mut mä myös mainitsin, että näyttää luonnossa käytetymmältä, kuin mun kuvissani. Ei haitannut ostajaa.

  Auton luonnollinen kuvauspaikka olisi ollut omassa tallissaan, mutten pitänyt siellä otettuja kuvia kovin myyvinä.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 19. Ville L

  Ville L 3rd gear

  Hyvillä kuvilla ja asiallisella tekstillä varmasti vaikutusta ostajan kiinnostuksen heräämiseen. Meidän kylällä on yks persoonallinen harrastaja ja omistaa eniten mopareita koko kylän ukoista. Sillä on välillä aika sekavia myynti ilmoituksia ja kuvat joka kerta perunalla kuvattuja. Kai sillä se kalusto vaihtaa omistajaakin kohtalaisesti, yhden aspenin vinkkasin harrasteauto ostoilmoitukseen Tanperelaiselle harrastajalle kun kerroin ettei se aspeni niin paska oo ku myyjä väittää ilmoituksessa, siitäkin kauppa syntyi kiemuroiden jälkeen.

  Hetki sitten sillä oli 2d sporttikoppa vallu veekasilla ja just leimattuna sopivaan rahaan, oiskohan ollu tasan 6000€ hintalappu. Kuvat taas perunan ja nauriin väliltä ja ilmoituksessa ei muutakun haukuttu sitä kulkinetta kaikenmaailman lausekkeilla. Kyseessä kuitenkin just leimattu liikkuva ja toimiva V8 2d A-body... No persoona ku on ja ajatusmaailmaa ei voi muuttaa ni tiedän et jatkossakin ilmoitukset eivät tule olemaan kovin myyviä. Eipä tietysti ostajalla oo varaa valittaa vioista ku ilmoituksissa haukutaan kaikki ihan paskaksi ja tottahan se on. Oli se sitten 5000€ släntti dartti tai 50 000€ challenger ni samanlaista räkäpaska saumaa, popniittejä ja sähköliitin ryöstäjiä niistä kaikista löytyy. Tosin siinä 50 000€ challengerissa myyjä ei niitä virityksiä myönnä eikä kerro.
   
 20. Peter Ashington

  Peter Ashington 1st gear

  Yksityisten välisissä autokaupoissa pitäisi ostajankin muistaa, ettei vastassa ole asiakaspalvelija. Jokainen myyjä myy tyylillään. Jos ei kelpaa, ni etsi joku muu ostettava. Mikäli haluat juuri kyseisen auton, ni silloin myyjä on vahvoilla koska kyseisiä yksilöitä on vain ja ainoastaa se yksi ja ostajia todennäköisesti useampi. Vituttaahan se jos ei jonkun kuvan takia sitä lähde katsomaan ja joku muu kävikin sen ostamassa.

  Itse kun autojani myyn, niin teen juuri sellaisen ilmoituksen kuin sillä hetkellä satun tekemenään ja niillä kuvilla mitkä sattuu löytymään tahi on helposti otettavissa. Aina on ostaja löytyny kun hinnasta jättää tunnearvonosuuden pois.

  99% myyjiillä on tuote myytäväksi ja vastaavasti 99% "ostajista" ei ole rahaa ja/tai lupaa tehdä hankintoja tai ei osaa lukea tai ei ymmärrä lukemaansa esim. Ei vaihtoa ja Soita, en vastaa viesteihin!. Pääsääntöisesti viesteihin en vastaa ollenkaan koska suurella todennäköisyydellä kirje kavereista ei ostajaa löydy. Pois lukien tilanne jossa laatiikkooni kolahtaa käsinkirjoitettu ostokirje niin sitten on "varma vastaus. Ps. Kuva ois kiva". Toki auto saattaa olla jo myyty.

  Soittaja on voittaja kunhan ei rupea tinkaamaan puhelimessa. Hinta neuvotellaan ja Kaupat tehdään kasvokkain, kun ostaja on auton nähnyt. En tule puolimatkaan vastaan ellei kyseessä ole jonkinlainen vaihtodiili. Tosiostaja kyllä hakee sen auton meidän kylältä. Voin toki tuodakin, jos kuljetuksesta saan riittävän korvauksen, mutta kyllä se noutaja vaan aina edelle menee, koska silloin pääsen itse helpommalla. Kuvia en yleensä rupea lisää ottamaan ja lähettelmään, kun harvemmin sekään kaupantekoa kovinkaan suurella todennäköisyydellä edistää. Tosiostaja saapuu kuitenkin itse paikalle pällistelemään. Rintajouppi kyllä vastailee viesteihin, lähettelee kuvia, toimittaa auton ja myy vielä osamaksullakin skodillaceja persaukisille.

  "Varaa ees viikoks". No en hitto varaa. Kuiteenkaan kuule koko varailijasta enää koskaan. Todennäköisesti auto on silloin jo myyty. Jos jollekin lupaan, ni toki sanani pidän, mutta yleensä vaan siksi ajaksi kun potentiaalisen ostajan kanssa on vaikka sovittu, että huomena tuun kahdelta ja vielä lähtiessään ilmoittaa, et tulossa ollaan. Myyjänä aivan perseestä epävarmuudessa odotella, kun toiset ostajat soittelee yhtenään. Näinkin on käyny, et kauempaa on ostaja lähteny ja seuraava soittaja haluaa auton välttämättä siinä välissä nähdä, niin toki näytän, mut ensiosto-oikeus pysyy ensimmäisellä eikä mene huutokaupaksi vaan jälkimmäisen kanssa rupean hinnasta neuvottelemaan vasta, jos ensimmäinen ei sitten jostain syystä ostakkaan. Rehti pitää olla.

  Sitten kun itselleni puen ne kuuluisat ostohousut jalkaan kulkee homma suurinpiirtein tähän tapaan. Ensinnä tietenkin katellaan ja etsitään se mielenkiintoinen ilmoitus jossa tuote on tarpeeksi kiinnostava ja kerrottuun/kuvattuun kuntoon nähden hintapyynti on edes jollain tapaa järkevän oloinen. Sitten soitellaan ja kysellään mitä ilmoituksesta on omaan mieleen tarkennettavaa ja samallahan siinä jo jonkinlaisen käsityksen/fiiliksen saa myyjästä. Monasti koijarin kyllä tunnistaa jo sen puhelun aikana. Puhelun päätteksi sovitaan, että milloin sopii tulla vilkaisemaan. Hinnasta ei sanaakaan. Mikäli omista aikatauluistani johtuen en vois sopia katselmusaikaa samalle tai seuraavalle päivälle ja se menee vaikka kolmen päivän päähän viikonlopulle, niin sovin myyjän kanssa, et laitta vaikka viestin, jos auto menee kaupaksi aiemmin, niin en sitten turhaan lähde paikanpäälle. Aina kuitenkin itse ilmoitan, vielä kun matkaan lähden.

  Paikanpäällä sitten potkitaan ne renkaat ja ajellaan, jos mahdollista ja kattellaan ja ihmetellään kysellään vielä lisää. Sitten väännetään hetki hinnasta, kätellään, kahvikupinääressä tehdään paperit ja käteinen vaihtaa omistajaa. Se on moi sit ja kotio kohden. Mikäli missään vaiheessa tätä prosessia tulee paska fiilis, ni kaupanteko katkeaa juuri siihen.

  Kaukaa on autoja haettu ja välillä tultu kotio ilman saalistakin. Välillä tullut ostettua jotain ihan muuta kuin on lähdetty hakemaan, kun ei kaupat ole syntyny ja samoilta suunnilta on sitten löytynyt joku toinen kiva härpätin. Pääsääntöisesti hyviä reissuja. Hienoja ihmisiä tavannu. Tää on harrastus.
   
  viikinki75, faikku66 ja Kalja imuri tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!