Auto seissyt 2 vuotta, ilmastoinnin toimivuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Anonymous, 30.7.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ostin keväällä -85 mallisen Camaro Berlinetan joka oli seissyt pari vuotta ulkosalla silloisen omistajan kesämökillä. Ilmastointilaitteesta on osa kylmä-aineista päässyt karkuun, koska paineventtiili tms. ei kytke virtoja kompuralle saakka, mutta kompura kyllä käynnistyy, kun sille antaa virtoja hyppylangalla. Vähän kaasua laitteessa ainakin on, koska poistoventtiiliä painettaessa (venttiili sellaisen hopeisen sylinterin kyljessä) suhina käy.

    Kysymys olisikin, kun näin helteisenä aikana olisi mukava saada tuo ilmastointi toimimaan (kun autolla joutuu ajamaan duunissakin parhaimmillaan 2-3 h/päivä), että onko ilmastointilaitteen käyttämättömyys vaurioittanut ilmastointijärjestelmää jotenkin? Riittääkö että systeemiin lyö uudet kylmäaineet sisälle & testaa ettei vuotoja ole, vai tuleeko järjestelmä aukoa, tiivisteitä/o-renkaita/jotain muuta uusia, yms?

    -J. Keinänen
     
  2. capriceman

    capriceman Gearhead

    Niin pahin vihollinen kylmä systeemille on kosteus.
    Kun laitat uusia aineita systeemiin niin kuivaimen vaihto tulisi tehdä samaan aikaan.
    R12 aineita ei ole saatavissa, joten korviketta tilalle.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo-o, eipä saatu vielä ilmastointia toimimaan. Kävin laitattamassa uudet kylmäaineet sisälle, kun järjestelmässä oli riittävä paine, suoritettiin koekäyttö ja kompura piti hirvittävää ulinaa. Ilmeisesti voiteluaineet ovat kadonneet kompurasta, kompura kyllä pyöri äänettömästi ilman kuormaa(=ennen uusia kylmäaineita).
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Laitettiinhan täytön yhteydessä myös oikea määrä öljyä systeemiin? Minulle kävi taannoin ihan samalla lailla, kun asiaa osaamaton huoltomies jätti öljyn pois, öljyn lisäyksen jälkeen toimi OK.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hmm....tuopas täytyy tarkistaa. Enpä älynnyt kysyä aiheesta.
     

Kerro tästä muillekin!