Auto varkaiden helppo elamä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TBO552, 24.7.2020.

  1. TBO552

    TBO552 3rd gear

    En ole laki teknisesti pätevä asiaan, mutta onko muilla kokemusta?
    Minulta varastettiin siis auto joka sitten päätyi sinne niin kuuluisaan metsähallitukseen.
    no nyt on ilmennyt että tämä toinen osapuoli on hakemassa korvauksia minun vakuutuksen piikkiin vaikka tutkinta on viellä kesken.
    Haluaisin vaan tietää onko asia näin täällä hienossa kotosuomessa että asian omistaja maksaa laskun?
    Kiitän jo kaikkia jotka asiasta jotai tietää.
     
  2. Mac

    Mac Gearhead

    Todennäköisesti ensin menee sinun vakuutuksen piikkiin ja sitten jälkikäteen aletaan karhuamaan toiseen suuntaan.
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Ei se varas voi sinun vakuutuksen piikkiin mitään hakea.
     
  4. Mac

    Mac Gearhead

    Kyllä ne henkilövahingot menee noissa luvattomissa lainauksissakin
     
  5. fmila

    fmila Gearhead

    Liikennevakuutuksesta maksetaan kaikkien henkilövahingot, vaikka olis mikä tai kännissä yms. Myös "pöllöilevän" polkupyöräilijän vammat vaikka auto olisi ollut parkissa ja fillaristillä navigointi "hukassa".

    Vakuutusyhtiö hakee sitten saataviaan syylliseltä jälkikäteen (jos on jotain haettavissa?)

    t. AM
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Vaikuttaako bonuksiin?
     
  7. TBO552

    TBO552 3rd gear

    ja tosiaa tässä asiassa ihmetyttää se että kuski on myöntänyt kaiken mutta toinen on nyt se uhri tässä tapauksessa. ja tuli jumalauta pokkana meidän pihaan viellä kuvaamaan autoa. kun pyysin poistumaan paikalta niin vastaus oli että uhkailetko minua. jos olisin uhkauksen tehdyt niin se olisi ollut pahempi sairaala reissu mitä hän koki ulos ajossa.
     
    Norri tykkää tästä.
  8. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    sun vika ku oot niin paskan auton antanu varastaa ettei tiellä pysy:soosoo:
     
  9. TBO552

    TBO552 3rd gear

    joo totta olishan se parempikin saanut olla. mutta nyt nautitaan näistä eväistä mitä laki määrää.
     
  10. TBO552

    TBO552 3rd gear

    mutta joo en tieda oliko paska auto tai ei mutta varastaa saa ja molemmat ympäri päisään niin saa vaan suomessa tehdä. ja omistaja maksaa jos tulee pipi. olkoot tämä sitten tässä. koitin vaan kysyä onko kohtalo tovereita vastaavista tapauksista.
     
  11. atobee

    atobee Gearhead

    Ethän sinä joudu mitään maksamaan vaikka vakutusyhtiösi maksaa vahingonkorvauksen toiselle osapuolelle.
     
    Catiska tykkää tästä.
  12. multsi

    multsi 2nd gear

    Mulla varasti varasti nistirotta camryni talvella ja poliisien takaa-ajon yhteydessä kolhi muita autoja. En ainakan itse kuullut op:lta mitään, että minun vakuutuksestani olisi korvattu tai että bonuksiini olisi vaikuttanut mitenkään, mutta kaipa ne vauriot Op korvasi..?

    Ihmetytti kyllä miksei haastekirjoissa vakuutusyhtiö ollut takautumisoikeutensa perusteella vaatinut nistiä korvaaman vahinkoja yhtiölle. Ehkä ne tiesivät, ettei siltä kuitenkaan mitään saa. En tiedä jaksanko itsekkään lähteä karhuamaan ikinä 150€ omavastuuta, joka vähennettiin lunastushinnasta, vaikka nisti myönsikin sen oikeudessa perustelluksi.

    On tää uskomaton maa kun auto varastettiin maaliskuun puolivälissä, ja tämä tapaus oli kaverin 19 kortitta ajo siihen mennessä vuoden 2020 aikana. Loukkaavaa oli, että tehdas lupasi camrylle huippuja 195, mutta poliisit saivat tutkattua turun motarilla vain 180.

    Onneksi sai kuitenkin 7kk ehdotonta kun cv:ssään oli sen verran pohjaa.

    Niin ja siis asiaan, niin et sinä missään korvausvastuussa ole. Kuten sanottu yllä, liikennevakuutus korvaa myös varkaan henkilövahingot, mutta ei se sinuun vaikuta.
     
  13. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Aikoinaan varastivat minulta auton ja ajattelin että mitäpä tuosta vakuutusta maksamaan, laitan seisontaan. Soitin vakuutusyhtiöön että laita auto seisontaan ja erehdyin sanomaan että se on pöllitty. Akka sanoi vakuutusyhtiössä ettei voi kun se varashan voi ajaa sillä, että näin:odeek:. Nykyään ei tarvi soitella, sen kun ottaa pois liikennekäytöstä
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    kyseisessä tapauksessa tulkitsisin että ajoneuvo on myyty, ostaja unohti vaan maksaa. Eli myyjä irtisanoo tietysti irti vakuutuksen koska ns. ostajalle siirtyy velvollisuus. Laiminlyökö sen rosmo vai ei niin hänen ongelmansa. Siihenkin aikaan oli kuten nytkin liikennevakuutuskeskus(lvk) joka huolehtii siitä jos ei ollu vakuutusta että mahdolliset onnettomuuden uhrit saa korvauksen.
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Amerikassa tuo paskiainen olisi saanut neljävitosesta.
     
    PilsnerBil ja Seevu tykkäävät tästä.
  16. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Jos pöllityn auton menee laittamaan pois liikenteestä ja rosmo jää kiinni poliisille niin seuraako siitä omistajalle se "valvontamaksu"
     
  17. Jeep360

    Jeep360 2nd gear

    Autoa kuljettavan on ajoon lähdettäessä varmistettava , että auto on siinä kunnossa , että sillä voi lähteä liikenteeseen , eli kuski on vastuussa. Kaikkihan meistä tarkistaa lähtiessä , öljyt , jarrut , valojentoiminnan ym..;).
     
  18. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    multa pöllittiin 2 vko sitten Honda Monkey tai pojan käytössähän se on niin kysyin vakuutusyhtiöstä voink0 poistaa vakuutuksista ni en eli vois kuvitella et näin käy
     
  19. xp

    xp Gearhead

    Myyjä ei voi tehdä liikennekäytöstäpoistoa sen jälkeen kun on luovuttanut ajoneuvon uudelle omistajalle. Omistaja (tai haltija) voi tehdä liikennekäytöstäpoiston ajoneuvolle silloin kun ajoneuvo on hänen hallinnassaan, mutta kun on luovuttanut ajoneuvon uudelle omistajalle niin entinen omistaja voi tehdä vain luovutusilmoituksen.
     
  20. signet

    signet Gearhead

    entäs siinä tapauksessa että ei ole luovuttanut vaan se on anastettu?
     

Kerro tästä muillekin!