Auto vesille.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ataksia, 22.5.2004.

 1. Ataksia

  Ataksia 1st gear

  Projekti on siis aluillaan. Perämoottori hommattu, mut nyt joku viisas saisi kertoa että onko teknisesti mahdollista rakentaa vanhasta autosta niin tiivis et sen saisi kellumaan? Siis omilla renkaillaan pitäis kulkee ja vedessä perämoottorin avulla. Perämoottorin tietenki sijottaisin takaluukkuun piiloon. Typeriä ajatuksiako?

  Hyviä ratkaisuesimerkkejä otetaan vastaan.

  Itse ajattelin vetää pohjan uusiks 3mm paksusesta pellistä, kantata ja hitsata yms. Vetää koriin ovien aukkoihin n.300mm korkeet laidat. Vetää pellin myös moottorin alta, jolloin ongelmaksi saattaa tulla öljyn lämpeäminen liian suureks. Niin ja mahtaako pyöränlaakerit kestää merivettä? Tuskin, mut projektin pitää olla haaste.

  Tuollaisellahan ei saa ajaa tieliikenteessä, mutta merellä saa. Eläköön veneilyn vapaus, jota ei oo rajoitettu vielä.

  Mutta kommenttia kehiin, että onnistuuko auton renkaat jättää alle? Jos ei onnaa, niin luovutaan renkaista, mutta kyllä sen korin saa kellumaan. Eikö?
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuleekö tää härveli meriveteen? Sanonpa vaan että korroosion kanssa tulee ongelmia jokatapauksessa.Toinen asia mikä aiheuttaa päänvaivaa on korin tiivistäminen vedenpitäväksi kaikista kohdista(niitä kohtia on monta). Mutta kyllähän ton periaatteessa pitäisi kellua jos tosiaan vaan vesitiivis on.
   
 3. Ataksia

  Ataksia 1st gear

  Juu. Meriveteen pitäis laittaa kellumaan. Ei mihinkään uimahallin kahluualtaaseen. Hulluahan tuo tietenkin on, mutta kerran sitä eletään. Voishan sen pohjan kokonaan uusia ja korvata vaikka 3mm teräksellä nii ei menis heti mikään läpi. Painoa tieienki kertyy ja sen mukana seuraa syväyttä.
   
 4. Naxu

  Naxu Double Gearhead

  tyhjennetääs tää tuplaviesti
  :smile:

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Naxu 2004-05-23 15:57 ]</font>
   
 5. Naxu

  Naxu Double Gearhead

  tee jostain lasikuitukopasta. Liittää kuitukopan ihan oikean lasikuituveneen päälle ja pistää pohjalle niin paljon painoa jotta vesiraja on auton korin helman kohdalla.

  Olisihan tuo aika härski rakennella kuituisesta sämpylä-mercuryn kopasta vene. :smile:
   
 6. MR. Fabulous

  MR. Fabulous 1st gear

  Tai Corvetesta.. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
   
 7. Ataksia

  Ataksia 1st gear

  Ei ei ei mitää kuituvirityksii. Peltii sen pitää olla. Mikään oo niin hyvin muovailtavissa ja hitsattavissa ku 3mm teräs.
   
 8. herrakani

  herrakani 1st gear

  corvette perämoottorilla olis varmaan vitsikäs :smile:
   
 9. Ataksia

  Ataksia 1st gear

  Buahahaha. Siinä olis tyylii. Sais purjehtijat kummastella. Tässä oikeen syventysin miettimään niin kyl ne renkaatki sais varmasti säilytettyy siel alla. Vois sit ajella maihin ku kelluminen kyllästyttää... Ja tankkaaminen normaalilla asemalla on halvempaa ku jossain pirun meriasemalla.
   
 10. B 49

  B 49 Gearhead

  [​IMG]
  This craft, fashioned from a 1959 Buick, was Luis Grass Rodriguez's second improvised boat.
   
 11. Rokuh

  Rokuh 1st gear

  Aika röyhee peli, kyllä!
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kyseinen paattihan sai pari osumaa suorasuuntaustykistä ja löytyy nyt tyynen meren pohjasta.
   
 13. whiic

  whiic 1st gear

  Vaihtoehtoratkaisu:
  Osta nelivedon raato. Poista perämurikka ja laita tilalle potkuri, kardaanin päähän. Takapyörät jätät vetämättömiksi pyöriksi. Samalla moottorilla vesillä ja mailla - ei erillistä perämoottoria. Etupyörissä vielä veto helpottamaan vesiltänousua ja kuljettamaan maalla. Täytyy tosin olla kunnon lukot.
   
 14. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Das Boot. Älkää tehkö tätä kotona, tai teettehän te kuitenkin..
   
 15. smuige

  smuige Gearhead

  tekee kunnon välipohjan sen pellin avulla ja sit tyhjiö täyteen uretaania/kelluntavaahtoa, tiivistää varmaan sopivasti samalla. Näin ainaki saatiin newbeetle kellumaan Monster Garage ohjelmassa.
   
 16. Karvanoppa-Elvis

  Karvanoppa-Elvis 1st gear

  Jotenki tuntus että peltikorinen "paatti" kelluisi sen verran syvällä, että tulisi onkelmia esim. moottorin kastumisen takia. Vaan paskaakos mää tiedän...
   
 17. Ataksia

  Ataksia 1st gear

  Eihä välttämättä kone kastuis ku vetäis pellin koneen alta. Mutta eihän sitä voi tietää...
   
 18. Puli-Song

  Puli-Song Gearhead

  Juuri näin!! kun on tarpeeks isot gummit alla, ni sehän kelluu pelkkien renkaitten varassa. Ja vesillä ei tuu katastusmies keljuilee, vaika koria oliski korotettu... tosin sivutuuliherkkä toi voi olla, jos ei laita köliä....
   
 19. musse67

  musse67 3rd gear

 20. Acer65

  Acer65 Gearhead

Kerro tästä muillekin!