Autoharrastajat jotka EIVÄT laita autoa omiin nimiiin!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja muggo, 25.4.2008.

  1. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tossa kun noita uuden systeemin mukaisia papereita alkaa kertyyn pikkuhiljaa mapillinen yhtä autoo kohti, niin tuli jotenkin mieleen, että miksei niissä konttorin tulostamissa papereissa vois olla vaikkapa yks muutososan puolikas myyjälle ja toinen ostajalle. Tilaa kyllä luulis olevan tämmösellekin palvelulle, kun auton tiedot ennen mahtui paljon pienempään pahviin.
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kummallista että homma ennen toimi ihan hyvin.

    Jotenkin tuntuu, että autoilua ollaan nyt tekemässä ihan tarkoituksella ja kaikilla mahdollisilla keinoilla mahdollisimman hankalaksi. Toisena esimerkkinä tämä väliaikaiseen liikenteestäpoistoon liittyvä luukulla juoksuttaminen.

    Ei voi olla niin, että asiasta vastaavan valtionhallinnon virkamiehillä ei olisi käytössään riittäävää osaamista, vai voiko sittenkin?
     
  3. gmc63

    gmc63 1st gear

    Liikennevakuutuksen saa kun on pakollinen vaikka luottotiedot menny ja olis ulosotossa :odroll: mutta muita lisävakuutuksia ei saa vaikka yrittäis maksaa ennakkoon näin ainaki yhellä tyypillä oli :-?
     
  4. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Sitten se poliisi menee tietysti sen uuden omistajan juttusille.
    Ja kaikissa rekisterissä olevissa autoissahan on aina olemassa liikennevakuutus josta toisen osapuolen vahingot korvataan. (jos vakuutusta ei ole tehtynä liikennevakuutuskeskus korvaa vahingon).
    Sen jälkeen alkaakin se hauskempi osuus, nimittäin se ketä ei ole tehnyt vakuutusta ajoneuvoon säädettynä aikana joutuu maksamaan hyvikemaksun joka on 2-10 kertainen vakuutusmaksu kyseiseltä ajalta.

    (HUOM. Tämä hyvike maksu peritään kaikilta omistajilta jotka eivät ole tehneet määräajassa ajoneuvoon vakuutusta takautuvasti.)

    Eli on tapauksia että esim. moottoripyörä on vaihtanut omistajaa, eikä omistajan vaihdosta ole ilmoitettu lainkaan moneen vuoteen ja moottoripyörä on kuitenkin ollut koko ajan rekisterissä.
    Sitten joku ostaa sen ja yrittää laittaa sen omille nimilleen ja siitä se hauskuus alkaa, liikennevakuutuskeskus vaatii hyvikemaksua koko ajalta jonka pyörä on ollut ilman vakuutusta (eli monta vuotta vähintään 2-kertainen vakuutusmaksu).
    Ja pyörää et saa nimiisi, ennen kun maksu on suoritettu ja maksajahan on tietysti pyörän omistaja.(saattaa olla mukava yllätys, jos ei tiedä että pyörä on ullut koko ajan rekisterissä)
    Paitsi siinä tapauksessa, että uusi omistaja tekee omistajanvaihdoksen ostopäivänä jolloinka pyörään kerääntyneet hyvikemaksut peritään luovutustodistusten perusteella siltä ajalta jolloin pyörän on omistanut.
    (eli jos olet tuollaisen projektin omistanut, saattaa vuosien päästä tulla maksuvaatimus korotetusta vakuutushyvityksestä, siltä ajalta jonka olet pyörän omistanut)

    Mukavia yllätyksiä :rotfl:

    No tuollaisissa tapauksissa on mahdollista anoa liikennevakuutuskeskukselta vapautusta hyvikemaksuista.
     
  5. kd0264

    kd0264 Gearhead

    Meille kävi vaimon kanssa kolmisen vuotta sitten sellainen juttu, kun myimme vaimon nimissä olleen Opelin asialliselta vaikuttaneelle kaverille (OD:lle rekusteröitynyt jannu), ei tämä rekisteröinyt autoa koskaan omille nimilleen. Teimme luovarit ja allekirjoitimme ne kuin pitääkin, onneksi. Autosta alkoi tippumaan edelleen vakuutusmaksuja ja autoverolappuja, no toimitimme luovarista tietty kopiot AKEen ja vakuutusyhtiöön eikä maksuja tarvinnut hoitaa. Sitten vuosi kaupan jälkeen delta autosta tuli tarjous, että saat 2000€ tästä ko Opelista vaihdosta uuteen Fiattiin, no tästä kimpaantuneena otettiin yhteytta AKEen, että mitä ihmettä kun ei auto ole enää meidän ja laputkin on toimitettu, mutta auto kummittelee edelleen vaimon nimissä... :mad: Sieltä tyynesti ilmoitettiin, että verot ja katsastuskin on hoidettu asiallisesti ajallaan, mutta ei ole omistaja vaihdoksesta muutosta tehty. Ihmettelen vain miten vakuutusmaksut on hoidettu...? Ja miksi ylipäätään Opeli on edelleen vaimon nimissä. Keväällä 2008, taas tarjous Fiat Skudoon ja n. 2000€ ko Opelista vaihdossa :poff: Arvatkaa potuttaako?
     
  6. signet

    signet Gearhead

    Ja hyvät ihmiset,kun myytte auton ja teette luovarin;viette sen konttorille/vakuutusyhtiöön niin älkää jättäkö sitä ainokaista kappaletta minnekään vaan pyytäkää ottamaan kopio siitä,jotta itselle jää muisto :wink: On vaan joskus käynyt niin että kaveri vei ainoan kappaleensa luovarista vakuutusyhtiöön,lupasivat että kaikki on poikki ja menee myös sitä kautta tieto akeen,eipäs mennytkään,tais kaatua yhtiön järjestelmä tai jotain?Maksuja tippui edelleen,onneksi ostajalta,joka oli jobbari joka oli myynyt auton saman tien eteenpäin,löytyi kopio luovarista.
     
  7. yoko1

    yoko1 1st gear

    Totta turiset Jouduin itsekin ajelemaan pitkin maita ja mantuja, että sain asian ajantasalle.
     
  8. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Ja jos auto onnistuneesti tulee sellaisen henkilön nimeen jolla on ulosottossa velkaa, autohan on omaisuutta, ja se voidaan ulosmitata.
     
  9. askut

    askut 1st gear

    asiahan on niin että vaikka teet kuinka myynti ilmoituksen konttorille akeen etc. auto on ja pysyy sun nimissäs kunnes uusi omistaja sen rekisteröi nimiinsä ainoastaan kaikki vastuu/maksut kyseessä olevasta ajoneuvosta päättyy siihen päivään joka luovarissa on ts. akesta kysyttäessä auton omistaja olet edelleen sinä vaikket kuitenkaan oo tä?
    perseestä jos ite myyn n. 200 käytettyä autoa vuodessa niin halvimpien paskojen kanssa nää kyseiset ongelmat on varsin yleisiä ja ne vaatii turhan paljon ylimääräistä työtä
     
  10. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Ilmeisesti siis ostaja on tehny vakuutuksen, koska sen saa tehdä vaikkei se auto olisikaan sen nimissä. Ja siis se vakuutus nimenomaan pitää tehdä sen 7 päivän sisään, se on se mistä ne lisämaksut menee jos tekee myöhemmin. Ja ne verotiedot se saa soittamalla AKE:en, koska siis laskuthan niistä kai pitäis mennä sille kenen nimissä auto on
     
  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Pitipä taas tehdä ihan huvin vuoksi tarkistus, olenko vielä edelleenkin "entisen" autoni omistaja.
    Ja kyllä. 30.5. myyty auto on edelleen minun nimissä, kylällä olen sen liikenteessäkin nähnyt. :eek:
    Katsastuskin lähenee.
    Taitaa kohtapuoliin olla varaosia myytävänä jollain henkilöllä, ei taida enää kannattaa viedä leimalla maksamattomien vakuutusten yms. takia. :D
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tossa on aken vastaus kun kyselin miten edetään kun mustajanolkku ei ole pistänyt hylsyä nimiinsä ja verolappua pukkaa mulleppäin! :mad:

     
  13. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tuommosen minäkin jouduin tekemään kun viime keväänä myin Golfin ja viikkojen päästä kävikin ilmi ettei ostaja ollut ottanut autoa nimiinsä.. :mad:
     
  14. pas2

    pas2 Gearhead

    Vanha ihminen ja ei viitti tehdä luovaria ittelleen kaupan yhteydessä ja kiikuttaa sitä heti katsastuskonttorille?
     
  15. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Minkä helvetin takia?
     
  16. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    Näinhän se on, mutta ainakin miulle ulosottomies sanoi ettei hän kehtaa parin tonnin tai yli kymmenen vuotta vanhan auton takia ruveta paperisotaan.
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    Esim.
    Mä teen aina niin, saa varmasti heti auton pois omalta kontolta.
    Niin ja olen jopa niin natsi että aina kaupan yhteydessä vaadin että katsotaan molemmat henkilöpaperit ja luovari täytetään kokonaan ja oikealle päivämäärälle...
     
  18. Stance

    Stance Gearhead

    Maksaa vaivan.
     
  19. kmovat

    kmovat 1st gear

    tuosta rekisteröinnistä vielä täysin ot. tallikaverilla oli ns. koppiauto, olikohan joku isuzu tms. kokoa kuitenkin senverran et kilpuri golffi kyyttiin mahtu. pisti myyntiin ja ostaja tontille. hintaa oli jotain n. 1500€ ostaja osti samoin tein kun tarvitsi muuttoauton pietariin muuttaessa, firmoilta halvintarjous luokkaa 5000€ muutosta, joten kokonaisedullinen ratkaisu :D
    ei ollut kuulemma säilytys paikkaa kaupungissa (olikohan tsadi tai jossain sielläpäin) joten kysyi voiko auto olla säilössä tallinpihalla muutaman viikon ennen kun matkaa venäjälle. no mikäettei kun kaupat oli tehty, rahat saatu ja paperit ok. tämä tapahtui syyskuun alkupuolella ja tuolla tallinpihan koristeena se on vieläkin :lol: ei kerennyt rekisteröidä omiin nimiin ostaja sitä, onneks oli luovarit, eikä tavota puhelimellakaan, kasvaakohan jo horsmaa koko äijä :mad:
     
  20. Letku

    Letku 3rd gear

    Linkin myyjä on taas näitä otsikon mukaisia kavereita("harrastajia"), jotka eivät osaa ottaa autoa omiin nimiinsä. :mad:
    www.nettiauto.com/2395695
    Nyt auto on myynnissä nettiautossa ja miun tekemällä ilmoituksella ja kuvilla, hiukan tekstiä muutettu.
    No, onneksi tein tästäkin kaupasta luovarin, joten ei miulla ole mitään hätää...
    Mut v...taa kuintekin, kun joutuu juoksemaan vakuutusyhtiöön viemässä luovaria. :mad:
     

Kerro tästä muillekin!