Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 2. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Eli sun mukaan yritykset jotka eivät ole vienti yrityksiä ovat turhia???
  Jos näin on niin nehän pitäisi vapauttaa kaikista veroista.
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ehkä nyt ei ihan noin rajua rajanvetoa kuitenkaan. Yhden tuottama lisäarvo tuottaa töitä toisille ja lopulta kaikki yhdessä kustantavat kaikki kivat palvelut. Voishan tää kaikki olla yhtä maata ja niinhän noi kaikkein suurimmat maat pystyvät pyörittämään omaa talouttaan melkein ilman muiden maiden osuutta.

  Mut joskus kyllä käy mielessä ajatus, että julkisella puolella työskentelevät eivät ole veronmaksajia lainkaan. Sekin on varmasti vääristynyt ajatus. Mut yhtälailla heille voisi maksaa verottoman palkan, kun se kuitenkin on samasta pussista. +1 julkisen puolen työntekijä ei tuota yhtään lisää veroa.
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Taitaa aika monikin julkisen puolen työntekijä olla mukana tuottamassa uusia veronmaksajia, pitämässä hengissä ja terveenä nykyisiä, ja edistämässä mm. niiden vientifirmojen toimintamahdollisuuksia.
   
 5. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Ei tietenkään turhia, mutta jutun pointti oli siinä et kauppatase pitäs saada reilusti plussalle niin silloin tämä maa olis rikas ja pystyis elättämään lorvijatkin, nyt me vain köyhdytään ja velkaannutaan kokoajan, kierre on todenäköisesti jo niin paha ettei tästä enään ylös nousta, eli nyt vaan seurataan Suomen alasajoa.
   
 6. grantorino

  grantorino Gearhead

  Nimenomaan tuottavaa työtä tässä maassa tarvitaan, ei se auta yhtään jos jo saatua kapitaalia siirretään täällä taskusta toiseen, harmi vaan kun valtio on myynyt monta tuottavaa rahasampoa pois.
   
 7. jahnu

  jahnu 3rd gear

  Tää on aina yhtä hienoa. Olla kaiken pahan alku ja juuri. Vi##u. Niin pienellä palkalla ettei teistä vit#n vientiammattilaisista tekis kukaan tuntiakaan töitä. Ja silti kaikki lapset menee meidän firman kautta. Ja meidän niitä tarttee kasvattaa kun te ootte tekemässä sitä vientirahaa. Kyl mää silti lasken itteni veronmaksajaksi. Ainakin sitä menee joka kuu palkasta. Ja Kyllä. Olen valkoinen, hetero,lihaa syövä , autoileva suomalainen
   
 8. hmr66

  hmr66 Gearhead

 9. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 10. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  ei ollut kysymys työntekijöistä vaan suomen kannalta .entä jos kaikki olisi julkisella töissä vaikka tilistä otetaan verot.työtönkin maksaa veroja ,eli voisimme kaikki olla työttömiä koska maksamme veroja.no kohta taitaa suurin osa maksella veroja työttömänä niin kotimaiset kuin myöhemmin tänne tulleet.
   
 11. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Olisi yksi keino jos näin meinaa käydä: Museoviraston lausunnoista on yleensä koitunut vahinkoa ja taloudellisia menetyksiä tavalliselle kansalaiselle, mutta olisiko tässä kyseisen viraston lausunnon paikka? Ahvenisto pitäisi saada historialliseksi kohteeksi mitä se todella onkin. Ja rata tosian tarvii suojelua. Toisaalta suojelukohteena rata-aluetta ei voisi kehittää mitenkään, mutta ainakaan se ei tuhoutuisi.
   
 12. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Jos ei ymmärrä kauppataseen merkitystä Suomelle niin kannattaa ajatella asiaa silleen et Suomi olis omakotitalo jossa asuu perhe ja perheen sisällä tehdään kotitöitä jotka ovat tärkeitä et koti toimii.
  Perhe myös kutoo vaikka patalappuja joita myy ulos talosta ja joutuu tietysti hakemaan kaupasta ruokaa, nyt jos patalappujen myyntitulot menee alle ruokaostosten on kauppatase miinuksella.
  No rahathan siinä alkaa loppumaan tällä menolla, täytyy siis käydä pankista hakemassa lisään lainaa eli siis velkaa jota valtiokin ottaa kokoajan lisään.
  Perhe on voinut myös takapihalta kaivaa turvetta jota käyttäny talon lämmitykseen, mutta perheen äiti Sanna Marin päättikin ettei kaiveta enään turvetta vaan ostetaan se muualta vaikka rahat on jo ennestäänkin lopussa.
  Perheen äiti Sanna Marin on myös päättänyt jakaa rahaa myös naapureille 3,4 miljoonaa joka päivä vaikka rahaa ei ole, mutta lainaa saa pankista.
  No pankkihan ei kauaa kattele perheet menoa vaan pistää talon pakkohuutokauppaan ja perhe joutuu taivas alle ja saattaa vielä jäädä maksamatonta velkaakin jälelle.
  Sen pituinen se, hyvää yötä.
   
  Stang_81, Zejk1, hartsa69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Varsin hyvä kuvaus, mutta ontuu siinä yksi asia. Valtio on ikuinen, mutta perhe ei.
   
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Lähihistoriankin valossa tuo on hyvin tulkinnallista.
   
 15. mcmies

  mcmies Gearhead

  En nyt sanoisi, että sisämarkkinoilla tai julkisella puolella tehtävä työ on vähemmän arvokasta kuin vientimarkkinoilla tehtävä työ. Saati turhaa.

  Mutta muuten tässä on tärkeä pointti. Suomen kauppatase on ollut miinuksella toistakymmentä vuotta. Eikä mitään korjausliikettä näytä tapahtuvan, vaan pikemminkin päinvastoin, tuotantoa siirtyy Suomesta muualle. Tämä tie johtaa katastrofiin.

  Jos olisin politiikassa, pistäisin kaiken energiani vain kahden kysymyksen pohtimiseen: miten saada Suomeen kannattavaa liiketoimintaa ja miten saada Suomen kansalaisten varallisuustasoa nostettua. En osaa näihin kysymyksiin yksiselitteisesti vastata, mutta sen tiedän, että kumpikaan ei onnistu noudattamalla nykyistä politiikkaa.
   
  Stang_81, Retem, malvasto ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Pidän tavastasi ajatella. Mutta kuka sen velan maksoi tuossa tapauksessa?
   
 17. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  40 sentin korotus 2030 mennessä ja jos se ei nouse enempää valtion puolesta niin kyllähän sillä aikaa nousee palkatkin.
  Tosin jos on useampia joilla ei se palkka nouse 10 vuoteen niin joku kirjoitti.
  Polttoaine on maksanut aina paljon ja tulee maksamaan aina paljon ei se muuksi muutu.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 18. Retem

  Retem Gearhead

  Neuvostoliiton mentyä nurin nykyinen Venäjä peri velat. Neukkulakaan ei ollut ikuinen.
  Viimeiset velat maksettiin 2013, eli ryssällä ei ole Suomelle vanhaa velkaa.

  Kehtaisivatkin jättää maksamatta, "sotakorvaukset" tuohon suuntaan maksettiin myös viimeistä senttiä myöten.
   
 19. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

 20. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Näinpä juuri. Ja jos Suomen valtio ei ole ikuinen, niin mihin / kenelle se sitten mahtaisi kuuluakaan ja kuka niitä velkoja silloin makselisi. Tuskinpa ainakaan Kaarle Kustaa.

  Ja samapa se noille Valtion veloille. Itselle on riittänyt, että minun velkoja ei ole koskaan joutunut kukaan muu maksamaan kuin minä itse. Ja itse en ole koskaan muiden velkoja taannut. Sillä tavoin tässä on päivä kerrallaan kelkuteltu.
   
  Muokattu: 20.12.2021

Kerro tästä muillekin!