Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. EU:n vihreästä siirtymästä miljardien lisälasku Suomelle – Harakka vakuuttaa, että tilanteeseen haetaan muutosta

  Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo, että EU-komission esitys päästövähennyksistä lisää Suomessa meriliikenteen kustannuksia merkittävästi.

  Euroopan komission esitys päästövähennyksistä aiheuttaa Suomen meriliikenteessä tulevina vuosikymmeninä jopa miljardien lisälaskun. Syynä on erityisesti Suomelle olennainen talvimerenkulku. Asiasta kertoo liikenne- ja viestintäministeriö (LVM).

  LVM:n mukaan Euroopan komission esittämä EU:n ilmastopaketti Fit for 55 vaikuttaa merkittävästi meriliikenteeseen. LVM:n mukaan paketti vähentää päästöjä tehokkaasti, mutta lisää samalla meriliikenteen kustannuksia EU-maissa.

  Suomessa kustannusten arvioidaan olevan suuremmat kuin verrokkimaissa, koska Suomi tarvitsee sijaintinsa vuoksi meriliikennettä muita maita enemmän.
   
 2. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Tämä kyseinen Fit for 55 -ilmastopaketti ei vähennä päästöjä, se asettaa yleisiä päästötavoitteita ja sisältää läjän kaikkea muuta kivaa.

  Paperilla kustannuksia eniten tuo pakettiin sisältyvä FuelEU Maritime -säädös joka käskee siirtymään wihreisiin ratkaisuihin. (käskee, ei kannusta, eikä edes hirveesti neuvo...)
  Käytännössä kuitenkin se joka tulee maksamaan, on meriliikenteen sisällyttäminen EU:n päästökauppatouhuun ja ilmaisten päästöoikeuksien poistuminen. Teoriassa jos paatit kulkis jo vihreillä litkuilla, päästökaupan käyttöönotto ei maksaisi varustamoille juuri mitään.

  En ihan varma ole, mutta jäänmurtamistoiminta ei pitäis olla kaupallista matkaamista joten jäänmurtajien muuttamattomuudesta ei syntyisi FuelEU Maritime -säädöksen määräämiä sakkoja. Mutta kokonaisvaltaista kasvihuonekaasumäärää se kuitenkin lisää. Ja jäisillä vesillä ajo ylipäätään lisää polttoainekulutusta kaikissa paateissa.


  Voisivat vaikka uutisoida hiilitulleista kans, saatais vauhtia suomalaiseen teollisuuteen, tai ainakin vähemmän kiinalaista yms. paskaromua pilaamaan markkinoita. Mutta tolla saatais kunnon kauppasota kiinan kanssa, ja taitaa olla EU jo niin vitusti kiinan tossun alla, että menee varmaan vituiks tuokin.

  "Hiilitullit. Tavoitteena on, että vuoteen 2026 mennessä keskeiset korkeapäästöiset tuontiteollisuustuotteet (teräs, metalli, sementti ja lannoitteet) joutuvat maksamaan päästöoikeuksista päästääkseen EU:n sisämarkkinoille. Hiilitulleilla on monia vaikutuksia eri maihin riippuen niiden teollisuuden toimialarakenteesta ja tuontitoiminnan laajuudesta. Muun muassa terästeollisuus on pitkään peräänkuuluttanut hiilitulleja kilpaillakseen kiinalaisen halpaterästuonnin kanssa."
   
 3. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 4. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  asia kohteisiin voisi kyllä laittaa rahaa mutta kun niitä tilistä aletaan repimään alkaa niiden rahojen levitys suurimmalta osin kaikkeen muuhun niin kuin on nähty.kaupunki tai valtio jos jostain kertyy vähänkin ylimääräistä se laukaistaan heti menemään,joka lajille halli että pääsee sisätiloihin,jäähalleja,uusia toimitiloja,hitsattuja romuja nurmikoille jne.terveyspalvelut aan supistuu.voisiko joskus jättää vähän jemmaan samalla tavalla kuin kotitalouksissa pitäisi,ei se eroa kuin mittakaavassa.nyt mennään tyylin mukaan,se mikä tulee pannaan heti menemään ja otetaan vaan lisää velkaa.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 6. Retem

  Retem Gearhead

  Maaseudun ihmisen ei ole kannattanut äänestää kepua pitkään aikaan.
  Hinku kaupunkeihin sotkemaan ja puolueväen hallituskiima on jo saavuttanut naurettavia piirteitä. Kepu on kuin mikä tahansa räksyttävä vasemmistopuolue ilman selkärankaa neukkulan kainalossa.
  Omaa kansaa (ja omia äänestäjiä) ollaan mukana kurjistamassa himoverotuksella ja eri maksuilla ja takki kääntyy kuin tuuliviiri kun kiikarissa on jokin palkkiovirka.

  Puolueen enemmistö ei myöskään näe uhkaa neukkulan putlerin toimissa.
  "Kyselyyn vastasi 120 kansanedustajaa, joista 72 katsoi uhan kasvaneen. Tätä mieltä olivat etenkin kokoomuksen, RKP:n, kristillisdemokraattien ja vihreiden edustajat. Yhteensä 41 kansanedustajaa arvioi, että Venäjän uhka ei ole kasvanut. Näin katsoi enemmistö SDP:n, vasemmistoliiton ja keskustan edustajista."

  https://yle.fi/uutiset/3-12289141
   
 7. grantorino

  grantorino Gearhead

  Aina Kepu on pettänyt, ei siinä mitään uutta ole:D:D:D
   
  Inlinee tykkää tästä.
 8. exner

  exner Gearhead

  Täh, siis 120 kansanedustajasta vain 72 kokee että Venäjän uhka on kasvanut?!
  ilmatilaa loukataan, vaaditaan Natolta ettei se leviä enempää...painostetaan poliittisesti, ettei Suomi liity Natoon vaikka sekin on Suomen oma asia.Mun mielestä kaikkien KANSANedustajien pitäisi pitää 100% uhkana noita asioita, tulee painostus sitten idästä tai lännestä. Mutta kun ei.Löytyy vielä oman kansan joukoista ihmisiä puolustamaan toisten maiden etuja.
   
 9. always bb

  always bb Gearhead

  Kustannukset nousee ja tämän kujanjuoksun on valtio itse aiheuttanut eikä ole millä hillitä kun AY,n hillotolppa kommarit ei ymmärrä nykyään kolmikanta sopimus, tähän sopimukseen voidaan liittää esim palkankorotus siten että jos polttoaineet nousee 20c palkat nousee kanssa. Näinhän joskus saatiin pidettyä ostovoima kokoajan mukana. Nykyään 1000 autokin pitäs myydä änkyttämällä 56€/kk

  Toinen huolestuttava piirre suomestoliitossa on menossa, meinaan tämä oikeus mielenosoitukseen hyvä esim tämä convey. Poliisi vie surutta porukkaa putkaan. Sananvapaus on viety kuten pohjoisessa koreassa. Sukupuoli neutraalit nimet ymymym. Tällä poletaan vaan miestenasemaa yhteiskunnassa ja naiset puhuu tasaarvosta, missä mielessä se muka sitä on
   
  Poni -69, kad_boost, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Helsinkiläisen, vihreän naisen asemaa pitää parantaa. Kuten Emma Kari sanoo "meidän täytyy".
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Höpsis semmoiselle sananvapaudelle, että tullaan tukkimaan kadut päiväkausiksi. Niin lähti kapinoiva Elo, vai Elokapinako se oli?

  Ensinmainittu pilasi oikeastaan hyvän asian suututtamalla suurta yleisöä. Jälkimmäisten agenda oli vähän vaikea kannatettavaksi. Oli ainakin sen jälkeen, kun toimittajia mukiloitiin.

  Se oli sananvapauteen puuttumista.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jossakin vaiheessa ei enää polteta öljyä. Semmonen oli ajatus. Ajatus valkenee eri yhteiskunnissa vähän eri aikaan. Meidän nuoret naiset ovat eturintamassa. Vaikka joka ainoa pelto tuottaisi energia sitä sun tätä, niin se ei riitä ajoneuvojen nykyisen kaltaiseen kulutukseen.

  Joku Brasilia on siirtänyt itse itsensä kokonaan biopolttoaineisiin. Niiden onni on suuri maapinta-ala ja auringonpaiste. Muut tekee erilailla. Ydinvoima, tuulipropellit ja sähköllä tehty autoilu, olipa välissä akkuja, vetyä tai syntetisoituja polttoneisteitä voisi olla täällä pohjoisessa konsti.

  Isolohko V8 ei välttämättä ole paras enää tuolloin.
   
 14. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Mistä tällainen tieto on peräisin että toimittajia mukiloitiin?
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Toimittajilta.
   
 16. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Itte tehtyä pirtuahan voisi sekoittaa bensaan niin saa E85:sta.

  Hmm....
   
  -71 MoPar tykkää tästä.
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jää aika vaikeaksi saada vesipitoisuus tarpeeksi alas. Se tehdään liuottimilla kuten bensiini. Siks toisekseen pitäisi olla halvempaa energiaa ja sokeria. Siis pienen mittakaavan tehtaassa…
   
 18. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Aika erikoista että medioissa ei ole mainittu mukiloinneista. Olet ilmeisesti kuullut tämän heiltä henkilökohtaisesti.
   
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mä oon lukenut "valtamediaa". Se on semmosta, joka painetaan paperille ja kannetaan kotiin, tungetaan aamuneljältä postiluukkuun. Oli kerrotun mukaan käyty toimittajien kimppuun. Otettu niiltä välineitä ilman, että olisivat niitä erityisesti antaneet niitä.

  Mulle kelpaa rokotukset. Mä otan mielummin bensan hintaan lisää kun otatan velkaa, joka jää niille, jotka ei pysty muuttamaan täältä paremmille työmaille. Enkä kannata toimittajien kimppuun käymistä.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008594738.html
   

Kerro tästä muillekin!