Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kyllä tuohon on selvä logiikka: Pienituloisten elämään ei polttoaineen hinnan nousu vaikuta, kun ne on tässä maassa kyykytetty jo ajat sitten autottomiksi = työttömiksi. Ja ne, joilla vielä on hallussaan auto, pidetään automaattisesti keski- tai suurituloisena.

  Tämä ongelma ratkaistaan helposti: Laitetaan polkupyöräilijöille tasa-arvon nimissä autoilijoiden tapaan 500 - 1000 euron vuotuinen ajoneuvo- / käyttövoimavero ja kas, sen jälkeen pyörätiet ovat hyvässä kunnossa. Tai jos tämän seurauksena näiden ammattivalittajien pyöräilyinto lopahtaa, niin aina parempi: Säästyy paljon rahaa, kun yhteiskunnan ei tarvii enää tehdä, eikä ylläpitää pyöräteitä. Autoilijat tosin ei vieläkään ole pääseet ajamaan hyvin hoidetuilla teillä, vaikka ovat maksaneet auton käyttöön liittyviä veroja vuosittain muutaman miljardin verran jo muutaman vuosikymmenen ajan...
   
  malvasto, vanilla, Swinger ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Jep. Ja kaikki joukkoliikenne hinnoitellaan 3x kulut, lisäksi pitää hankkia vuotuinen joukkoliikennelisenssi joka menee henkilön painon mukaan. Sitten pakollinen lääkärintarkastus vuosittain, ilman tätä ei saa lisenssiä ostaa lippua. Pakollinen tapaturma- ja vastuuvakuutus myös. Ja tästä maksetaan vakuutusmaksuvero tottakai.
  Vastineeksi saa matkustaa jos liikenneväline sattuu tulemaan paikalle, voi olla että penkki repsottaa ja ikkunasta vetää mutta tämän systeemin pitää tuottaa x Mrd euroa vuodessa eikä raha riitä kaikkeen.

  Jos joku narahtaa niin 5 x maksut ulosottokelpoisena.
   
  teddy99 tykkää tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Miksi?
   
 4. Retem

  Retem Gearhead

  Tämäkin kannattaa lukea ihan ajatuksella:
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008604171.html

  Pitäisikö viimein kansalaisen muuttaa äänestyskäyttäytymistään seuraavissa vaaleissa, vai onko tämä niin sadisti, että haluaa itsensä ruoskittavan ja kurjistettavan edelleen?
  Olemmeko todella niin tyhmiä että hyväksymme nykyiset tulonsiirrot ulos maasta ilman protesteja.

  Itsellä on jo mittarissa riittävästi, joten ollaan jotenkuten kuivilla, mutta hartaasti toivon että myös jälkikasvulla olisi hieno elämä edessään eikä pelkkää veronmaksua ja kurjuutta.
   
  malvasto, palotila, vanilla ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Noh, kun nää ns.perinteiset työväenpuolueet demarit ja vasemmiston johtopaikat ja ykköspoliitikot on käytännössä vihreitä, niin aika lailla sen takia mennään vihreiden talutusnuorassa. Keskusta kun yrittää olla citypuolue, niin nekin menee sen mukaan mikä on tätä päivää ja tekee mitä vaan että sais kaikki äänet, joten vihreät arvot on heistäkin hyviä.
   
  vanilla tykkää tästä.
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Nyt vissiin maksetaan jotakin sekoitevelvoitetta. Öljypohjaiseen polttonesteeseen sekoitettava on kotimaista puuta tai elintarvikejätettä tai vastaavaa - jalosteena. Toivottavasti sillä jalosteella on työllistävä vaikutus, koska silloin tämä lisäke voi maksaa itse itseään.
   
 7. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  tasa-arvoa autoilun kanssa, vissiin.
   
 8. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Valitettavasti tulevaisuuden ennustaminen on nyt liiankin helppoa edessä on pelkkää veronmaksua ja kurjuutta.
   
  vanilla, Swinger ja Seevu tykkäävät tästä.
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Enempi vähempi vuodesta 2009 alkaen on kerätty tuleville sukupolville veronmaksua ja kurjuutta ottamalla syömävelkaa "elvytykseen". Jos tulevan budjetin 7 miljardia UUTTA VELKAA maksatettaisiin vaikka bensiinin ostajilla ja oletettaisiin vielä, että sitä menisi edelleen kaupaksi samalla tavoin, niin ei olisi kuin "vitonen" lisää litrahintaan. Mä en tarkastanut ihan tarkkaa vuotuista määrää. Aeimmin oli 1,4 miljardia litraa vuodessa Suomessa.

  Työttömiä on 270 tuhatta. Toissapäiväisen teksti-tv tiedotteen mukaan noista on 136 tuhatta semmoisessa kannustinloukussa, ettei kannata ottaa työtä vastaan. Lukee tämän niin, että etuudet vähenee, kun tienaa vrt että pysyy toimeentulotuen piirissä. Jos tätä ei saada millään konstein muuksi, niin kurjistus jatkuu ja pahenee.

  Nostetaan palkkoja? Mä niin toivoin, että Hakaniemen ammattiliitot ja työväkeä lähellä olevat puolueet olisivat ostaneet Kaipolan paperitehtaan ja jatkaneet tuotantoa sen asemasta, että se tehdas suljettiin. Eivät ostaneet. Neuvoivat UPM:ää jatkamaan tehtaan toimintaa. Siinä kaikki.
   
 10. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Ei noita tehtaita välttämättä oltaisi myymässä, vaikka olisi ostajakin, kun halutaan purkaa markkinoilta ylikapasitettia. Ei ainakaan sellaiseen hintaan, jonka ostajat olisi valmiita maksamaan.
   
 11. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tuntuu suomessa pärjäävän ilman töitä,nyt jo neljäs kokelas lopetti,olisi vakipaikka mutta ei työnteko näytä nyky,nuoria aikuisia kiinnostavan.
   
  Stang_81, palotila ja vanilla tykkäävät tästä.
 12. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Voi voi kun sananvapaus on vaikea laji nykysuomessa.
  En kannata eloapinoita, enkä foliohattu convoyporukkaa, mutta tälle videolle, tai näille haastateltaville sai vedet silmissä nauraa, kun näin avoimesti tyhmyytensä TV:ssä haluavat tuoda julki. Hieno asia, että sentään Iltalehti on julkaissut tapauksesta uutisen:
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dcceff09-cfd3-4587-8b75-941b97001182

  Ylen epätoivoinen sensuuriyritys ei tuottanut tulosta, vaan toi asialle lisää julkisuutta: Videoa levittää jo muut mm. youtubessa:

   
  Muokattu: 11.2.2022
  mach71, Seevu ja Isamu tykkäävät tästä.
 13. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Heh, vanha kunnon reporadio. Edelleen kunnolla punainen, mutta höystetty nykytrendin mukaan vihreällä..

  Surkeaa YLE, surkeaa. Vain kommarivaltioissa ja Venäjällä tällainen menee enää läpi. Eikö YLE oikeasti tajua tätä naurettavavuuttaan vai onko tosiaan niin, että YLE ei välitä.
   
  mach71, palotila ja litres tykkäävät tästä.
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Kiitos vinkistä! Convertterin avulla jemmasin tuon videon koneelleni turvaan valemedian vaiennusyrityksiltä. Melko tyypillistä Ylen Helsinkikeskeistä skeidaa.
   
 15. Retem

  Retem Gearhead

  Ei tajua eikä välitä, koska Reporadio saa rahaa pakkoveron kautta. Fyrkkaa tulee ja indeksikorotukset rullaa, oli ylenannin taso mikä tahansa.
   
  vanilla ja Swinger tykkäävät tästä.
 16. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Jep tämä oli asian ydin
   
 17. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Hyvä että toit tämän videon julki tännekkin. Niille ketkä on lukenut ikänsä tiedonantajaa ja demokraattia se on varmasti tuttu ja turvallinen valinta uutislähteeksi edelleen ja ideologia on iskostettu jo Kekkosen aikaan.
  Näinä aikoina on vaan helpompi jäädä kiinni paskan jauhannasta ja kaksinaismoraalista kuin ennenaikaan.
  Tällaista on se kansallinen agendajournalismi ja siitä maksetaan Liki 600 miljoona euroa vuodessa halusit tai et. Niille ketkä tätä ylen journalismia ja uutisvirtaa seuraa kriittisesti se näyttäytyy hieman karrikoiden liki saksalaisen -30 luvun kansanradiona.
  Edit. No ehkä ei vielä kansanradio. Reporadio kuvaa toistaiseksi paremmin mutta että Yle poistatti tämän klipin youtubesta? Sananvapaus, cancelkulttuuri -> Volksempfänger
   
  Muokattu: 11.2.2022
  Swinger tykkää tästä.
 18. max

  max Double Gearhead

  YLE on uskomatonta mutta totta,edelleen vahvasti vasemmistolainen diktatuurinen laitos, joka pitää sitä edelleen selvänä, että on arvostelun ulottumattomissa.
  YLE ammentaa edelleen toimintamalleja edesmenneistä Itäblokin maista.
  Minkäänlaista itsekritiikkiä ei sallita YLE:n toimittajakunnalta.Tämän jos tekee niin ei hyvä heilu.
   
  mach71, Seevu, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Ei tarvitse hakea YLElle verrokkia kansallissosialistien ajoilta. Rossia1 itänaapurissamme riittää. Sotaan yllyttävää ja valmistavaa propagandaa tulee sen verta runsaasti että voi melkein lyödä vetoa siitä milloin taistelutoimet alkavat.
   
 20. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Ei niin paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin. Positiivista että sanomamedian joillekkin toimittajille annetaan lupa julkaista tällaisia asioita monen vuoden tukahduttamisen jälkeen. Sama pätee uutisointiin pk-seudun jengirikollisuudesta mikä on ollut myös tabu poliittisen korrektiuden vuoksi. Liittyen siis iltalehden uutiseen.
   
  Muokattu: 11.2.2022
  maxvo2 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!