Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu en ymmärrä kuvioita. Suomen pankki ei saa lainoittaa Suomen valtiota. Mutta ilmeisesti melko monta lainaa on hoidettu "kotiin" siten, että Suomen valtio lainaa ulkomaalaisista lähteistä rahaa, jonka jälkeen Suomen pankki ostaa sen velan alkuperäiseltä lainaajalta ja pistää velkakirjan holviin. Mutta osa lainoista on kuitenkin kaupallisilta toimijoilta ja ne lainat voivat alkaa kalliiksi.
     
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Tässähän se kerrotaan miten rahaa tehdään, mut varmaan tämäkin on salaliittoteoriaa
     
    vanilla tykkää tästä.
  3. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    ^ ikävää ajatella näin raadollisesti mutta tämän muuttumiseen on ainoa lääke taas kunnon maailmansota mihin jo tuluksia hakataan yhteen ukrainassa.
     
    Zejk1 tykkää tästä.
  4. ak72

    ak72 Gearhead

    vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
  5. grantorino

    grantorino Gearhead

    75,9% veroa bensiinissä, vaan ei ole hallituksella halua helpottaa kansalaistensa elämää, rahaa ollaan kyllä halukkaasti tarjoamassa Ukrainaan vaikka mitään hyökkäystäkään ei ole edes tapahtunut. Minne tämä maa on menossa.
     
    Vallu 426, vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Siihen minne on menossa en osaa vastata. Avara luonto tms ohjelma kertoi kuitenkin toissa iltana mikä ero on Suomen hallituksella ja norsulaumalla. Norsulaumaa johtaa vanhin naaras.
     
    t800 ja vanilla tykkäävät tästä.
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    dart -66, vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
  8. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    eilen juuri katselin dokkaria televisiosta niin ukrainalaisiahan ne hyökkääjät silloin oli jotka jäivät mottiin raatteen tielle....
     
  9. grantorino

    grantorino Gearhead

    Jälleen löytyi Suomelta 4 miljoonaa euroa ylimääräistä lisätukea veronmaksajilta perittyä rahaa annettavaksi Ukrainalle, saavat ostaa lisää aseita.
    Suomen kokonaistuki Ukrainalle on ollut vuodesta 2014 lähtien noin 10 miljoonaa euroa vuositasolla.
     
    mach71, Vallu 426 ja vanilla tykkäävät tästä.
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ja vielä kuulemma kesähepenissään. Ei ihme että olivat tönkkönä.
    [​IMG]
     
    Väpsy ja Vallu 426 tykkäävät tästä.
  11. Sitra ja yltuöpositiviinen ajattelu:

    MITEN pysäyttää ilmastonmuutos omaksumalla 1,5 asteen elämäntavat vuoteen 2030 mennessä?

    Tämä on johtokysymyksenä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ”Kohti 1,5 asteen elämäntapoja" -julkaisussa.

    Kyseisessä melko tuoreessa dokumentissa kerrotaan myös siitä, miten Sitran valitsemien esimerkkihenkilöiden eli Alexin, Henrikin, Hilman ja Tainan liikkuminen muuttuu lähivuosina oikeudenmukaisesti.

    Esimerkkihenkilöiden osalta siis korostetaan, että heistä jokainen kokee liikkumistapa- ja muut ilmastopolitiikan tuomat muutokset nimenomaan oikeudenmukaisiksi.

    Oikeudenmukaisuuden synonyymeja ovat muun muassa kohtuudenmukaisuus ja reiluus.

    Julkaisun henkilöistä Henrik, 40, on korkeasti koulutettu, tekniikasta kiinnostunut ”valveutunut nautiskelija”, jolla on aktiivinen elämäntapa ja joka asuu vauraalla alueella Helsingissä.


    Vaikka Henrik on tietoinen ympäristöongelmista, hän kuluttaa silti paljon. Hän uskoo, että ilmastokriisi voidaan ratkaista teknologian avulla.

    Taina, 65, on puolestaan ”pragmaattinen traditionalisti” ja pian eläkkeelle jäävä geriatrinen sairaanhoitaja, jolla on vahva yhteys omaan paikallisyhteisöönsä. Hän asuu pienessä kaupungissa ja tekee asioita, joiden hän uskoo olevan järkeviä arkijärjen perusteella.

    Taloudellinen hyvinvointi on Tainalle tärkeää. Hän vertailee aina hintoja ennen päätösten tekemistä.

    Hilma, 32, on järjestötoiminnassa aktiivisesti mukana oleva ”vastuullinen vihreä”, jolla on säästeliäs ja siten myös vihreä elämäntapa ja joka asuu yksin yksiössä keskikokoisessa kaupungissa. Hilma uskoo, että kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa asioihin.

    Sitran neljästä esimerkkihenkilöstä juuri Hilma on kaikkein ympäristötietoisin ja ekologisin kuluttaja, vaikkakin enimmäkseen taloudellisista syistä johtuen.

    Alexia, 16, kuvaa termi ”huoleton seurailija”, on hän omaa paikkaansa ja polkuaan etsivä teini, joka asuu lähiössä äitinsä kanssa. Alex ei ota ympäristöä huomioon toiminnassaan, mutta seuraa ihailemiensa ihmisten esimerkkiä.


    Missä on punaniska Martti, joka lukee OD:ta?
     
    jpalvima ja vanilla tykkäävät tästä.
  12. Muki

    Muki Gearhead

    Vastaus: havaitsee isossa kuvassa olevansa sentään aika marginaaliryhmän edustaja, siitäkin huolimatta että maansa on tullut autourheilun saralla tunnetuksi. Ei silti, kansalainen siinä missä joku muukin, mutta aika ajoin törmää siihen havaintoon että valtaosalle ihmisiä autot eivät sittenkään ole ainakaan harrastuskontekstissa kovin mielenkiintoisia.
     
    vanilla tykkää tästä.
  13. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Sitra on näemmä muuttanut viime vuonna toiminta tapojaan ja nyt tehnyt keksityn oloisten tavallisten henkilöiden tulevaisuuden suunnitelmista sitaatteja joita on ainakin luettavuuden kannalta helpompi liittää propagandakoneistoon kansan hämmästeltäväksi.
    168 henkilöä pyörittää 30-40 miljoonan budjetilla tällaista lafkaa. Minkähänlaisia lentopisteitä tästä suojatyöpaikasta löytyisi jos ruvettaisiin penkomaan.
     
    vanilla tykkää tästä.
  14. max

    max Double Gearhead

    Jutta Urpilainen(SDP) kuulutti juuri äsken varsin omahyväisenä Maikkarin uutisissa,että on saanut runnottua 150 miljardin euron tukipaketin Afrikkaan,joka kylvetään sinne 7 vuoden aikana.
    Kuulostaa minusta aika isolta summalta hukattavaksi?!
    Olisko noista rahoista voinut tänne Suomen kehitysalueille edes vähän lohkaista?
     
    mach71, Seevu, chevytb02 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. vanilla

    vanilla Gearhead

    Itseä kanssa jälleen ihan ohuesti harmittaa kun pitäisi kk päästä tilata talon lämmitykseen kevyttä polttoöljyä 1200l-1400l, eilisen hinnalla 1,31 eeboa lituska, niin tuo määrä kustantaa 1577e-1850e josta alvi pitää maksaa aina 24% valtiolle. Voi tunnustaa että olen 56v sähköasentaja eli varmaan tuo "Martti punaniska" joka ei näy tilastoissa. Kuitenkin saan alle 3000e käteen kk( vaikka taannoin joku " Kokomunaus mimmi " ihmetteli onko Suomessa vielä niin pieniä palkkoja.... Voin kertoa että esim. Siistijöilläkin on... Ja myös minulla .Siis käteen jäävä osuus. Olen itse rakentanut taloni vuonna 1990 ja tuolloin oljylitra maksoi 1 mk. Eli Euron vakauttava hintataso ? Kuitenkin toivoisi että tuosta kk-Palkasta jäisi ruokaankin, ja muuhunkin kulutukseen ja vähän vapaa - aikaankin. En valita , olen terve, mulla on 2 aikuista lasta, 3 lasten lasta ja 3 amerikan autoakin. Silti en kyllä viitsisi alkaa realisoimaan omaisuuttani öljy laskujen takia, normi elämisen takia....Harrasteita voi vähentää jos ei rahat riitä, mutta... Maalämpökin maksaa Noin 22000e ja meillä on patteriverkosto johon vaaditaan 40-70 ast . Vesi johon maalämpö ei riitä.... Kuitenkin luin jostakin että esim. Vietnamissa on kuulemma yli 4....... joonaa 2-Tahti skootteria ja mopoa ilma KAT laitetta... Ilmakehähän ei taida tuntea rajoja? En ole minkään puolueen jäsen ja olen kovasti alkanut miettimään " Nukkuvien puoluetta" Tämän vihervasemmisto ilmasto buumin suitsutuksen jälkeen laitoin tänään soimaan idolini J-Leskisen biisin: " Arkadiamäen ongelmajätelaitos" jossa mainittiin alussa muutamia ympäristömyrkkyjä : DDT, PCB, SDP, vihreät taisi puuttua mutta " Siniristiloppumme" laulu kuvaa hieman muunnellen tätä hetkeä.... Mielestäni.... Vapaa kauppa on jees mutta Eurostoliitto ei, mielestäni ei nyt nautita Euron menestys tarinaa.... Täällä ei saa lämmittää taloja mutta euroopassa voi jäähdyttää kesällä ja Suomestoliittokin tukee sitä...... Jotenkin tuntuu että omaa puunoksaa sahataan rajusti tällä menolla....
     
    mach71, dart -66 ja Seevu tykkäävät tästä.
  16. vanilla

    vanilla Gearhead

    Tulisiko tuo summa takaisin sillä paatilla johon Jyrki ja Jutta neuvotteli "maan mainiot" Kreikka vakuudet.... Olen useana aamuna kävellyt rantaan, ei oo laivaa näkynyt... Vai olisiko tässäkin paketissa " Hei me tienataan tällä" Saadaan vanhat Toyotat myytyä afrikkaan....
     
    mach71 ja max tykkäävät tästä.
  17. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Tähänhän sopii taas kuullella perjantain piristykseksi

     
    mach71, jpalvima, max ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. max

    max Double Gearhead

    Juuri näin,ja kuten Jutta Urpilainen totesi,niin jokainen meistä on moraalisessa vastuussa Afrikasta.

    Urpilainen siis varsin suorasukaisesti ilmoittaa Tytti Tuppuraisen tapaan,että Afrikka ensin ja Suomi sit joskus myöhemmin.
     
    mach71, dart -66, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  19. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Olikos tuo 150 miljardia meidän vai €uroopan rahaa? No olipa kenen oli, niin eikö olis ollu kansantahdon mukaista toimia niin että olis jokaiselle tarjottu omaa osuutta kyseisestä summasta ja sanottu sitten että "siinä tai voit antaa osuutesi Afrikkaan". Minkähän verran olisi kertynyt reppuun? :p
     
    mach71, Topsa- ja Seevu tykkäävät tästä.
  20. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Linkolahan se totesi jo ajat sitten mm. :
    • ”Kun puhun kehitysavusta, tulee jälleen mieleeni vertaus Jeesus Nasaretilaiseen. Samalla lailla kun hän puhdisti temppelin rahanvaihtajista, samalla lailla Vihreä liike on puhdistettava kehitysapulaisista, sillä heidän mukanaan liike onnistuu luonnonvarain ehdyttäjänä ajamaan kaikkien muiden poliittisten puolueittenkin edelle.”
      • Vain eloon jäämisestä on kysymys (puhe Vihreän liikkeen yleiskokouksessa Turussa kesäkuussä 1985)[3]

    • ”Missään asiassa järjetön ja itsetuhoinen ihminen ei niin puhdaspiirteisesti ja yksiselitteisesti kaiva omaa hautaansa kuin pakolaisten vastaanotossa. Ennen kaikkea muuta kansainvälistä yhteistyötä olisi kaikkien valtioiden solmittava sopimus, joka kieltää kuolleen maan väestön uudelleensijoittamisen, joka takaa myös väestön menehtymisen sitä mukaa kuin tuottava maa-ala menetetään.”
      • Johdatus 90-luvun ajatteluun (1988-1999)[3]

    • ”Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen.”
      • Eloonjäämisoppi ja lääkärietiikka (1992)[1]

    • ”Ei ainakaan missään nimessä saa köyhien maiden ihmisiä kuskata tänne. Tullessaan länsimaisten lihapatojen ääreen heidän kuormituksensa luonnolle kymmenkertaistuu.”
      • Karjalaisen haastattelussa vuonna 2013[4]

    • ”Eurooppa on kaikista maanosista ylivoimaisesti tiheimmin asuttu ja tupaten täynnä. Tänne ei missään tapauksessa pitäisi tuoda yhtäkään ihmistä muista maanosista, vaan rajat pitäisi saada kiinni jo Välimerellä. Maailmassa on 7,5 miljardia ihmistä, joten enää ei pidä ajatella yksilöä, vaan sitä, jäävätkö ihmislaji ja inhimillinen kulttuuri lainkaan jäljelle. Yksi naula ihmiskunnan ruumisarkkuun onkin lajisolidaarisuus. Nykyisin ihmisten pitäisi vähintäänkin pysytellä sillä alueella, mihin he ovat alkujaan syntyneet.”
      Ja muistaakseni tv: ssä mainostettavista nälänhätää kärsivistä, että ei niitä ole pakko katsoa.
     
    dart -66, faikku66, Topsa- ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!