Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ei pankit huvikseen rahaa lainaa. Sille ei vaan ollut tässä välillä oikein hyviä kohteita, missä makuuttaa. Nyt on.
   
 2. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Koko globaali rahajärjestelmä on niin kieroutunut siihen luoduilla koukeroilla että ei tavallinen tallaaja edes ymmärrä kaikkea logiikkaa mutta tavoitteena on aina että rahaa tulee, luodaan minkälainen järjestelmä tahansa.
  Hassua sekin että kiina on suurin jenkkien yksittäinen lainoittaja ja he ovat kauppasodassa keskenään. Lieköhän suomen ja eu-malli omittu tällaisista ihanteista.
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Juu en ymmärrä kuvioita. Suomen pankki ei saa lainoittaa Suomen valtiota. Mutta ilmeisesti melko monta lainaa on hoidettu "kotiin" siten, että Suomen valtio lainaa ulkomaalaisista lähteistä rahaa, jonka jälkeen Suomen pankki ostaa sen velan alkuperäiseltä lainaajalta ja pistää velkakirjan holviin. Mutta osa lainoista on kuitenkin kaupallisilta toimijoilta ja ne lainat voivat alkaa kalliiksi.
   
 4. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Tässähän se kerrotaan miten rahaa tehdään, mut varmaan tämäkin on salaliittoteoriaa
   
  vanilla tykkää tästä.
 5. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  ^ ikävää ajatella näin raadollisesti mutta tämän muuttumiseen on ainoa lääke taas kunnon maailmansota mihin jo tuluksia hakataan yhteen ukrainassa.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 6. ak72

  ak72 3rd gear

  vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
 7. grantorino

  grantorino Gearhead

  75,9% veroa bensiinissä, vaan ei ole hallituksella halua helpottaa kansalaistensa elämää, rahaa ollaan kyllä halukkaasti tarjoamassa Ukrainaan vaikka mitään hyökkäystäkään ei ole edes tapahtunut. Minne tämä maa on menossa.
   
  Vallu 426, vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Siihen minne on menossa en osaa vastata. Avara luonto tms ohjelma kertoi kuitenkin toissa iltana mikä ero on Suomen hallituksella ja norsulaumalla. Norsulaumaa johtaa vanhin naaras.
   
  t800 ja vanilla tykkäävät tästä.
 9. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  dart -66, vanilla ja Peeaa tykkäävät tästä.
 10. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  eilen juuri katselin dokkaria televisiosta niin ukrainalaisiahan ne hyökkääjät silloin oli jotka jäivät mottiin raatteen tielle....
   
 11. grantorino

  grantorino Gearhead

  Jälleen löytyi Suomelta 4 miljoonaa euroa ylimääräistä lisätukea veronmaksajilta perittyä rahaa annettavaksi Ukrainalle, saavat ostaa lisää aseita.
  Suomen kokonaistuki Ukrainalle on ollut vuodesta 2014 lähtien noin 10 miljoonaa euroa vuositasolla.
   
  mach71, Vallu 426 ja vanilla tykkäävät tästä.
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ja vielä kuulemma kesähepenissään. Ei ihme että olivat tönkkönä.
  [​IMG]
   
  Väpsy ja Vallu 426 tykkäävät tästä.
 13. Sitra ja yltuöpositiviinen ajattelu:

  MITEN pysäyttää ilmastonmuutos omaksumalla 1,5 asteen elämäntavat vuoteen 2030 mennessä?

  Tämä on johtokysymyksenä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ”Kohti 1,5 asteen elämäntapoja" -julkaisussa.

  Kyseisessä melko tuoreessa dokumentissa kerrotaan myös siitä, miten Sitran valitsemien esimerkkihenkilöiden eli Alexin, Henrikin, Hilman ja Tainan liikkuminen muuttuu lähivuosina oikeudenmukaisesti.

  Esimerkkihenkilöiden osalta siis korostetaan, että heistä jokainen kokee liikkumistapa- ja muut ilmastopolitiikan tuomat muutokset nimenomaan oikeudenmukaisiksi.

  Oikeudenmukaisuuden synonyymeja ovat muun muassa kohtuudenmukaisuus ja reiluus.

  Julkaisun henkilöistä Henrik, 40, on korkeasti koulutettu, tekniikasta kiinnostunut ”valveutunut nautiskelija”, jolla on aktiivinen elämäntapa ja joka asuu vauraalla alueella Helsingissä.


  Vaikka Henrik on tietoinen ympäristöongelmista, hän kuluttaa silti paljon. Hän uskoo, että ilmastokriisi voidaan ratkaista teknologian avulla.

  Taina, 65, on puolestaan ”pragmaattinen traditionalisti” ja pian eläkkeelle jäävä geriatrinen sairaanhoitaja, jolla on vahva yhteys omaan paikallisyhteisöönsä. Hän asuu pienessä kaupungissa ja tekee asioita, joiden hän uskoo olevan järkeviä arkijärjen perusteella.

  Taloudellinen hyvinvointi on Tainalle tärkeää. Hän vertailee aina hintoja ennen päätösten tekemistä.

  Hilma, 32, on järjestötoiminnassa aktiivisesti mukana oleva ”vastuullinen vihreä”, jolla on säästeliäs ja siten myös vihreä elämäntapa ja joka asuu yksin yksiössä keskikokoisessa kaupungissa. Hilma uskoo, että kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa asioihin.

  Sitran neljästä esimerkkihenkilöstä juuri Hilma on kaikkein ympäristötietoisin ja ekologisin kuluttaja, vaikkakin enimmäkseen taloudellisista syistä johtuen.

  Alexia, 16, kuvaa termi ”huoleton seurailija”, on hän omaa paikkaansa ja polkuaan etsivä teini, joka asuu lähiössä äitinsä kanssa. Alex ei ota ympäristöä huomioon toiminnassaan, mutta seuraa ihailemiensa ihmisten esimerkkiä.


  Missä on punaniska Martti, joka lukee OD:ta?
   
  jpalvima ja vanilla tykkäävät tästä.
 14. Muki

  Muki Gearhead

  Vastaus: havaitsee isossa kuvassa olevansa sentään aika marginaaliryhmän edustaja, siitäkin huolimatta että maansa on tullut autourheilun saralla tunnetuksi. Ei silti, kansalainen siinä missä joku muukin, mutta aika ajoin törmää siihen havaintoon että valtaosalle ihmisiä autot eivät sittenkään ole ainakaan harrastuskontekstissa kovin mielenkiintoisia.
   
  vanilla tykkää tästä.
 15. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Sitra on näemmä muuttanut viime vuonna toiminta tapojaan ja nyt tehnyt keksityn oloisten tavallisten henkilöiden tulevaisuuden suunnitelmista sitaatteja joita on ainakin luettavuuden kannalta helpompi liittää propagandakoneistoon kansan hämmästeltäväksi.
  168 henkilöä pyörittää 30-40 miljoonan budjetilla tällaista lafkaa. Minkähänlaisia lentopisteitä tästä suojatyöpaikasta löytyisi jos ruvettaisiin penkomaan.
   
  vanilla tykkää tästä.
 16. max

  max Double Gearhead

  Jutta Urpilainen(SDP) kuulutti juuri äsken varsin omahyväisenä Maikkarin uutisissa,että on saanut runnottua 150 miljardin euron tukipaketin Afrikkaan,joka kylvetään sinne 7 vuoden aikana.
  Kuulostaa minusta aika isolta summalta hukattavaksi?!
  Olisko noista rahoista voinut tänne Suomen kehitysalueille edes vähän lohkaista?
   
  mach71, Seevu, chevytb02 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. vanilla

  vanilla Gearhead

  Itseä kanssa jälleen ihan ohuesti harmittaa kun pitäisi kk päästä tilata talon lämmitykseen kevyttä polttoöljyä 1200l-1400l, eilisen hinnalla 1,31 eeboa lituska, niin tuo määrä kustantaa 1577e-1850e josta alvi pitää maksaa aina 24% valtiolle. Voi tunnustaa että olen 56v sähköasentaja eli varmaan tuo "Martti punaniska" joka ei näy tilastoissa. Kuitenkin saan alle 3000e käteen kk( vaikka taannoin joku " Kokomunaus mimmi " ihmetteli onko Suomessa vielä niin pieniä palkkoja.... Voin kertoa että esim. Siistijöilläkin on... Ja myös minulla .Siis käteen jäävä osuus. Olen itse rakentanut taloni vuonna 1990 ja tuolloin oljylitra maksoi 1 mk. Eli Euron vakauttava hintataso ? Kuitenkin toivoisi että tuosta kk-Palkasta jäisi ruokaankin, ja muuhunkin kulutukseen ja vähän vapaa - aikaankin. En valita , olen terve, mulla on 2 aikuista lasta, 3 lasten lasta ja 3 amerikan autoakin. Silti en kyllä viitsisi alkaa realisoimaan omaisuuttani öljy laskujen takia, normi elämisen takia....Harrasteita voi vähentää jos ei rahat riitä, mutta... Maalämpökin maksaa Noin 22000e ja meillä on patteriverkosto johon vaaditaan 40-70 ast . Vesi johon maalämpö ei riitä.... Kuitenkin luin jostakin että esim. Vietnamissa on kuulemma yli 4....... joonaa 2-Tahti skootteria ja mopoa ilma KAT laitetta... Ilmakehähän ei taida tuntea rajoja? En ole minkään puolueen jäsen ja olen kovasti alkanut miettimään " Nukkuvien puoluetta" Tämän vihervasemmisto ilmasto buumin suitsutuksen jälkeen laitoin tänään soimaan idolini J-Leskisen biisin: " Arkadiamäen ongelmajätelaitos" jossa mainittiin alussa muutamia ympäristömyrkkyjä : DDT, PCB, SDP, vihreät taisi puuttua mutta " Siniristiloppumme" laulu kuvaa hieman muunnellen tätä hetkeä.... Mielestäni.... Vapaa kauppa on jees mutta Eurostoliitto ei, mielestäni ei nyt nautita Euron menestys tarinaa.... Täällä ei saa lämmittää taloja mutta euroopassa voi jäähdyttää kesällä ja Suomestoliittokin tukee sitä...... Jotenkin tuntuu että omaa puunoksaa sahataan rajusti tällä menolla....
   
  mach71, dart -66 ja Seevu tykkäävät tästä.
 18. vanilla

  vanilla Gearhead

  Tulisiko tuo summa takaisin sillä paatilla johon Jyrki ja Jutta neuvotteli "maan mainiot" Kreikka vakuudet.... Olen useana aamuna kävellyt rantaan, ei oo laivaa näkynyt... Vai olisiko tässäkin paketissa " Hei me tienataan tällä" Saadaan vanhat Toyotat myytyä afrikkaan....
   
  mach71 ja max tykkäävät tästä.
 19. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Tähänhän sopii taas kuullella perjantain piristykseksi

   
  mach71, jpalvima, max ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. max

  max Double Gearhead

  Juuri näin,ja kuten Jutta Urpilainen totesi,niin jokainen meistä on moraalisessa vastuussa Afrikasta.

  Urpilainen siis varsin suorasukaisesti ilmoittaa Tytti Tuppuraisen tapaan,että Afrikka ensin ja Suomi sit joskus myöhemmin.
   
  mach71, dart -66, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!