Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. grantorino

    grantorino Gearhead

    Vai ei ole bensiinin hinta poikkeuksellisen korkealla, ei se ennen ole yli 2 euroa litralta kuluttajalle maksanut. Ei kai tämä nyt kovapalkkaisen ekonomistin mielestä kallista ole, jolla on rahaa kuin paskaa.
     
    vanilla tykkää tästä.
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Soininvaara todisteli blogissaan samaa. Matikka meni niin, että autojen kulutus on laskenut plus inflaatio. Sikspä se ei ole lainkaan kustannuseränä noussut. Osmo laski vissiin uusien autojen kulutuksia, eikä huomioinut sitä, että täällä ollaan nyt vuosituhannen ensimmäisten ”maasturien”, käytettyinä tänne tuotuja, kulutuksen kanssa siellä vuosikymmenen takaisissa lukemissa.
     
    vanilla tykkää tästä.
  3. Samalla vihreällä logiikalla bensan hinta ei ole ongelma, koska sähköauto.
     
    vanilla tykkää tästä.
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Pahemmalta se tuntu kun bensan hinta ylitti 2mk kun tuntipalkka oli vajaat 7mk.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  5. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    "Mikä bensa?" kysyy varmaan vihreä stadilainen leuhkien että ei oo ongelma ku käyttää vaan julkisia.
     
    vanilla tykkää tästä.
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Osalla porukoista auton pito on edelleen utopiaa.
     
    vanilla tykkää tästä.
  7. mcmies

    mcmies Gearhead

    Hmm. Ton akan mielestä on jotenki itsestäänselvästi ihan jees, että bensa maksaa paljon - tällaisessa harvaan asutussa maassa, jossa etäisyydet ovat pitkiä. Missään nimessä bensa ei saa maksaa ainakaan vähempää, vaan päinvastoin sen pitäisi maksaa enemmän, koska jonkinlaista liikettä edelleen tapahtuu.

    On se tosiaan jännä juttu, että osa jengistä vielä vaivautuu käymään autollaan esimerkiksi duunissa ja kaupassa.
     
    dart -66 ja vanilla tykkäävät tästä.
  8. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    mutta kun kansan johto uskoo että tavikset saa 3700 kk palkkaa.jota isot massat ei todellakaan saa.
     
    vanilla tykkää tästä.
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  10. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Sen verran tuosta Rolly-toimijasta, nehän alkaa olla nyt aikamoisessa kusessa ammattiliiton kanssa, kun nämä jonka rakenteelliset kustannukset ovat kevyemmät, tarkoittaa sitä ett kun luvataan tes-palkka, tarkoittaa että lomautetaan ennemmin kuin maksetaan palkkaan kuuluvat pekkaset. Sitähän voi miettiä miten halpa se tarjous oli raaseporin kunnan ostamiin ajoihin, kun edes kolmea päivää koulujen syyslomalla ei ollut vara maksaa pekkasina muutamalle kuljettajalle.
    Nyt linja-autoalalla alkaa olla se ongelma, että isot toimijat lopettaa kun pienet valtaa alaa ja pienet eivät toimi aivan niinkuin pitää. Jätetään jotain maksamatta per tili, niin kyllähän sillä aina asiansa hoitavat firmat ajetaan pois ja aina löytyy hölmöjä ajamaan. Nythän alkaa olla kuljettajapula asiansa osaavista kuljettajista ja monessa firmassa se johtuu juuri siitä kun ei makseta palkkaa kunnolla. Saattaa olla että jonain aamuna kaikennäköiset Rollyt jää lähtemättä liikkeelle ja lapset jää tien varteen, ehkä sitten kunnissa herätään että onko mitään järkeä, että otetaan se halvin toimija, joka ei maksa palkkoja kunnolla ja työntekijät hakee loput kunnan sosiaalitoimesta.
     
  11. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ja siellä sit seuraava todellisuudesta vieraantunut. Parhaita paloja:

    Just joo. Entäpä se kansanryhmä, jolla ei ole ollut fyffeä käydä ravintolassa, harrastaa urheilua tai matkustella, mut duunit on kuitenkin hoidettu? Entäpä ne, joilla se kuukausittainen ravintolassa käynti loppui nyt, kun ei ole enää fyffeä? Mitenkähän se mahtaa vaikuttaa ravintolanpitäjän tuloihin?

    Normaaleihin häiriöihin tai vaihteluihin? Valtio ottaa riskit kantaakseen? Kuulkaas nyt Kangasharju ja Siltamäki: bensan hinnassa on 75 senttiä litraa kohti pelkästään bensaveroa, muut verot sitten siihen päälle. Bensa on täällä poskettoman kallista sen takia, että sitä on päätetty verottaa niin törkeästi, ei sen takia, että maailmanmarkkinahinta on korkealla.

    Mielestäni on poikkeuksellisen sikamaista syyllistää kansalaisia vastuuttomuudesta tilanteessa, jossa nämä eivät voi vaikuttaa bensan maailmanmarkkinahintaan, verotukseen eivätkä kulutustarpeisiinsa. Duunissa ja kaupassa nyt vaan on pakko käydä.

    ...ttu kun rupes heti aamusta taas niin korpeemaan.:odrealmad:
     
    Artsi Bunker ja vanilla tykkäävät tästä.
  12. fenix

    fenix 3rd gear

    Moni journalisti ja virkamies syyttänyt öljyn markkinahintaa.
    Unohdetaan mainita veron- ja sekoitevelvollisuuden korotusten vaikutus.
    Tämmösen löysin netistä.

    https://aijaa.com/natCbk
     
    grantorino ja vanilla tykkäävät tästä.
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mä just lärvikirjan puolella todistin hehkulampun ja LED-korvikkeen kanssa, että sähkö on tosi halpaa. Suut siis kiinni ja valot päälle.

    Että oliko etäältä otettu esimerkki? Siis kaukaa haettu? No ei ollut, koska Airamin lamppupaketin kyljessä on edelleen 60W "lamppu" verrokkina 9,5W "korvikkeelle", jotka kumpikin tuottaa 600 lumenin verran valoa. Ei nykyinen sopimushinta millään siirtomaksullakaan tee nykysähköstä kallista, kun vertaillaan hinnat lampputekniikalla skaalattuna.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Lärvikirjassa en ole. Todistelut ei siis ole tietoisuudessani. Enempi ihmetyttääkin sähkön hinnassa siirtomaksu joka noin 2/3 koko setistä. Mitä vittua, eihän palvelumaksukaan voi olla enemmän kuin palvelu tai tuote, eihän? Tosin talot ei edes lämpiä led korvikkeella. Hehkulamput on taas siitä käteviä että sen valaistumisen lisäksi hukkalämpö lämmittää pirttiä. Jos se uusi ydinhalkaisimo alkaa Suomessa toimia niin sitten sähkö on halpaa? Vielä kun siirtoyhtiöt saadaan aisoihin. Ne kun perustelee parannus ja ylläpitotöillä korotuksia. Sähköt on vähän väliä poikki eikä linjoja riittävästi kukaan piilota maahan taikka raivaa linjoja. Mutta osinkoa kyllä jaetaan osakkaille rutkasti.

    Polttoaineenhinta taasen on aina ollut verotuksellisesti tai niinku nyt viime aikoina ohjauksellisesti kallista. Saudi-Arabiassa diesel on noin 15 senttiä litra. Paljonkohan maksais per litra jos tois tankkerillisen Suomeen? Todellisuudesta ja normaalien työssä käyvien ihmisten elämästä vieraantuneiden poliitikkojen ja tutkijoiden on turha selitellä mikä on halpaa tai mikä kallista.
     
    Seevu ja vanilla tykkäävät tästä.
  15. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

    Käytä enemmän sähköä niin siirtomaksun osuus pienenee. Oletettavasti olet laskenut tuohon summaan kuukausimaksun joka on hyvinkin iso osa laskustasi. Kallistahan se on silti. Siirtoa ei nyt mitenkään voi luokitella palvelumaksuksi. Yhtiöitä jonka bisnes on siirtää sähköä.
     
  16. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Sullahan taisi olla öljylämmitys? Laita ilmalämpöpumppu tai pari. Sähkön hintakin halpenee kun kulutus lisääntyy. ;)Ilpillä tulee lämpö lähes puoleen hintaan. Laitoin pari vuotta sitten talliin ilpin, sähköä on mennyt 12 000 kWh kahdessa vuodessa. Ja on fakta, kun pumpulle on oma kulutusmittari. Vuoden sähköt maksaa nykyisellä kalliilla hinnalla noin tonnin. Ennen oli öljylämmitys, öljyn kulutusta en osaa ihan tarkalleen sanoa, mutta 1000 litran säiliö ei läheskään vuotta riittänyt, ehkä lähempänä 2000 litraa. Mitäs tupaöljy maksaa tällä hetkellä? Euron paikkeilla oli kun viimeksi ostin.
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin, yleensähän pääsääntöisesti sitä ostetaan konkreettinen tuote tai palvelu taikka sekä että. Siksi pidän siirtoa palveluna. Samat yhtiöt useinkin ellei aina sekä myy energian ja siirron ellei ole eriytetty kilpailutuksen kautta energian osto. Lainaus Carunalta vaikkei ole sen kanssa minulla tekemistä:

    ”Sähkön siirtämisestä tuottajalta käyttäjälle huolehtii aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö kuten Caruna. Sähkönsiirron hinta koostuu siirron perusmaksusta ja sähkön kulutukseen perustuvasta osasta. Siirtomaksuilla huolehdimme sähköenergian siirtämisestä tuottajalta sähkön käyttäjälle, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, sähkönmittauksesta ja ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä.”

    Näistä kunnossapito ja rakentaminen on ainakin täällä päin jääny aika vähälle mutta hinnat on noussu. Sitten kun on sähköt poikki ni lähetään ihmettelemään eikä ennakoiden kuten entisaikaan oli tapana. Etäluettavan mittarin ne on saanu kyllä seinään kyllä ja nettisivut joista voi kattoa mikä muuntaja on sökö milloinkin. Enempi olen lukenut kansan syvien purnaavan siirron hinnasta kuten minäkin mitä olen tihrustanut nettiä ja lehtiä.

    Ja juu, varaava/suorasähkö lämmitys, ilmalämpöpumppu ja takka enkä ole eläissäni ostanu puita vaikka aina on ollu kuurissa niitä.
     
    vanilla tykkää tästä.
  18. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Siirtolaskussa saattaa olla pieni mahdollisuus millä sitä pystyy laskemaan jos oikein tarkkaan katsoo mistä laskutetaan ja mikä on todellinen. Näin ainakin carunan siirtolaskussa sähkön itse ostan muualta.
     
  19. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    1,279€/ litra toimitettuna, kesälaatu. Just tilasin.
    Tasan vuosi sitten, kun kaivoin vanhan laskun, oli 0,93€/ litra toimitettuna.
     
  20. grantorino

    grantorino Gearhead

    Tämä kertoo juurikin sen, miten häikäilemätöntä ja härskiä voiton tavoittelu on Suomessa, hintaa ei lasketa sitten millään, mutta ensimmäisenä ollaan heti nostamassa samana päivänä maailmanmarkkinahinnan pienessäkin liikahduksessa.
     
    vanilla ja Chilli-Siili tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!