Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Politiikka on loppujen lopuksi rahojen uudelleenjakamista. En oleta tai edes halua, että se aina menisi minun pääni mukaan. Mutta haluaisin, että siinä olisi edes jotain järkeä.

  Muutama vuosi myöhemmin silloinen valtionvarainministeri, tuleva pääministeri ja nykyinen Sitran pääjohtaja halusi Suomeen peräti 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä.

  No kaikki varmaan muistaa kaverin matematiikan numeron..

  Sitrasta tuli mieleen, että Rinteen Ana meinasi ryövätä sen varat valtion käyttöön. Silloin pidin ajatusta aika brutaalina, mutta kun katselee sen laitoksen nykyistä toimintaa, niin olisi voinut olla sittenkin hyvä idea..Tai ainakin vähemmän huono.
   
 2. Hai

  Hai Double Gearhead

  Mun mielestä Suomeen tarvittaisiin työperäistä valikoivaa maahanmuuttoa ja soviteltava verotus.
  Nykyinen jäykkä ja jyrkkä verotus ajaa kaikki oikeasti hyvin tienanneet "maanpakoon".
  Formulakuski neuvottelee Sveitsissä paljonko olisi sopiva veron määrä. Eikö se olisi parempi, että neuvottelisi Suomen kanssa?

  Samalla tavalla Suomen tulee korjata houkuttelevuuttaan ulkomaalaisten asiantuntijoiden kanssa. Meillä ei ole kivaa ilmastoa tai kosmopoliittia kaupunkiympäristöä, niin saisiko verojärjestelyllä houkuttelevuutta lisää?
   
  Seevu tykkää tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jokin tuossa ei nyt täsmää. Kyllä niiden Sinun pitkämatkalaisten syntyvyys on varmasti kohdallaan. Verotuotto onkin taas ihan eri tasolla.
   
 4. Hesarissa on hyvä artikkeli:

  Kahvi, diesel, tuore kala – nämä tuotteet kallistuvat juuri nyt Suomessa ennätysvauhtia

  Monet peruselintarvikkeet kallistuivat maaliskuussa jyrkästi vuodentakaisesta.

  Kuluttajahinnat nousivat maaliskuussa vuodentakaisesta 5,8 prosenttia, mikä on jo historiallista. Lukema on suurempi kuin yli 30 vuoteen eli kertaakaan sitten vuoden 1990.

  Suomalaiset ovat todistaneet hintojen nousua erityisesti sähkölaskujensa äärellä ja autoa tankatessaan.

  Polttoaineista erityisesti diesel kallistui maaliskuussa kovaa, yli 55 prosenttia. Bensiinin hinnannousu oli vuositasolla reilut 38 prosenttia. Eniten inflaatiovauhdin kiihtymiseen vaikutti energian hintojen lisäksi omakotitalojen peruskorjausten kustannusten nousu.

  Polttonesteiden jälkeen kovinta vauhtia on kallistunut kahvi, jonka hinta on noussut yli 51 prosenttia maaliskuussa vuodentakaisesta. Kahvin hinta lähti merkittävään nousuun viime vuoden puolella, jota ennen hinnat olivat pysyneet tasaisena monta vuotta.

  Käytännössä kahvin hinnan nousu näkyy niin, että maaliskuussa 2021 neljä euroa maksaneen paketin hinta on nyt lähes 6,1 euroa.
   
 5. Tämä sopii edelliseen..

  [​IMG]
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Palava Wiima tuolla takana kruunaa kokonaisuuden.:cool:
   
  Seevu tykkää tästä.
 7. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  https://www.is.fi/autot/art-2000008762348.html

  No nyt aletaan jo liikkumisen vapauttakin rajoittamaan ilmastonmuutoksen tekosyillä, koskien tietysti vain autoilijoita. Mutta kaupunkilomalle berliiniin tai milanoon, voi suit sait sukkelasti lentää helsinki-vantaalta, jonne tietysti alipalkattu yango-kuski vie helsingin vihreää hipsteriä, jonka kertakäyttömuotivaatteet on jostain halpamaassa hiilivoimin tehty, paikallisia riistäen.
   
  Seevu tykkää tästä.
 8. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 9. mcmies

  mcmies Gearhead

  Ilmoitan tiettäväksi, että minun liikkumisvapauteni rajoittaminen huuhaaperustein edellyttää onnistuakseen myös muiden vapauksieni rajoittamista.
   
 10. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Millähän ne meinaavat motivoida ihmisiä enää käymään töissä jos kaikki pakotetaan asumaan autottomana jossain bussipysäkin vieressä olevassa betonikuutiossa? Kyllä niin ankeaan elämään on varaa peruspäivärahallakin.
   
 11. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ei mitenkään, kun katselee niitä betonikuution naapureita jotka on tillin tallin 24/7/365.
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  …hoitsujen kasvaneet palkkakulutkin pitäisi jostakin kaivaa. Minusta nuo hoitsut ovat lisän tarpeessa. Kaitpa tuo veroprogressiolla hoituu.
   
 13. Kuinkas paljon hoitsut tarvii enemmän rahaa? Sen verran, kuin ne vaatii(?):

  Päähuomion ovat varastaneet hoitajaliitot Tehy ja Super ja niiden militantti johto poskettomine palkkavaatimuksineen. Tehy ja SuPer tavoittelevat viisivuotista kriisiohjelmaa, jolla peruspalkkatasoa nostettaisiin 3,6 prosenttia vuosittain normaalien sopimuskorotusten lisäksi.

  Ohjelma nostaisi sairaanhoitajan keskimääräistä kokonaisansiota 3 309 eurosta (vuoden 2020 luku) noin tuhat euroa, jos joka vuosi pohjalla olisi 2 prosentin peruskorotus.
  Kuntatyönantajan (KT) mukaan ohjelma maksaisi yhteensä 4,2 miljardia euroa viiden vuoden aikana. Valtiovarainministeriön (VM) mukaan hintalappu on 3,7 miljardia. Kummankin laskelma lähtee siitä, että muut ammattiryhmät, kuten opettajat, tuskin tyytyisivät hoitajia huonompiin palkankorotuksiin.

  Eivätkä ne tyydykään. Se on täysin selvää.


  Ja luuleekos joku, että jos hoitsut ja muu kunta-ala saa enemmän, etteikö teollisuusliitot ole käsi ojossa syksyllä? Huomaako kukaan tässä vuoden 2007 ja sen jälkeisen kadotetun vuosikymmenen värinää?
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Noinhan siinä tulee käymään. Hoitsut on hyvissä asemissa pyytämään ja parin koronavuoden jälkeen aika loppuun väsytettyjä.

  Asia tuli tutuksi käytyäni lakkoalueella päivystyksissä ja operaatioissa muutamana päivänä peräkkäin. Töihin pakotetut tekivät työnsä hyvin.

  Yleisesti paras järjestys lienee se, että vientiteollisuus käy kierroksen ensin ja muut perässä, eikä ensin mainittua kierroksen tulosta ylitetä.

  Sieltä se raha tulee, millä on palvelutkin kustannettu.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 15. hmr66

  hmr66 3rd gear

 16. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  ^joudun siis ilmoittamaan kaikki harrastevehjekseni viranomaisille....
   
 17. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Ei pitäs olla enään kenellekään epäselvää et aina vaan hullummaksi menee ja alasajo etenee
   
 18. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Mä ostan ruuan syömistä varten en kompostointia varten.
   
  always bb tykkää tästä.
 19. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

  Eipä tosiaan muuta kompostoitavaa oikeastaan tule kuin pottujen tai hedelmien kuoret yms. Kotipaikalla mutsin komposti on turhake, oikeastaan siellä kaikkein paras olisi kiikuttaa metsään sen verran edemmäs ettei ala rottia pyörimään.
   
 20. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Eikös tää nyt ole vanha juttu jo, biojätteet on eroteltu sekajätteestä jo 15 vuotta. Vaihtoehtoina kompostori tai biojäteastia, nyt siitä vaan tulee pakollista.
   

Kerro tästä muillekin!