Autokaiuttimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja kane, 18.5.2007.

  1. kane

    kane 1st gear

    -94 subbari kyseessä.
    Kojataulun kaiuttimet 9,5 Ohmiset, uskaltaako laittaa 4 Ohm kaiuttimet kun edes 8 ohmisiä matalia 4x6" soikeita ei löydy... :eek:
     
  2. derwy

    derwy 2nd gear

    Itse en ainakaan uskaltaisi laittaa, voi päästä toimintasavu pihalle vahvistimesta ainakin isommilla äänenvoimakkuuksilla. 8-ohmisen voisi varmaan huoletta laittaakin.
     
  3. kane

    kane 1st gear

    Tuota itsekkin pähkäilin että 8 ohmiset tarvisi löytää. Blaukkarin maahantuojalla kaveri sanoi että laita vaan 4 Ohmiset :eek:

    Niin, voiskait sitä laittaa tuplat eli 2x 60W (2x4 Ohm) sarjaan / puoli.
    Kun ne vas/oik. taitaa olla yhdessä rinnankytketty => 4 Ohm.
    Ilmeisesti alle 3 Ohm ei saa olla, muuten vahvistimen savu karkaa eikä enää toimi...
     
  4. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Taikka sit voit pistää ihan 4 ohm vastuksen sarjaan mutta sitten menee puolet vahvistintehosta sille eli soipi samalla äänenvoimakkuudella hiljempaa.
     
  5. derwy

    derwy 2nd gear

    Tuohan ei muuten auta, sillä vastus toimii tasavirralla (resistanssi) ja ohmisuus on impedanssia, vaihtovirralle. Musiikkisignaali on vaihtovirtaa, muutamasta kymmenestä hertsistä muutamaan kymmeneen tuhanteen. Siksi tuo ohmisuuskin on hieman maaginen luku, kun sen äänikelan impedanssi riippuu taajuudesta, eikä välttämättä lineaarisesti.
     
  6. kane

    kane 1st gear

    No niin, virittelin sitten eteen tuplat srj kytkentään, sai sen 8 Ohm impedanssin.
    Takasivuovet ja takakaiuttimet olivatkin "normaalit" 4 Ohmiset.
    Ei ihme että särisi, reunusmateriaalit lähes kokonaan haperoituneet pois.
     

Kerro tästä muillekin!