Autolla ei pärjää prätkälle.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Coopu, 7.9.2008.

  1. jallu81

    jallu81 3rd gear

    Pitäis tehdä toinen topikki missä kinasteltais siitä että kaupasta ostetulla autolla ei pärjää kaupasta ostetulle prätkälle, ja sitten toisessa topikissa voitais vääntää kättä siitä että loppuun asti rakennetulla autolla tai isolla rahalla kaupasta ostetulla autolla pärjää kaupasta ostetulle prätkälle. Ja näihin topikkeihin vois molempiin sitten huudella ne joilla on ne rakennetut katuprätkät joilla voi lentää vaikka kuuhun :D

    Onhan se nyt sanomattakin selvää että prätkä kuin prätkä pesee 9/10:stä kadulla liikkuvasta autosta. mutta matkustusmukavuus tornioon ajettaessa onkin sitten eri asia :)
     
  2. Stressman

    Stressman 3rd gear

    Epäiletkö, ettei prätkällä voi ajaa Tornioon vai mikä tuossa olisi ideana? Olen käynyt nuuskaa hakemassa niin 120 kg enskalla, matkalehmällä kuin kilokyykylläkin. Monttupyörä alkaa olla hyvän maun rajoilla, mutta muilla pyörillä tuossa ei ole mitään ongelmaa.

    Helpostihan kysymys ainakin teoriassa ratkeaisi: Ensin Alastarolla varttimaili ja ratakierros, sitten rautaperseajo samoilla, katulaillisilla renkailla ja säädöillä sen jälkeen. Jokaisesta yksi piste ja 2/3 tai 3/3 voittaa. Jos molemmat suorittavat rautaperseajon, niin se voittaa kumpi tekee sen nopeammin (säännöt kieltävät nopeusrajoituksen ylityksen ja sitä myös seurataan gps-mokkulalla).
    Tiedän aika monta riittävän hullua prätkähiirtä, jotka saattaisivat lähteä kisaan. Autoja lienee aika paljon vähemmän. Timeattackin Modified street -luokan laitteet kun ajavat mopoja huonompia kierrosaikoja, vaikka ne kiertävät lyhyempää rataa.
     
  3. peltsi

    peltsi Gearhead

    Stresmanilla keulii ihan huolella...
     
  4. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    En ole missään väittänyt,että kaupasta haettu prätkä ei menisi 9,5 vartilla.
    Mutta väitän edelleen,ettei kulje 250 km/h vartilla.Jos nuo alle menee,niin miksi ette aja Street Bike ryhmässä FHRA kisoissa?Kaverillani on auto,josta dynossa takapyöristä 735 heppaa,kulkee seisovan mailin 326 km/h ja lentokentällä vartti 10,9.Stresmann on 2015 tuleva mestari,kun menee kaupan MOPO 250 1/4 maililla.Moni kertoo,että hänen Hayabusa kulkee 320 tai yli,mutta kun ei vaan kulje.Tai ehkä menee,jos matkaa on 4 km.
    Mitä vitun merkitystä sillä on,standing mile on paras mittari ja piste.
     
  5. Stressman

    Stressman 3rd gear

    Siis et usko edellä esitettyihin, mitattuihin varttimailin loppunopeuksiin vai mikä on ongelma? Mikä pitäisi mielestäsi mp:n loppunopeuden olla 9.5 ajalla?
    Hayabusan kulku taas selviää mittaamalla. Ei siinäkään ole mitään epäselvää. Huippunopeuksia ja mailin aikoja on mitattu kohta tuhansia ja Suomessakin satoja. Busa ei kulje täysin vakiona maililla 320. Pienellä säätämisellä kulkee.
     
  6. Stressman

    Stressman 3rd gear

    Osaatko yhtään tarkentaa?
     
  7. Plaaf

    Plaaf 1st gear

    Laaffi ajeli lainamopolla, kun oma on tosiaan tehty menemään enemmänkin kylkiedellä.
     
  8. pas2

    pas2 Gearhead

    Yks Neste-rally ek pitäisi mahduttaa mukaan myös.
     
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Ja sen päälle pätkä Päitsiä.....

    Joo;..... Kevättä pukkaa kun tää keskustelu nostaa taas päätään.

    Automiehen on vaikee myöntää et ihan kaupan hyllyltä otettu tonninen kyykky on helvatan nopea laite, mut niin se vaan on.

    On kymmenen sekunnin "katu" autoja ja varmaan on jopa ysin aikoihin yltäviä, mutta ne ei ole enää ihan tehtaan kuosissa..... :wink:
     
  10. Stressman

    Stressman 3rd gear

    Tai kaksi. Ainakin jos haettaisiin Suomen nopeinta peltoautoa tai -mopoa.

    Jos mittaat kiihtyvyyden, dragsteri voittaa. Silloin tulee karmea poru, että ei tuolla kadulla mitään tee eikä se mikään katuauto ole. Ei se kyllä olekaan. Jos et usko, kokeile osallistua sillä Monacon katuradalla ajettavaan kilpailuun.

    Jos mittaat huippunopeuden, bonneville-sikari voittaa. Silloinkin tulee ihan samanlainen poru ja jälleen ihan hyvästä syystä.

    Jos mittaat rata-aikaa, taas alkaa vääntö, että kyllä mun monsteri lujempaa menee. Itse pidän kyllä juuri noita vähemmän muunneltuja timeattack-laitteita sellaisina, joita voisi väittää "Suomen nopeimmiksi katu-autoiksi".

    Noiden kaikkien jälkeenkin nousee vielä valitus siitä, että yritäpä ajaa Lappiin tuolla niin sanotulla katuautollasi (tai mp:llä).

    Ei tuo siis muuten ratkea kuin triatholonilla: Rekisterissä oleva katulaillinen laite tieliikenteeseen hyväksytyillä renkailla. Ajetaan varttimaili, rata ja vielä lopuksi sinne Lappiin. Kyllä silloinkin vielä 50% jengistä valittaisi, mutta parempi sekin kuin 100%.
     
  11. XJR

    XJR 3rd gear

    Eiköhän ajeta samalla viiden henkilön kuormalla.
     
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

    Busa Päitsillä..

    Hantta
     
  13. rb

    rb Double Gearhead

    Mut mietippä sitä lintulauta Imprezaa siellä päitsillä.. :poff:
     
  14. jknR

    jknR Gearhead

    Joo tää pitäs nähdä! :D Saisko matkustajat nauttia juomia? :rotfl:
     
  15. XJR

    XJR 3rd gear

  16. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Juu sano;laitoikko tilauksen vetämään jo? 80kpl noita tehdään peräti.Toihan on verottomana nafti 2 ME;halpahan se on ominaisuuksiinsa nähden vai..?
    Tää vertailu on kyllä aika koomista,ehkä siksi juuri niin välttämätöntäkin. Jatkakaa...
     
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Missä se hintakatto luki?

    Hantta
     
  18. XJR

    XJR 3rd gear

    Tuskin olisin muuten puheeksi ottanut.
     
  19. jknR

    jknR Gearhead

    Rouva lupas lainata 405 Pesöön. Millon haluat hävitä? :p
     
  20. peltsi

    peltsi Gearhead

Kerro tästä muillekin!