Automaatin öljynkierto jäähyttimelle

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja teippi-mikko, 15.4.2020.

 1. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  61 käkkylän jäähdyttimelle menee letkut lootalta joista toinen on vähän heikossa kunnossa. Nos osa jenkeissä 200taalaa joten se ei ole tällä hetkellä vaihtoehto.

  Letkussa on metalliputki halk n9mm ja pätkä kumiletkua prässättynä em putkeen. Putken päässä prässätty kartio jossa kartio uk mutteri ehkä 1/4” letkun päässä vastaava mutteri mutta sisäkierteellä ja kartio tiivistys.

  Paikallinen ikh liike nosti heti kädet pystyyn ettei saa tehtyä tuumaletkuja.
  minkälaiset paineet tuossa piirissä on että kestääkö jos vaan panen paskan letkun tilalle käypäsen letkun ja klemmmareilla kiinni?
  Vai onko putken tekijöitä kantahämeessä/uudellamaalla tai lähitienoilla
   
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Soita nurmijärvelle Salhydroon. Jos jossain tekevät niin tuolla.
   
 3. juko7

  juko7 Gearhead

  Muokattu: 16.4.2020
 4. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kestää letkulla ,purista pieni patti putkeen ja oikeasti hyvä ja sopiva klemmari niin ei huolta.
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Oman rakennussarjani jäähdytysletkujen takia Dunlop-HiFlexin tiskillä notkuessani valinnan pääpointti oli letkujen lämmönkestävyys. Sadan asteen lähtötiedoilla letkuvalikoima suppenee olennaisesti.
   
 6. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  kyllä ainakin moparin 727 jäähdytysputken "väliaikainen" korjaus kesti 10mm bensaletkulla ja ihan perusklemmareilla useemman vuoden:)
   
  xarper tykkää tästä.
 7. f34

  f34 Gearhead

  Ei ne jäähdytyskennot kestä kovin suurta painetta, joten letkuissakin kestää klemmariliitos. Jos vielä tekee putken päähän haittaa pihdeillä ja laittaa kaksi klemmaria, niin toimii.
   
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Juu, kyllä siellä kumiletku aikansa toimii. Pitää se viritys ymmärtää huollettavaksi kohteeksi siinä kuin muutkin letkut. Polttoaine, jäähdytysvesi ja hydrauliikka kaipaavat kukin letkuiltaan omat ominaisuutensa. Mulla oli aiemminkin kumiletkua jäähdytyskierrossa. Varmaan just bensaletkua, kun ei muualla oikein niin pientä kulu. Aikansa se kesti ja sitten ”lensi” tiehensä. Oli jäljellä semmonen täysin kovettunut ”putki”. Laatikko sutaisi öljyn puutteessaan sen verran, ettei pannan kiristäminen vienyt enää pitkälle. Eli jos se pysyy siellä...
   
 9. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Jarruputkityökalla lenssit putkien päihin. Kyllä pysyvät nipussa.
  Ite käytän. Toimiva, mutta ei paras viritys.
  Aina olleet vähän märkiä kun on tarvinnut seuraavan kerran puuttua. Ei varsinaisesti vuoda kuitenkin.
  Kuten yllä sanottua letku menee ajan kanssa korpuksi tai velliksi tuossa.
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Otoksella yksi lämppärin letkuksi tarkoitettu, olisko EPDM, menee öljyssä joutuisaan ylipehmeäksi. Mulla on 16mm mutkaletku turbon paluupuolella - tarvitsi sen 90 asteen terävän mutkan. Se letku kaipaa uusintaa, jos ei joka vuosi, niin vähintään joka toinen. Eli sinne lodjuun sitä lämpimän kestävää hydrauliikkaletkua.
   
 11. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  Kiitos vastauksista. Taidan tyytyä tuohon letkupatenttiin. Toki auton pitää olla suhtkoht luotettava kun sillä enimmäkseen ajelee kellomekkoihmiset.
   
  juko7 tykkää tästä.
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Rokkiautossa on trans cooler line hose Gates 3/8. 149C astetta ja 400psi painekesto. Reilu 40€ 25 jalan kieppi + rahti veroineen.
   
 13. fmila

  fmila Gearhead

  Mulla oli Camarossa letkut koko matkalla (sekä meno, että paluupuoli) n 35 vuotta ilman ongelmia. Ulostuloissa vain n 10 cm pätkät orggis putkista. Putkien päissä kunnon pullistukset ja joka liitoksessa tupla klemmarit. Ajan myötä klemmareita tuli jokunen uusittua, kun niitä välillä kiristelin. Myös jäähdytin ja tekniikka oli välillä pois paikoiltaan, mutta samoilla letkuilla mentiin. Olivat kunnollista 80-luvun kumia, tekstillä "oil resistance". Eihän tuolla kauheesti painetta voi olla, kun avoin kiertohan siellä on jos ei tukoksia matkalla.

  Korvasin ne viime kesänä orggis putkilla kun taas teki stripille mieli. Siellä kun ei noita klemmari juttuja enää hyväksytä. Yksi rasvaus Alastarolla riitti rataryhmälle. Noroa tuli liki koko suoran verran. Tais sekin olla joku Mopari:eek::eek:

  t. AM
   
  Muokattu: 16.4.2020
 14. rodhot

  rodhot Gearhead

  Itse olen laittanut laatikon kylkeen AN6(=jic kierre) muutosnipan ja siitä prässätyillä hyde letkuilla jäähylle ja takasin.
   
 15. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  jic nippojen ja hydyletkujen "ongelma" on turhan pieni sisähalkaisija, tehty satojen baarien paineelle. cooleri linjassa paineet jotain 0,5-4 bar yleisesti.
   
 16. rodhot

  rodhot Gearhead

  AN6 letkukoko on n.10mm ja liitin sisä n.7.9mm(mitat netistä). Omassa ei ainakaan ollut oleellista eroa liitinmitoissa. Nyt kun auto on nosturilla ,niin otan reikämitan huomenna helposti.
   
 17. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  Em tapauksessa putki 9.5mm eli 3/8”
  Teräsputken silvoin ja tigillä sulattelin putken päähän makkaran, toisessa päässä messinki mutterissa valmiiksi karhennusurat. Jospa se kestäs.
  Etrassa käyn kokeilee hydrok letkua meneekö 8mm letku putken päälle vai otanko 10mm letkua, pienempi olis napakampi mutta kai se tiivistyy tuo 10mm letkukin jos kunnon klemmarilla sen kirraa
  Edittiä tuumakoko
   
  Muokattu: 16.4.2020
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Eikä ole 3/8 on noin 9,5mm
   
 19. rodhot

  rodhot Gearhead

  Eli laatikossa an6 ->8mm hyd.liitin ->9.5mm putki -> jäähdytin kenno 8mm?päältä 10mm.
   
 20. Hai

  Hai Gearhead

  Voi putketkin tehdä kotioloissa.
  Tuossa alla mallit ja kotitekoiset kopiot ja taivutteluun tarvittu työkalu.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Seevu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!