Automaatin "pesu" valopetroolilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja cb125twin, 5.6.2006.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tuli mieleen kun pihaan tupsahti c****c automaatti jossa toimii vain 2 ja öljyt haisee moottoriöljylle (ei kahvipavulle) että oisko vanhat öljyt vaan tukkinu paikat

    kuulemma esim bilteman automaattilaatikon tiivistysaine joka on paloöljyä on samaa kuin kerosiini eli valopetrooli. Aattelin laskee laatikon öljyt pois, huuhdella suodatin (naftalla) ja laskee laatikkoon tuota lamppuöljyä.

    mitäs raati sanoo?

    ei olla myyntivehkeilyä tekemässä vaan meinasin cedrikin tekniikkaa 6+automaatti pihajeeppiin
     
  2. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Oliskos joku valopää pistänyt sinne moottoriöljyä joukkoon? Ei olis ensimmäinen tapaus? Selittäisi moottoriöljyn hajun. Hyvä ATF:hän haisee ATF.lle, ja vain paskaan kuntoon palanut ATF pohjaan palaneelle kahville. Moottoriöljylle se sotku ei ole koskaan haissut..

    Jos sinne joku sitten on tosiaan kaatanut moottoriölppää joukkoon, niin eipä noilla pesuyrityksillä enää suurempaa tuhoa aikaan voi saada ? :odroll:
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei se moottoriööli tuki siellä lootassa mitään ja se on noinniinkuin pikkasen paksumpaakin kuin varsinainen mehu jolloin jos pakoissa on pikku vuotoja niin toosan pitäisi silläkin toimia. Hyvin todennäköistä on että et saa sitä pelkällä "pesulla" mitään purkamatta pelittämään.

    nimim. valopää jo neljättä vuotta :rotfl: .
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kun valopetroli ei ole mikään kunnon pesuaine niin mitäs tuo mittarinafta tekee japsilootassa? Liukenee ja turpoaa kaikki tiivisteet?
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Toi valopetrooli on pesuaineena vitun hyvää ainetta mutta ei se osaa silti lootaa korjata sen paremmin kuin nafta tai pölö!!
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    No en minä tukkimista tarkoittanutkaan. Kitkaominaisuudet moottoriöljyllä lienevät kovin erilaiset kuin ATF:llä. Itse arvioisin, että laatikkoa alkaa luistaa kun sinne riittävästi moottoriöljyä kaatelee. Vai kaateletko tosiaan laatikkoihisi moottoriöljyä > "nimim. valopää jo neljättä vuotta" :eek:

    Muutenkin voisi kuvitella, että jos kitkapinnat altistetaan moottoriölpälle , niistä voi tulla entisiä.. Mutta nää nyt on vaan ihan omia luuloja. Viisaammat paremmin tietävät..
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    En kaatele muuten, mutta tossa kerran meni tomaattijäähyn pletku poikki ja mukana ei ollut kuin 20W30 nesteen "huippuööliä" :odroll: joka on ollut TH-700 askissa siitä asti eli ~4V :rotfl: ja sillä loota toimii edelleen ihan täysin, mutta talviaamuisin kakkonen tulee vasta hetken ajon päästä. Monessa työkone tomaatissa käytetään oikein tehtaan ohjeiden mukaan 10-30 moottoriööliä ja samanlaista paperia niittenkin kitkat yleensä on.
    En kyllä suosittele kenellekkään kuin hätätapauksessa jotain muuta kuin aateeähvää laitettavaksi noihin :soosoo: :rotfl: .
     
  8. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Varmaan riippuu sekoitetusta määrästä? Siis montako litraa sinne ATF:n sekaan on kaadettu? Ja kai noissa Type Ford atfää käyttävissä ja Dextron II> tai siinä vanhassa keltaisessa GM-laatikkoöljyssä (Joka lienee lähempänä moottoriöljyä?) kitkapinnat ovat "samanlaista paperia" , mutta ero toiminnassa on suuri, jos lutraa väärät öljyt väärään laatikkoon, eli tuntuisi, että niissä kitkamatskuissa on jonkinlainen ero ulkonäöstä huolimatta..
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Voi siellä toosassa olla pari litraa tomaattimehuakin joukossa vielä :rotfl: .
    Onhan niissä kitalevyissä eroja nykyään on punaista, sinistä, mustaa, keltaista jne :odroll: .
     
  10. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Mulla pelasi volvon tomaattilaatikko moottorijäteöljyllä tuhansia kilometrejä.Kokeilin kerran piruuttaan,se oli pakkia luistava ja reilusti vuotava laatikko johon en raaskinut enää ostaa kallista (maahan valutettavaksi)tomaattiöljyä vaan kaatelin jäteöljyt sinne,toiminta ei suureksi yllätykseksi juuri huonontunut vaikka odotin sen posahtavan hetimiten.Päivässä sai lisätä litran,parikin,niin ei siellä loppuajasta varmasti paljon atf:ää seassa ollut :rotfl: [/img]
     

Kerro tästä muillekin!