Auton katsastus helpottuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja atobee, 26.2.2013.

 1. callu

  callu 1st gear

  no, tuo ehdotus tuskin menee läpi. ja en tiedä olisko muutenkaan välttämättä hyvä, vois aika kirjavan kuntoista kalustoa olla liikenteessä tien päällä kun hyvällä tuurilla ei koskaan autoa katsastettais.. :odroll: tosin, poliisit vois amislippikset passitella katsastukseen ihan vittuillakseen vaikka joka viikko :lol: se vois närästää muutenki jos huonolla tuurilla vähän väliä konttorille sotkeutuis, mieluummin itse ainakin haluisin tämän nykysysteemin pitää.
   
 2. capri30S

  capri30S 1st gear

  Ja vois sekin närästää jos itselle osuis vanhan jenkin osalta arpaonni katsastukseen joka vuosi, mutta naapurin vanhaan sunnyyn ei kertaakaan, taitaa olla aika tuhoon tuomittu aloite.
   
 3. TommiA

  TommiA 1st gear

  Joo, Eero on saanut huonoja vaikutteita Floridasta :D

  Noin niinkuin yleensä, kuinka ihmeessä ihmiset pysyy liikenteessä hengissä paikoissa joissa ei tunneta koko katsastusta :poff: . Mielenkiintoista olisi vertailla tilastoja teknisistä vioista johtuvien onnettomuuksien suhteen eri paikoissa.
   
 4. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Juu ja seuraavaks ehdotetaan että kaikkien pitää käyttää autonsa merkkihuollossa vähintään kerran vuodessa.
   
 5. pas2

  pas2 Gearhead

  Mä luulen että suomessa jopa voisi toimia, on toi kateus- ja kyttäyskulttuuri sen verran väkevää :poff:
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Suomessa ihmiset ilmeisesti ovat vastuuttomampia kuin muissa maissa.
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Kuulemma jos kolaroit ajokunnottomalla autolle se sanktio on niin suuri jenkeissä, et linnasta puhutaan parhaimmillaan ja autojen vakuutukset maksaa kolarin jälkeen sen verran, että polkupyörällä liikutaan loppu ikä.  Toisaalta sais kyllä jäädä katsastus pois niin sais jonkun kiinnostavan "vähän mädän" laulu laitteen liikenteeseen :rotfl:
  Sillä mitä ajattelen ei kyllä lujaa uskaltaisi ajaa, mutta jos se kylälle leviää niin ei se niin kaukana ole :poff:
   
 8. TommiA

  TommiA 1st gear

  Kun asenne on tuo, niin ei ihme että suomalaisia täytyy holhota tähän nykyiseen tyyliin :rotfl:
   
 9. Masa71

  Masa71 Gearhead

  Mielestäni aivan älytön ajatus.
  Ei poliisilla olisi aikaa/resursseja autojen kunnon tarkkailuun, saati sitten laitteita jonkinlaiseen "pikakatsastukseen" tien päällä.

  Työn puolesta autoja laitellessa näkee miten hurjaan kuntoon voi auto mennä vuosikatsastuksien välilläkin kun ei sille ole tehty muuta kuin ajettu...

  Mikään tilasto ei sinällään kerro totuutta näistä tekniikan hajoamisista koska eihän kukaan kerro tilastonikkareille että " joo irtos alapallo mut kukaan ei kuollu " tai "jarru hirtti kiinni ja pyörähdin mut ei ollu ketään kohdalla" etenkään jos autossa on menny leima vanhaksi!!
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllähän toi poliisi nytkin autojen kuntoa tarkkailee ja poistaa tien päällä kilpiä eli ei tossa poliisin työ taitaisi oikeasti lisääntyä.
   
 11. Masa71

  Masa71 Gearhead

  Tarkkailee joo, rengasratsiat ja valojen toiminta on ehken ainoat suoraan liikenneturvallisuuteen vaikuttavat tekijät mitä poliisit satunnaisesti tarkkailee.

  Väitän että ne kilpien lähdöt on 90-prosenttisesti papereiden takia(katsastamatta, veroja piikissä jne.)Loppu 10% on sit tummennuskalvoja, tarvikexenoneja, älämölöpakareita jne.

  Onko Putte tiedossasi montakin tapausta jossa poliisi olisi vienyt kilvet päällepäin normaalilta näyttävästä ja kuulostavasta autosta jossa on paperit kunnossa?
   
 12. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ite ollut ratsiassa 2 vuotta katsastamatta olleella autolla :poff: Poliisi kyseli onko verot maksettu ja tarkisti ne koneelta, toi paperit takaisin ja toivotti hyvää päivän jatkoa :eek:

  On se toisaalta rikollisen oikeuksien suojelusta jotain hyötyä kun eivät saa tarkistaa ilman epäilystä onko leima kunnossa vai ei :odroll:

  Ja vielä kun liikkuvat lopetetaan niin kukas ne autot siellä tiellä muuten valvoo?
  Paikalliset ei jouda saati viiti niitäkin kun vähennetään :soosoo:
   
 13. Putte

  Putte 1st gear

  On tiedossa tapaus, jossa poliisi oli antanut korjauskehoituksen ja sitä ei ollut noudatettu, niin poliisi poisti kilvet. Paperit olivat kaikin puolin kunnossa.
   
 14. Masa71

  Masa71 Gearhead

  Nyt miä vielä sen verran vejätän että mistä ko. korjauskehoitus tuli? Oiliko kyseessä "normaalilta näyttävä ja kuulostava " auto?

  Tai sanotaan et sinä tiedät yhden em. tapauksen, montakohan katsastamatonta ajoneuvoa poliisin ratsioihin tarttuu vuodessa ja moniko niistä läpäisisi katsastuksen samantien. Kaikki nämä autot voisi jatkaa matkaa jossei olisi vuosikatsastuspakkoa(paperijälkeä)
   
 15. pas2

  pas2 Gearhead

  Hmm. Onko Putte trolli?
   
 16. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Vai arvottaisiin katsastukseen? Hehe, mutta jos ja kun omistaja myy autonsa se täytyisi olla katsastettu saman vuoden aikana.
  Jos arpaonni ei ole suosinut, niin olisi pakotettu leimaamaan auto, et ostaja saisi edes jotain vastinetta rahoille.
   
 17. Putte

  Putte 1st gear

  Eihän toi leima takaa oikeasti auton kunnosta yhtään mitään.
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Tämä on monella palstalla nähty pitävän paikkaansa
   
 19. fury poika

  fury poika 3rd gear

  No se on kyllä ihan totta, mut siel varmaan kaverit katastaa niin kaikenmaailman pommit menee läpi.
   
 20. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  Veikkaanpa ,et jenkeissä on niin paljon tyhmempää sakkia ja myös köyhempääkin ,et jos systeemi toimii siellä ,niin satavarmasti toimii myös täällä.
  ja kaikenlaisia juttujahan sieltä kuulee ,mut mikä on totta ja mikä ei...
  ite ajelin californialaisen tuttavani -80 suburbanilla jossa oli 35" maastorenkaat ja väljät nivelet, ei sitä paljon huimannut mitkään korvausvaateet. ja oli siltä alapallo kerran mennytkin poikki...

  ei ollu renkaita rekisteriotteessa :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!