Auton oikea arvo ja AKE:n virhe?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja wili, 8.6.2010.

  1. wili

    wili 3rd gear

  2. MudMax

    MudMax Gearhead

    :eek: Ei pitäisi enää olla autoalalla yhtään niin tyhmää kauppamiästä, ettei ymmärrä katsoa VIN-numerosta mitä on ostamassa.
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ja pitäisi myös auton omistajan tarkistaa rekisteröintipaperit ja olla muutenkin tarkempi paperihommissa. Tuossahan kävi ilmi ettei ollut puuttunut edes kauppakirjassa olleisiin vääriin summiin.. tarkkuutta, tarkkuutta.

    Tässä asiassa näen sen vaaran, että tämä voi vaikuttaa negatiivisesti ihan tavalliseen auton rakenteluun. Nimittäin kun näitä rakenteluprosentteja edellisen kerran sorvattiin AKE:n työryhmissä niin siellä juurikin autojen maahatuojien edustajilla oli huoli siitä, että autojen rakentelu loukkaa heidän tavaramerkkejään ja mahdollistaa tuoteväärennökset. Sen puolesta siis olivat kaikenlaista autojen rakentelua ja muuttelua vastaan - ja tällainen tapaus on omiaan heittämään vettä heidän myllyynsä...
     
  4. Hai

    Hai Double Gearhead

    Aika soppa.

    Meni sujuvasti parituntia Tuulilasin keskustelua lukiessa.
    Vaikuttaa siltä, että autokuume iski autokauppiaaseen. Samalla kävi, kuin niin usein siellä tiskin toisella puolella. Ensin unohdettiin siinä huumassa normaalit tarkastukset auton identiteetistä ja VIN:nistä, vaikka näitä syynätään jo paaaljon halvemmissakin vehkeissä.
    Sitten vähän ajan päästä tulee se krapula, kun hyvillä kaupoilla ostettu GT3 osoittautuukin ylihintaiseksi (tai ainakin alkaa tuntumaan siltä) Carrera 2:ksi.
    Tietysti yksityishenkilön käyttäytymistä kaupantekohetkellä ei tiedä ketkään muut kuin asianomaiset, mutta luonnollista lienee että "yksityismyyjä" nyökyttelee, kun autoa kehutaan ihan "asiantuntijan" toimesta.

    Näissä asioissa on muutamia totuuksia mitä ei saa/voi, ohittaa/unohtaa.

    -VIN kertoo auton oikean identiteetin
    -Suomalaisen systeemin käyttöönottopäivä EI OLE VUOSIMALLI.
    -Kaikikissa tiedoissa otteissa tai ilmoituksissa tai missä vain voi olla virheitä. Ihmiset ne kirjoittaa virheetkin.
    -Autoja korjataan ja rakennellaan alkuperäisillä-, tarvike-, uusilla-, käytetyillä-, toisen auton-, sopivilla-, ei sopivilla- ja jossain jopa varastetuilla osialla.
    -Kymmenen vuotias auto on jo ehtinyt kokea monenlaista. Varsinkin tuontiauto, jonka historian selvittäminen on hieman haastavampaa.
     
  5. maurizio

    maurizio 1st gear

    Kyllä tossa auton yksityinen myyjä on lähtenyt mukaan leikkiin kun on huomannut että autokauppiaat uskovat autoa aidoksi.On päivänselvää että tämä autonsa myyjä on muuttanut autoaan kaliimman näköiseksi ja jättänyt sen "kertomatta".Autokauppiaat saa katella peiliin sillä heidän pitäisi "ammattimiehinä" tietää mistä on kyse eli kyllä minäkin saan rekisteröityä tuonti Volvoni T5 malliksi vaikka olisi tavallinen turbo ja kerronko sen seuraavalle joka tulee sitä ostamaan riippuu ihan omasta rehellisyydestä.
     
  6. M

    M Gearhead

    mä kans lueskelin tota pari tuntia. eihän tossa ole mitään epäselvää, myyjä on kertonut auton olevan carrera 2, se on jopa kirjattu kauppakirjaan. ja liike on hyvittänyt siitä carrera 2:sen hinnan.
     
  7. xp

    xp Gearhead

    Haisee kovasti. Myyjä oli mm. kyllä tarkastanut Saksan papereista mallimerkinnän, mutta ei ollut "huomannut" Suomen papereiden virhettä. Mistä muusta kuin hyödyn tavoittelusta kielii se ettei myyjältä löydy halua purkaa kauppaa. Nyt kun on mahdollisesti saatu vähän (niin, onko ko. auto arvokkaampi vai halvempi kuin rakentelematon Carrera 2) extraa, niin siitä ei olla valmiita luopumaan, vaikka kauppakumppani kokee tulleensa petetyksi.
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Miten tämä "petetyksi" tullut autoliike mahtaisi suhtautua, jos heidän asiakas koittaisi myöhemmin purkaa kaupan sillä perusteella, että autoliikkeen myymä ja kauppakirjassa mainittu Carrera 2 onkin vain Carrera 2, eikä sen enempää?

    Minusta tuossa ei ole mitään epäselvää, jos kaikki annettu tieto pitää paikkansa. Autoliikkeellä on ollut auton paperit, josta selviää auton malli. -Heillä on ollut auto syynättävänä, jolloin on mahdollisuus selvittää auton historia-/mallitiedot hyvinkin tarkasti.
    Lisäksi ovat olleet vielä yhteydessä liikkeeseen, jonka pitäisi tuntea eri mallit.

    Minun käsitykseni mukaan tässä on yritetty ostaa erikoisempaa mallia tavallisen hinnalla ja hoidettu asiat niin kuin autoalalla yleensä hoidetaan, eli huonosti ja nyt yritetään saada auton myynyt henkilö maksamaan nämä autoliikkeen virheet ja hätäilyt.

    Toki se olisi reilua auton myyjältä purkaa kauppa tämmöisessä tilanteessa, mutta ei se autoliikekään kauppaa suostuisi purkamaan, jos tilanne olisi toistepäin. Ja sälli, joka ostelee tuommoisia autoja ja on autoa vaihtamassa koko ajan uuteen, niin samat dollarit hänellä kiiluu silmissä kuin autoliikkeelläkin.

    Hommat toimii hyvin, kun kaupoilla on kaksi herrasmiestä, mutta jos herrasmiehet vaihdetaan rahan-ahneisiin jobbareihin, niin tuleehan siinä herkästi enemmän kusetetun puolelta
    sanomista. :lol:
     
  9. mjsn

    mjsn 1st gear

    selevä saksan tuonti koijjari mitäs jos katsuri olis alun perin merkinny otteesen et olis joku kupla replika .kyllä olis haloo noussu .nyt vaan sai otteeseen kunnon myynti malllin .heti kaupoille!
    kaikista paras ratkaisu olis tässä mentäis liikkeen myymällä ja ja replikalla
    paalaus koneen ja kumpainenkin kasaan ni loppus turha nikottelu ja veivuu.
     
  10. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Aamen! Ja samalla paalattaisiin paalattaisiin pari korivaihto e-body moparia ja yksi aito hemi-cuda! :poff:
     
  11. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mä en taas ymmärrä miksi jonkun autokauppiaan kiukuttelu pitäisi ottaa vakavasti kun ei se toimi toisinkaan päin. Yksityinen niissä kaupoissa on aina maksaja. Mun mielestä näyttää siltä että autokauppias on olettanut omiaan vaikka myyjä on laittanut kaiken tiedon tiskiin ja olisi voinut varmistaa kysymällä että onhan auto aito mutta autoliikkeen edustaja olisi silloin tunnustanut kusetusyrityksen. Olisi taas myyjän kannalta typerää ruveta kauppaa tehdessä tivaamaan että olethan nyt varmasti ymmärtänyt että kyseessä on replika eikä aito ja haluatko nyt ihan varmasti ostaa myymäni auton?
    Ilmeisesti autokauppias on kehunut pomolleen että tuli ostettua erikoismalli normaalin hinnalla ja sitten myydessä on seuraava ostaja lyönyt luun kurkkuun kun on tiennyt ettei se olekaan aito. Ilmeisesti se porssetietäjä joka tuolla keskustelussakin vaahtoaa köyhille replikakuskeille...

    - Jani -
     
  12. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Jopas ovat sopan keittäneet, ei käy kateeks... :-?
     
  13. xp

    xp Gearhead

    "myyjä on laittanut kaiken tiedon tiskiin"

    Tuon minä juuri kyseenalaistan. Hän on kirjoittanut pitkän jutun Tuulilasin palstalle, mutta ei ainakaan siinä mainitse kertoneensa aktiivisesti autosta esim. sen oikeaa mallia.
    Porsche liikkeen osuudella ei ole mitään merkitystä; eiköhän hinta-arvio anneta/kysytä tyyliin "03 gt3" tai "o3 carrera joku", eli tuskin kysytään arviota autosta valmistenumero xxx.
    Nettiautokaan ei merkkaa mitään, ymmärtääkseni kauppaa tehdessä ei ole puhuttu että ilmoitus löytyy sieltä: "Katsokaa faktat sieltä."
     
  14. mjsn

    mjsn 1st gear


    ilman muuta jos niillä on harrastettu huijausta niin säälittä paaliin .
     
  15. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Just tästä syystä tommosten harvinaisten autojen myynti kiinnostaa automyyjiä todella vähän... Vaatii aikamoista tuntemusta tietää kaikki speciaali jutut eri merkeistä! On kaikenmaailman ÄÄ, ÖÖ ,GT, WC, PW, XO ym. malleja joista ei voi olla perillä normi myyjä!
    Tommosella possulla voi kauhealla tuurilla saada hyvän tilin, mutta päinvastoin voit polttaa ison kasan rahaa sekunnissa yhden virheen takia!
    Tapausta en sen tarkemmin tunne mitä näistä jutuista olen lukenut, mutta eiköhän tässä ole syytä molemmissa... Myyjä uskoi vilpittömästi ottavansa GT3 vaihdossa ja myyjä taas unohti kertoa että kyseessä GT3 "look". Kaupan purku järkevin vaihtoehto kaikkien kannalta mun mielestä!
     
  16. tammercity

    tammercity Gearhead

    Tässä nyt on jo kaks semmosta asiaa mitkä ainakin omaan nenään haiskahtaa heti kakka puheilta.

    Kuka ostaa vaimolleen ex tempore 70tonnin vehkeen ja antaa vieläpä oman autonsa välissä?

    Joko kaveri on melko pitkälti nyrkin ja porschen välissä tai sitten mäkin haluan nähdä sen 70tonnin vaimon.
    Saa olla melkonen Tatjana se emäntä :rotfl:

    Näitä sonta puheita en ainaka itse suostu nielaiseen ilman jonkinlaista soseutus operaatiota :rotfl:
     
  17. Yorkki

    Yorkki Gearhead

    Eihän tuossa missään sanota että olisi sitä vaimolleen ostamassa?
     
  18. jaggi

    jaggi 3rd gear

    Jos liike haluaa purkaa kaupan sen takia ettei auto olekkaan gt3 vaan perus-carrera, niin miksi väliraha on Carreran luokkaa? Liike on yrittänyt kusettaa myyjää mutta kopsahti omaan nilkkaan.
    Käsittääkseni Gt3;sta saisi erillaiset rahat, vai olenko väärässä?
    Autokaupalle on annettu tarpeeksi aikaa tutkia auto ja tehdä tarjous, ja onpa vielä soiteltu "asiantuntijoille". Mutta nähtävästi ammattitaito ja vin-koodit unohtui kiiressä tehdä "loisto"kauppa.
    Yksityiseltä asiakkaalta ei voi vaatia että hän vahtisi onko autoliikkeen tekemät vaihtotarjoukset linjassa auton todelliseen myyntiarvoon(ainakaan omaksi tappiokseen)!
    Puheet että yksityisen pitäisi varmistua siitä että kauppa todella käsittää mitä on ostamassa, ovat lapsellisia ja naurettavia, silloin odotetaan että yksityinen käytännössä tekee liikkeen työn ja liike vain käärisi voitot ja jos tulee huono kauppa, haastetaan myyjä oikeuteen kun ei painottanut että väliraha on liian suuri!
    Toivottavasti myyjä ei anna periksi ja vie vielä uuden vaihdokkinsa liikkeelle korjaukseen jonkun takuuaikana ilmenneen vian vuoksi.
     
  19. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Kuinkahan paljon jotkut autokauppiaat ovat kusettaneet normaali asiakkaita, kaikilla vippauskonsteillaan. Eikä niistä vaahdota ollenkkaan, kun on niin pienet rahat kysymyksessä. Tässäkin tapauksessa vaihdokin hinta on ollut osapuilleen oikea. Ihan oikein autokauppiaille, että saavat välillä nokilleen. Luulivat varmaan, että myyjä ei tajua auton arvoa ja tekisivät kunnon tilin. Vituks män. T
     
  20. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Tähän sopii vallankin mainiosti tämä juttu viime vuodelta:
    Ydinkohta onkin alleviivattu sopivasti.
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!