Auton osto Englannista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja dart -66, 24.2.2013.

  1. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Kokemuksia?
    Esim MOT ok, mutta verot ei? Miten rekisteröinti hoidetaan, jos auto viedään maasta jne... Jos ei katsastettu, onko "siirtokilpiä" vai miten toimitaan?
     
  2. dixie

    dixie 3rd gear

    Toissa kesänä toin LeBaronin. Muistaakseni oli pakko olla katsastettu ja verotettu, jos meinasi ajaa. Vakuutus katkeaa kaupantekohetkellä, mutta Pohjola suostui vakuuttamaan, kun sovittiin asiasta etukäteen ja mailattiin sitten kännykällä kuvattu kauppakirja. Useita yhtiöitä soiteltiin läpi, ennen kuin ensimmäinen suostui. Paikalliset vakuutusyhtiöt eivät palvelleet ulkkareita. Ei ole olemassa mitään siirto- tai vientikilpiä. Ei tarvitse mitään rekisteröintiä, kun meinaa viedä auton maasta, allekirjoitettu ote ja kauppakirja riittää. Vientiaikaa oli niin paljon, ettei ainakaan meidän lomareissua haitannut, ja sai ajaa ympäri Eurooppaa.
     
  3. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Toissa syksynä toin kanssa Caddyn enkuista ja myyjä ei tarttenut kuin rekisteriotteen osan josta ilmenee auton lähteneen maasta ja kopion kauppakirjasta (tärkeää muistaa tehdä). Jopa vanhat mustat kilvet jäi mulle autoon kiinni, eikä niitä tarvinnut jälkikäteen palauttaa. Auto hoidettiin trailerilla satamaan ja 500€ tuli autosta laivauskuluja Suomeen. Tarrakilpien varassa taas laskin Turun satamasta kotiin 8)

    Loppu hyvin kaikki hyvin?

    No ei, mutta myöhemmät ongelmat on jo eri juttu ja auto tätä nykyä jopa katsastettu :)
     
  4. DD6

    DD6 Gearhead

    Melkein kuten yllä. 2010 tuli Christine Briteistä. Kuljetusfirma pakkasi auton kuljetusrekkaan, siitä ro-ro-paattiin Turussa purku.

    Tuo maastavientiä/myyntiä ilmaiseva lärpäke jää tosiaan myyjälle.

    En millään nyt muista, millaiset vakuutukset tuolle reissulle sain, vai oliko niitä ensinkään, mutta Tullista normaalit tarrakilvet + vakuutukset yms yms.
     

Kerro tästä muillekin!