Auton osto ja vakuutus Usasta ulkomaalaisena

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mase, 26.2.2017.

  1. mase

    mase 1st gear

    Onko kukaan ostanut autoa ja/tai kärryä Usasta? En nyt tarkoita väliaikaista export vakuutusta vaan pitempään turistikäyttöön. Missä osavaltioissa onnistuu katuosoitteellisella P.O.boxilla rekisteröinti ja mitkä vakuutusyhtiöt myyvät?
    Californiassa ilmeisesti onnistuu, mutta siellä myös kaikkein kalleinta johtuen isoista veroista. Kuinka paljon kalliimpia vakuutukset on ulkomaalaisille joista ei bonus tietoja heillä ole.
    Internet on täynnä ehkä tietoja joten vaan faktaa kiitos.
     
  2. Arttu78

    Arttu78 Gearhead

    2009 ostin Tenneseessä auton ja 2008 Georgiassa harrikan. Molempiin otin vakuutuksen State Farm nimisestä firmasta. Hinnat ei päätä huimanneet. Georgiassa mulla oli 6kk vuokrakämppä. Toisessa otin kaverin kotiosoitteeseen. Tehtiin jopa "vuokrasopimus" että olisin kaverilla vuokralaisena, mutta sitä ei kysytty vakuutusyhtiössä. Georgian DMV:ssä oli siinä ja tässä että sai edes sen oman vuokrakämpän kanssa rekisteröityä. Tenneseessä DMV:ssä rekisteröinti omiin nimiin otti noin 5min. eikä kyselty asumisesta tai muustakaan sen enempää. Muistutti vain, että finskikortilla ei saa ajaa kuin ekat 12kk sitten pitää hommata paikallinen ajokortti...

    Mut tää oli tosiaan 2009 onhan se voinut vaikeutua. Jos jollakin olisi uudempaa tietoa.
     
  3. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Kuten mainitsit niin riippuu osavaltiosta. Vakuutuksen saa ihan mista vain jos on osoite, niita ei kiinnosta muu kuin sun rahat. Progressive on autoille useimmiten edullisin, Geico kallein. Vakuutuksen hinnat on samat mamuille ja kansalaisille, bonukset tulee sen mukaan kuinka paljon autoja/muuta on vakuutettu samassa lafkassa, lisaalennusta saa jos on puhdas rekisteri ei sakkoja jne. mutta jos sulla Suomi kortti niin tama ei sua koske. Rekisterointi sen sijaan on nykyaan turistille hankalaa ainakin Georgiassa, laittomien mamujen takia nykyaan vaaditaan GA ajokortti ja yksi todiste asuinpaikasta(sahkolasku tms.), tai vaihtoehtoisesti joku muu henkkari ja 3 todistetta asuinpaikasta(Vuokra, sahko, vesi jne. kaikissa sama osoite ja sinun nimi), ulkolaisella kortilla saa ajaa 28 paivaa(saannot taalla on suuntaa antavia, eika sille konstaapelille tarvitse kertoa kauanko taalla olet ollut eika sita tuskin kiinnostakkaan), jos ostat auton yksityiselta saat ajaa silla 7 paivaa, jos liikkeesta niin 28 paivaa. Lisaksi verotus muuttui muutama vuosi sitten, sen jokavuotisen veron sijaan nykyaan vero maksetaan kun rekisteroit auton, se on meidan kunnassa 8% heidan sovelletusta arvosta. Nuo arvot on myos todella alakanttiin, esim auto mika on arvoltaan $ 8 000, oli heidan mukaansa arvoltaan vain $ 2 223 :) Joten ei ole iso kulu ellei ole uusi auto, jos auto on yli 25 vuotta vanha veroa ei mene ja saat kilvet kun maksat vaan vuotuisen kilpimaksun $ 20.

    Lisays: Unohdin mainita etta jos sulla ei ole green cardia niin sun pitaa myos tulostaa konttorille mukaan sun I-94 maahansaapumis lupa. Sita ei nykyaan enaa niitata passiin vaan on elektroninen sen ESTAn mika lie takia.
     
    Muokattu: 21.3.2017
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Fla'ssa rekisteröimiseen tarvitaan fl dl ja se on voimassa siihen saakka kuin maassa olo aikaa on. Eli pikkureissulle ei kannata rekata mitään koska kuluja tullee vakuutuksen lisäks sales tax , title fee, registration ja jos sulla ei ole transferrata aikaisenpaa pleittiä menee impact fee.
     

Kerro tästä muillekin!