auton sisustan haju pois

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Elevator, 13.6.2009.

  1. Elevator

    Elevator 1st gear

    Nyt alkaa auto olemaan pikkuhinljaa jopa ajossa asti. Verhoilu tehtiin uudestaan ja useimmat paikat on käyty muutoinkin sisustassa läpi. Vanha verhoilun haju vaan pistää nenään pahasti. Millä moisen saisi pois? Tietenkin sisustasta hyörystyy viel käytettyjä liuoittimia, mutta se vanhojen penkin pehmusteiden haju on todella voimakas. Menisköhän toi otsonoinnilla? Taikka jollain muulla kemikaalilla? Kuusta en peiliin laita roikkumaan, se vaan pahentaa asiaa... Vähän meinaa astmaatikolla noi pahimmat huurut syödä ajohaluja
     
  2. Zoidberg

    Zoidberg Gearhead

    Itse kokeilisin otsonoinnilla tai ns. kuivasavulla jota käytetään esim. savunhajun poistossa. http://www.famuso.fi/page2.php
    Rakennuskone vuokraamoilla pitäisi löytyä molempia laitteita
     
  3. lincci

    lincci Gearhead

    Autoglymiltä löytyy parikin hyvää litkua onkelmaan. toinen raikastaa verhoilut ja toinen poistaa kokonaan hajut kankaista. en nyt tietenkään muista niitä nimiä mutta autoglym kuitenkin. hyviä on,kokemuksella.
     
  4. Elevator

    Elevator 1st gear

    täytynee ainakin tuota otsonointia kokeilla, siel voi olla jotain eloperäistäkin jo niissä penkkien solumuoveissa.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Otsonointi lienee tehokkain keino, mutta kuulemma myös etikan pitäminen muutaman yön yli avoimessa astiassa poistaa hajuja... en mene takuuseen, kun en ole vielä kokeillut etikkaniksiä.

    Tulee kyllä mieleen että korvanneeko etikka sitten muut hajut omallaan :D ...mutta ainakin pinnoista homehtuneet ovipahvit lähti 50% etikkaa 50% vettä -seoksella pyyhkimällä puhtaiksi ja hajukin on neutraali.
     
  6. jublomb

    jublomb 1st gear

    Etikka avoastiassa toimii aika hyvin,on kokeiltu,ja se pieni etikan haju häipyy ku pitää pari tuntia luukut auki astian poistamisen jälkeen.
     
  7. evef

    evef 1st gear

    Etikkaa mäkin olen käyttänyt hyvin tuloksin. Vierastan kaikenlaisia siivouskemikaaleja, onneksi moneen hommaan käy kotikonstitkin.
     
  8. virta

    virta Gearhead

    Etikkaa käytettiin ihan tehdasolosuhteissa kun oli uusi tuote jossa silikonin yms. pahaa hajua.Avoin purkki vain sisään yöksi ja sitten kunnon tuuletus.
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Pese kaikki pinnat mitkä kestää vesipesua pehmeällä harjalla. Sen jälkeen otsonointi.

    En uskalla ehdottaa mitään tiettyä pesuainetta, mutta joku kodin siivoukseen tarkoitettu ammoniakkia sisältävä aine voisi olla tehokasta?

    Onhan myös matto vaihdettu? Veikkaan että se on syyllinen.
     
  10. Hautamäki

    Hautamäki 2nd gear

    jep jep etikalla lähti omasta autosta tupakan krääsä ainakin pois.
     
  11. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Mitäs kannattas kokeilla ku mun sämpylä (pitkäkatto buikula) haisee vanhalta märältä jenkiltä. Hometta näkyy paris kohtaa mut ne hoitaa etikka/vesi mixillä pois. Mutta tuo haju. Lattiamatto on päässy kastuu joskus aikoinaa ja osto hetkellä siel oli ihan hitosti vettä. Ollaa kuivateltu sitä täs pari päivää. Voimakkaat ilmaraikastimet tms vunderit ei oikee sovi haju yli-herkkyyden takia,aiheuttaa mulle vuosisadan päänsäryn. Joku kohtuu neutraali aine ois aika passeli. Samalla tekis miel "pestä" noi takapenkit mutta sit taas se haju. Oisko mitään ns kuivapesuainetta tai vastaavaa mil sais epämääräisiä valkoisia länttejä pois takapenkiltä, jotka oli jo siellä ku ostin ton. ;)
     
  12. Karck

    Karck 3rd gear

    Joku sano jossaa että omenan lohkoja auton sisään yöks eri paikkoihin. En tiedä toimiiko poppakonsti mutta mitä muuta menetettävää kuin hyvä omena ?
     
  13. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Ei tuo otsonointi kenenkään lompakon päälle käy.Käykää paikallisissa fiksaamoissa kyseleen. Lisäksi se tappaa kaikki homeitiöt jne... Toki kuivattakaa ne lattia matot nyt ensiksi!!!
     
  14. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Miksi maksaa jollekkin jos ite voi tehä. ;) Ku keksis vaa mitä kokeilla.
     
  15. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Ensin perusteellinen siivous, sisäpesu ja kuivaus. Seuraavaksi Autoglymin odour eliminator suihketta niin ihmettelen jos vielä haisee.
     
  16. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Joo,ei tässä mistään ole pakko maksaa.. Ja ihmettelee ummehtunutta hajua.Ja se haju ei muuten hevillä häviä jos ei tee noita hommia kunnolla.Uskokaa nyt ihmeessä.Olen jokusen sata autoa siivonnu.Mutta tehkää miten lystäätte,jotkut vaan tietää "keinot" jos tehdään kunnolla eikävähänsinnepäin.
     
  17. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Kiitoksia. Pittää tehrä noin. :)
     
  18. Ääni myös tolla otsonoinnille! Itse tekisin näin, ei tarvitse alkaa lotraa erilaisten purkkien ja rättien kanssa sekä haju lähtee aivan varmasti pois. Maksaa mitä maksaa, mutta hajut lähtee sehän se pääasia oli!
     
  19. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Ja rakennusvälinevuokrausliikkeistä(olipas pitkä sana) saa vuokrattua sellasia laitteita joita käyttävät jos esim. joku on kuollut asuntoon ja haju lähtee,olikohan ionisaattori sen nimi tai joku semmonen.

    Kerto se setä sieltä liikkeestä että pitäs riittää ku yön yli jättää pöhisee sen vehkeen,ei pitäs konkurssi tulla ja suht helpolla pääsee.

    En ole itse kokeillut moista,mutta toimiessaan säästäis paljon aikaa ja vaivaa ja varmaan rahaakin, tuskin tommosessa nyt kauhee vrk-vuokra on.
     
  20. Quest

    Quest Gearhead

    Valkoiset läntit takapenkillä ovat kuolleita Turakaisia ja niille pitää antaa hautarauha. :poff:
     

Kerro tästä muillekin!