Auton tuonti EU-alueelta tai sen ulkopuolelta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Over the hill, 27.2.2021.

 1. Hai

  Hai Double Gearhead

  Tavara-autoille se on 22%
  HA 10%
  Jos C4:sitä mennyt 22%, niin oikaisun paikka.
   
 2. Catiska

  Catiska Gearhead

  Mitä ja missä järjestyksessä minun pitää viranomaisten kanssa olla yhteydessä kun kohta kevään aikana tuo profiilikuvassa oleva Ford pitäisi rekisteröintikatsastaa? Auto on firman toimesta tuotu Suomeen ja ostin sen heiltä täällä Suomessa. Muistelen että mainitsivat tullin ja alvin olevan maksettu. Näin kait täytyykin olla jotta sen on saanut tullin ohi Suomeen.

  Title ja kauppakirja minulta löytyy. Tarvitsenko jotain muuta? Verottajaa pitää varmaan lähestyä autoverotuksen muodossa jossain vaihessa mutta kannattaako ensin hoitaa rekisteröintikatsastus vai pitääkö verot olla ensin maksettuna? Vaikka eihän tuollaisesta varmaan veroja mene, mutta päätös pitää verottajalta kait kuitenkin olla näpeissä.
   
 3. laujok

  laujok 3rd gear

  Taitaa olla niin et verottaja haluaa auton ensin katsastukseen. Katsastuksessa selviää päästöt/paino -> tulevat verot.
   
 4. laujok

  laujok 3rd gear

  Tämä homma pitää ehdottomasti selvittää!
   
 5. koivuhalko3

  koivuhalko3 2nd gear

  Moi. Veropäätöksen saat vasta kun auto on rekisteröinti katsastettu. Kilvet saat haettua kun verot maksettu. Jos haet punavalkoiset tarralaput pitää veroilmoitus jättää 5 vrk sisään. Verottaja alkaa kyselemään katsastuksen perään aikas nopeasti. Vaikea niillä tarrakilvillä ajella 3kk.
   
 6. koivuhalko3

  koivuhalko3 2nd gear

  Näissä vanhuksissakaan ei painot eikä päästöt vaikuta verotukseen vaan verot laskennallisia. Eli mitä vanhempi sen pienemmät verot. Uudempien autojen verotuksessa käytetään verokki-autojen myyntihintoja veron määritellyssä. Päästöt ja painot vaikuttavat traficomin perimään ajoneuvoveroon mikä täysin eri asia mistä nyt tässä ketjussa keskustellaan.
   
 7. T5

  T5 Gearhead

  Ilman tullauspäätöstä ei taida homma edetä. Eli sekin on aika kriittinen lappunen.
   
 8. laujok

  laujok 3rd gear

  Kyllä. Katsastuksessa kirjataan ylös auton mitat ja painot kiloina (verottaja ei ala muuttamaan paunoja kiloiksi). Mahdollinen autovero saadaan nopeemmin kassaan kun usutetaan mahdollisimman nopeasti menemään katsastukseen. Lisäks senkin takia näin, että tarralapuilla ajettaessa ajoneuvo/käyttövoimavero ei kerry...

  Mulla käytettiin '71 C20:sen verrokkina verotuksessa Ford Rangeria 3.2 TdCi:llä 200hp 4x4.
  listahinta 46400e

  Autoveroa 147 euroa, jota ei kuitenkaan peritty kun pakettiauto. Miksi nähdä siis kaikki tuo vaiva jos veroa ei peritä? :odeek: :wc:

  Tulli oli tässä 10% eikä 22% niinkuin aiemmin kirjoitin.
   
 9. koivuhalko3

  koivuhalko3 2nd gear

  En tiedä saako autoa huolitsijalta ilman tullauspäätöstä ja sen maksua. Itse maksanut kulut ja sen jälkeen hakenut auton Hämeenlinnasta.
   
 10. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Olisit maksanut tuon veron kaikesta huolimatta niin olisi tullut pikkasen vähemmän "meille" tappiota:D
   
  laujok tykkää tästä.
 11. Catiska

  Catiska Gearhead

  Katsoin lappupinon. Siellä nipussa oli Tullin luovutuspäätös. Eli tarkoittanee että tulli+alvi on maksettu kuten liike kertoikin?
   
 12. Hai

  Hai Double Gearhead

  Kannattaa pyytää myyjältä se tullauspäätös.
  Luovutuslupa on vaan, niinku nimi sanoo, lupa huolitsijalle antaa tavara asiakkaalle.
   
 13. JJHa

  JJHa Gearhead

  Sivutaan vähän aihetta; tietääkö joku mistä etsiä Turkissa myytäviä autoja? Mobile.de löysi maasta ilman mitään rajoitteita kokonaista kuusi kappaletta. Olisi työn puolesta mahdollisuus tuoda auto Ankarasta Suomeen. Sen tiedän että hintataso syystä tai toisesta on maassa lähes Suomen tasoa. Perus Google-haut antoi hieman nihkeästi vastauksia..
   
 14. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Googlen kääntäjällä: Käytettyjä autoja = ikinci el arabalar
  Löytyy tuolla Googlen haussa aika paljon Turkkilaisia autonmyyntisivustoja.
  Tai voithan käydä lounaalla jossain pizzeriassa, jossa on Turkkilaiset pizzanpyörittäjät. Kysy heiltä parhaat autonmyyntinettisivut Turkissa.
  Vanhemmat reissaajat ovat minulle kertoneet, että joskus 80-luvulla ja vielä 90-luvulla Turkin kaduilla näki varsin mukavasti 1950-luvun jenkkiautoa Kuuban malliin. Ne ajat ovat ohi... Itse en tainnut nähdä yhtään yli 10 vuotiasta autoa, vaikka esim. Istanbuli oli yhdenlainen autokaaos.

  Onnea reissuun, voi olla vähän haasteita odotettavissa. Olen ollut kaksi kertaa Turkissa. Ensimmäisen ja viimeisen kerran. On vaikea uskoa löytävänsä yhtä epärehellistä ja vaikeaa maata oleskella, vaikka olen kierrellyt myös todellisia kehitysmaita.
   
  Muokattu: 5.3.2021
  1purehell tykkää tästä.
 15. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Ja tulli ei luovuta mitään ennen kuin kaikki maksut on heille maksettu. Eli tullit ja alvit maksettu.
   
  Catiska tykkää tästä.
 16. koivuhalko3

  koivuhalko3 2nd gear

  Juurikin näin. Esimerkkinä tapaus falcont.
   
 17. Hai

  Hai Double Gearhead

  Aivan näin.
  Juttu on vaan siinä, että verottaja vaatii nimen omaan tullauspäätöksen ja oikea dokumentti on heille toimitettava. Vaikka luovutuslupa periaatteessa saman asian kertoo.
  Pitää muistaa, että luovutusluvan voi saada myös muin perustein.
  Esim. tilapäinen tuonti. Vaikka messuille esittelyautoksi X-ajaksi ja sitten pois vietäväksi.
   
 18. Catiska

  Catiska Gearhead

  Miten se lappu toimitetaan verottajalle? Luin autoverotuksen ohjeet kuinka autoveroilmoitus tehdään verkossa. Siinä ei ole mitään paikkaa liitteille kuten tuolle tullauspäätökselle.
   
 19. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Tein muutamaan autoon Tammikuussa jenkkilästä tuomiin autoihin autoveroilmoituksen. Us trading hoiti tullauksen. Soitin verottajalle perään kun ei noille liitteille ole scannauspaikkaa nin sanoi että niitä ei enää lähetetä vaan ohjeiden mukaan mennään. Lähettäiskö huolitsija suoraan nykyään?
   
 20. Catiska

  Catiska Gearhead

  Siinä tullauslapussa on valmistenumero. Eiköhän verottaja saa sähköisistä järjestelmistä tuon tullaustiedon suoraan sen valmistenumeron perusteella.
   

Kerro tästä muillekin!