Auton tuonti Libanonista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TransSami, 4.3.2012.

  1. TransSami

    TransSami Gearhead

    Niinkuin otsikko jo kertoo, olisi projektia tarjolla vähän eksoottisemmasta suunnasta...

    Onkos kellään kokemusta miten sieltä päin saisi kyytiä Suomeen?
     
  2. Kine

    Kine 3rd gear

    Jos tietäis jonkun joka on puolustanut isänmaata sielläpäin, nehän on nuo sinibaretit varmaan uittaneet muutaman mersun ja bemarin libanonistakin. Ainakin luulisin. Olisko ollu 2000-l alkupuolella kun vielä oli se pitkä operaatio päällä, niin silloin varmaan on verovapaita peltilehmiä tuotu jollain konstilla. En oo kyllä mee takuuseen onko ne koslat ollu fyysisesti libanonissa vai jossain likellä. Onhan siel näköjään ainaski rantaviivaa eli varmaan satamiakin.

    Nakkaa vaikka tonne kysymys: http://www.holkkari.fi/foorumi/

    Rohkenetko kertoa mikä projekti, täytyy olla varsin erikoinen.
     
  3. captainpera

    captainpera 2nd gear

    lipseistä

    Itse seikkailin sielläpäin vuosituhannen alussa jolloin missiota alettiin ajaa alas suomalaisten osalta. Verovapaat kotterot olivat jätkillä Israelissa. Siellä ne oli parkissa pellolla banaanipuiden keskellä. Kuljetus onnistui kontissa tai sitten ajamalla. Lautalla pääsee myös Välimerta. Muuten ei mulla mitään kokemusta ole auton tuomisesta tuolta. Idyllisestä Kosovosta/Makedoniasta kyllä, mutta sieltähän se oli huomattavasti helpompaa.

    Veikkaan, että käytännössä on huomattava ero kuskaako auton iippolandiasta verrattuna lipseihin. Aivan eri maailmoista on kyse. Tämän vuoksi rt-käiväröiden kokemuksista ei välttämättä hyötyä ole. Toivotaan silti, että joku jotain aiheesta tietäisi eli hölkkäriin kyssäriä vaan!
     
  4. Libanonissakin on fanaattisia "alan" harrastajia. Beirutissa asuvalla Faroukilla on mm. pari Challengeria, toinen on kova kattoinen ja toinen rättikatto. Lisäksi muutakin kalustoa on runsaasti. Kiinnostus näihin muskeliautoihin ei riipu kotimaasta tai uskonnosta

    [​IMG]
    [​IMG]

    Street racingiä Libanonissa
    http://www.youtube.com/watch?v=OB9l1JbA2uI
     
  5. ajk

    ajk 3rd gear

    Voi olla haastavaa . Kun lipseistä ei taida päästä iippoihin.
    Ja syyrian kautta en lähtisi ajaan turkkiin. Joten ainoa reitti olis laivalla kyprokselle
     
  6. captainpera

    captainpera 2nd gear

    Lipseistä iippoihin ei tosiaan pääse. Ei varmaan auta edes kiesin maalaaminen valkoiseksi ja Unto Nurmisen nimikirjaimet ovissa.

    Syyrianreissu voi olla lievästi sanottuna "jännittävä" kokemus. Sopii äärimmäisiä extreme-kokemuksia hakevalle. Rajamuodollisuudet tuollapäin maailmaa ovat kirjavia. Paksulla dollaritukulla voi päästä pitkälle, mutta varmaa ei ole sekään!
     
  7. TransSami

    TransSami Gearhead

    KYLLÄ MAAILMA ON NYKYÄÄN PIENI!!! Se heppu jonka kanssa olen ollut puheissa istuu tuossa mustassa -73 Challessa... Ja hävis veljelleen 8)

    Ja mullekin kiitoksia noista vinkeistä, pitänee kysellä. Palataan siihen kohteeseen sitten vähän myöhemmin, kuviot on viellä melko alkutekojöissään. Tämä on vielä vähän niinkuin aloittamista vaiile valmis...
     
  8. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mulla on jotain vanhoja kuvia YK-reissulta tallessa. Libanonista löytyy GTO-Judgea, vanhempaa Trans Amia, Classic Chevyjä jne. Laivaus taitaa olla ainoa järkevä vaihtoehto.
     
  9. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Tällä hetkellä Syyrian läpi meneminen on ongelma. Aikaisemmin piece of cake. Käsittäkseni tiet Lattaakiasta Turkkiin ovat huonoja, ei tarkempaa tietoa, koska ei tullut mentyä. Kunhan Turkkiin pääsee niin sitten ei enään ongelmia.
    Libanonissa on jos kuinka paljon vanhoja jenkki rautoja ja niitä jopa keräillään. Bybloksessa 58 Kromi Oldssi ja 61 Chevy farmi.
    Beirutista vuorille joku autojobbari hemmo jolla 60 luvun GM tuotteita ja 64 avo T-bird.
     

Kerro tästä muillekin!