auton tuonti USA:sta, kokemuksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja napsu1, 5.4.2007.

  1. 61 chevy

    61 chevy Gearhead

    58 chevyn maahantuonti katsastus suju mulla ihan hyvin vaikka pelkäsinkin sitä etukäteen.. tuulilasin pesurin puuttumisen vuoks tuli kuitenkin hylkäys.. sama 240€ makso porvoossakin. melko kallista..
    amer tradingin kautta auto tuli ja sen toimintaan olen suht tyytyväinen.. ainoo on et ilmeisesti kuljetuksen aikana auto sai aika paljon osumaa, syviäkin naarmuja ja lommoja.. mutta mistäs sitä tietää vaik noi ois ollu jo aiemminkin.. kuvissa ei niitä näkyny (kylläkin vähä huonot kuvat), eikä myyjä mitään niistä kertonut..
    muuten auton tuonti oli yllättävän helppo juttu, eipä tuos mitään oikeestaan tarttenu ite tehä. pari paperii täyttää ja pari laskuu maksaa.. odottavan aika on vaa hemmetin pitkä.. tuntu ikuisuudelta ennenkuin auto tuli suomeen..
     
  2. VSOP

    VSOP Gearhead

    Mulla Pontiacin rekisteröintikatsastus Porvoossa A1-katsastuksessa 240 egeä, mutta sit viisastuneena vein tuon Chevellen Mäntsälään K1-katsastukseen, 150 euroa sama rekisteröintikatsastus.. hassu juttu, että noin paljon eroa samassa duunissa...
     
  3. Damned

    Damned Gearhead

    Auto tuli Jenkeistä kivuttomasti, kiitokset Alpine Trade (San Diego). Kuopion tulli vastaanotti autoveroilmoituksen. Siellä oli ystävällinen palvelu kun menin ihan H.Moilasena sinne pyörimään mistään mitään tietämättä. Rekisteröintikatsastus maksoi 180 €, ja sen suoritti Sorsasalon katsastus. Eikä senkään toiminnassa ole mitään moittimista, päinvastoin: aivan uskomattoman hyvää palvelua. Pomppasi muuten parista pikkupuutteesta... mutta auto oli juuri sellainen kuin välittäjä kertoi!
     
  4. heleha

    heleha Gearhead

    Nyt on saatu broidin kanssa Challenger -71 talliin.

    Tilattiin auto Coyote Classics liikkeestä ( http://www.coyoteclassics.com/ ). Autolla ei ollut kiire Suomeen, joten tinkasin peltiä, kojelaudan päällisen, peilin, maton, penkin päälliset ym mukaan. Niiden saanti vei vajaa 2kk, joten auto lähti syyskuun puolessa välissä Suomea kohden ja tuli viikko sitten Kotkan satamaan. Rahdit olisi noussut melkein tuplaten, jos se olisi tullut Helsinkiin. Syytä en tiedä, mutta Kotkakin on lähellä, niin otin sen sinne.

    Coyote Classics:
    Aivan loistava paikka, suosittelen varauksetta!! Tämä oli ensinmäinen autoni, jonka tilasin jenkeistä, joten ei aikaisempaa kokemusta ollut. Aluksi oli tarkoitus käyttää suomalaista välttäjää. Otin täälläkin forumilla muutamaan välittäjään yhteyksiä ja sain hyviä neuvoja ja pääsin samalla sisään mitä kaikkea tarvitsee ottaa huomioon jne. ISO kiitos menee myös Janille ( http://www.falcont.com/ ), jolta sain paljon neuvoja.
    Coyote Classics vastasi maileihin todella nopeasti. Vaikka kyselin todennäköisesti myös paljon "tyhmiä" kysymyksiä, niin aina tuli vastaus ~2h sisällä. Kyllä varmasti, jos olisi käyttänyt Suomalaista välittäjää, niin ei olisi jännittänyt niin paljoa laittaa rahaa tilisiirrolla. He hoitivat kaiken, rahti maksoi $2399, joka oli mielestäni ok, koska maarahtia oli jenkeissä kuitenkin ~1000mailia.

    Kotkan satama: Linaria OY hoiti Kotkan satamassa auton asiat. Kyselin siinä ajankuluksi kenelle he tuo tavaraa, niin kertoilivat, että melkein kaikki menee venäjälle ja lähinnä veneitä ja autoja. Challenger loisti erillaisuudellaan melkoisesti Infinityjen, BMW X6:ten, Hummereiden, Lexusten seassa. Linaria OY otti 290e, josta 10e tuli kahden päivän "ylimääräisestä" säilytyksestä. Tuokin kulu tuntui ihan ok:lta, koska olin varautunut 4-500e.

    Tulli: Tullissa ei mitään ihmeellistä muuta kuin, ettei dollarin kurssi määräydy ostohetkellä olevasta, joten silloin kun maksoin auton jenkkeihin, niin kurssi oli 1.53 ja Tullin päätöksessä se oli 1.35 luokkaa (Lokakuun alku määräsi tämän kuun vaihtokurssin). Ainoastaan ALV:n joutui maksaa, ei muita. Kaiken kaikkiaan Linarian ja Tullin kanssa meni tunti eli melko nopeaa toimintaa.

    Auto lastattiin trailerille, joka osottautui liian kapeaksi takarenkaiden kohdalta. Vähän trukkia, sorkkarautaa ja renkaista ilmaa pois, niin alkoi mahtumaan.
    Kehä3:lla sattui pieni äksidentti, kun satoi lujaa vettä, aurinko paistoi hyvin ja siihen vielä traktori sekoittamaan likennettä klo15 paikkeilla, niin edessä olevat autot jarrutti ja me saatiin just ennen edessä olevaa auto pysäytettyä, niin takana tullut pakettiauto tööttäsi suoraan trailerin ja Challengerin perseeseen. Ei hymyilyttänyt. Loppujen lopuksi selvittiin melko pienillä fyysisillä vahingoilla: puskuri ja puskurin alla oleva pelti (pakkeli) meni vähän kasaan. Onneksi Fiat paku kärsi parempia vaurioita. Paku kuski haudattiin siihen ojaan;)

    Tuolla muutama kuva -> http://kuvablogi.com/blog/16081/2/
     
  5. VSOP

    VSOP Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
    Parempaa onnea jatkossa Challengerin kanssa !
     
  6. lesabre

    lesabre 1st gear

    Tyylikäs mopari, noita ei ole koskaan liikaa!

    Mä en kanssa tajua tota joidenkin inssien nysväystä painoista, tähän asti on auton autenttinen paino selvinnyt kilon tarkkuudella kun on mitattu konttorilla siinä samantien.
     
  7. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No löytyipähän nopeasti aloituspiste Classic car restoration:ille :)
     
  8. roope68

    roope68 Gearhead

    Falcontilta ostin plumouthin,28.6 ostopäätös 3.8 auto omalla
    pihalla siis auto tuli floridasta!
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Monessako osassa? siis se paku kuski.
     
  10. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Mut yleensä kun tutkin tuolta myynti-ilmoja netistä ja löytyy todella hyvä yksilö mikä kiinnostaa niin sit ei ole tietoa hyvästä/luotettavasta välittäjästä joka asuisi siinä "kulman takana" että kunto todellakin olisi varmasti se MINT tai EXCELLENT mikä ilmossa lukee...
     
  11. Kleevi

    Kleevi 1st gear

    Hei
    Olkaa helkkarin varovasia näiden suomalaiste tuojien kans. Niil on helkkarin kovat hinnat ja velottavat ostajalta koko kontin hinnan ja kummiski teettävät sen jenkeis jollain muulla. Sinä maksat ja saat auton heidän konttiinsa. he tuovat loppukontillisen tavaraa sun kustannuksella.
     
  12. ilkka_83_

    ilkka_83_ 1st gear

  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    If it is too good to be true, it probably is...
    Vedätys ilmo, ei kannata haaskata aikaa
     
  14. ville623

    ville623 3rd gear


    Kyllä polttelis täälläkin jos oikeesti tohon rahaan sais. Vedätykseltä tosiaan haiskahtaa.
     
  15. Qjet

    Qjet 1st gear

    Kääntäen arvioituna tämä internetin maailma myös hyvä siinä suhteessa, kun voi vaikka kuukkeloida esim. ilmossa esiintyvän puhelinnumeron : joka voi kuulua vaikka faxille. Samalla haulla voi paljastua "edullisen" ajoneuvon olleen myynnissä jo marraskuun alussa viime vuonna...Jos kaikki parametrit natsaisi kohdilleen, niin olisikohan vieläkin myynnissä ?
     
  16. veekoo77

    veekoo77 1st gear

    Kuinkas tuo alvi menee?

    Suomessa 24%

    Eli jos rahtaankin auton ruotsiin jossa alvi n8%
    Täytyykö rekata sinne vai riittääkö että tuotu sitä kautta?
    Ottaako valtio jotain ruotsista suomeen tultaessa?
     
  17. mcpete

    mcpete Gearhead

    -68 Firebird tuli ostettua viime vuoden puolella Kaliforniasta. Laskeutui kotitalliin helmikuussa. Ostin auton Nettijenkit- sivuston kautta. Auto oli sitä mitä odotin/toivoinkin. Varsin toimiva systeemi, voin suositella. Kiitokset siis herroille Aspegren ja Atkinson.
     
  18. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ruotsin momssi (alv) on kylläkin 25%
     
  19. ilkka_83_

    ilkka_83_ 1st gear

    Nettijenkit sivustollaki näyttää pari edullista chargeria olevan. eihän tuohon hintaan voi näyttelykuntoista odottaa.
     
  20. rb

    rb Double Gearhead

    R/T rattivaihde ?????
     

Kerro tästä muillekin!