Auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja downtown, 21.1.2007.

  1. myydään

    myydään 1st gear

    tos oli pari noita firmaa mitkä kuljettaa noit autoi tänne, niin mitäs muita on? ja mitä suosittelette??
     
  2. flatonia flattop

    flatonia flattop 3rd gear

    Mitä tulli sanoo ylimääräisistä tavaroista jos laittaa auton kyytiin jos tilaa vaikka summitista tavaraa samalla? Joutuu ilmeisesti normaalisti niistä tullit maksamaan vai? Ja oliko se niin että auton kuuluvaksi saa menemään ylimääräisen rengas/vanne setin?
     
  3. TH

    TH 1st gear

    Tullit menee kaikesta tavarasta, paitsi jos on auton kauppakirjassa erittely autoon kuuluvista varaosista ja varusteista. Jos saa myyjän houkuteltua leikkiin mukaan niin pitäis onnistua.
     
  4. MJN64

    MJN64 1st gear

    Tällä viikolla tuli Pohjois-Carolinasta -71 Newport Custom; suuret kiitokset Cambriamotorsille joka hoiti Usassa paperit, maksuliikenteen, sisämaan- ja merirahdin.
     
  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Tossa viressä rullaa jenkkiautot.com -mainos! Toivat mulle oldsin ja kaverille caddyn, puhutaan Suomea. Homma toimii... 8)
     
  6. SKYLARK66

    SKYLARK66 Gearhead

    Kiitokset Rami Sahaselle "Rays automotive" ja Jusulle "impala1968" homma pelas kuin BUICK ja avo on onnellisesti kotitallissa.
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kiitoksia vaan slylark66:lle ja kaikille muille mukaville palstalaisille joita on tullut tavattua näissä merkeissä.
    Kuten vanha sanonta kuuluu, jos ette ole tyytyväisiä kertokaa se meille, jos olette kertokaa se muille. 8)
     
  8. spinout

    spinout Gearhead

    Tuataskinoini noi sakemannit tuo autoja usein Amerikasta Hollannin kautta, koska Hollanti verottaa vaan 6% alvin vanhoille keräilyautoille. Luonais kai finneillekin, että importoi auton ensin halvemmalla rahdilla Hollantiin, maksaa alvin siellä ja sen jälkeen tuo EU-alvillisena Suomeen? Esim. 15 tuh. eur cif-hinnalla ero olisi -2400e verrattuna Suomen 22%:iin. Hui 25 tuh. euron arvoautossa säästäis alvissa jo 4000 eur.. Hollannista rekkarahti Suomeen on jotain 800e tai draivaa itse ajokuntoisen auton sieltä tänne.
     
  9. JJu

    JJu 1st gear

    Tietäiskö porukka hyviä nettiosoitteita USA:n auton/projekti-myynti sivustoille?
     
  10. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

  11. iniZ

    iniZ 1st gear

    Hitsi että himottaisi tuoda auto jenkeistä... tossa pari kuukautta sitten just reissasin siellä ja kyllä tuli vastaan niin hienoja pelejä että 8) Täytyy miettiä valavissaan josko sitä siihen tuontiruljanssiin ryhtyisi...
     
  12. lesabre

    lesabre 1st gear

    Itseltä kanssa suositus tämän lafkan suuntaan. Aidosti hyvää palvelua kohtuuhinnalla (vaikka shippaushinnat ovat jenkeissä nousseet, niin kyllä se auto pitäisi itärannikon puolelta tulla lähemmäksi kahdella tuhannella taalalla kuin kolmella). Mitä ei voi sanoa monista muista suomalaisfirmoista joilta tarjouksia tiedustelin auton tuonnista. Esim. eräs tälläkin foorumilla keskusteluissa mainostettu jenkkien tuoja Floridasta antoi mulle ensin tietyn summan tarjoukseksi, kas kummaa vähän ajan kaveri otti yhteyttä ja totesi että shippauksen hinta nouseekin yhtäkkiä 400$ perustuen siihen että auton ostohinta oli suurempi kuin hän aluksi kuvitteli :mad: :soosoo: :rotfl: Siis mitä hit##a?! Miten se heidän kuluihinsa vaikuttaa onko siitä shipattavasta autosta maksettu tonni, kymppitonni, satatonnia vai miljoona jos auton kunto on kaikissa tapauksissa sama..Kuulema heillä on tällainen periaate, just. Kannattaa vähän kilpailuttaa noita firmoja, vaikka halvimmallahan aina pääsee jos saa jenkkimyyjän hoitamaan (tai itse hoitaa) auton konttiin.
     
  13. jaketin

    jaketin Gearhead

    cambriaa suosittelen minäkin. palvelun hinta kohdallaan ja ei ole tullut stressiä, kun homma on hoitunut kivuttomasti. älllistyttävän helppoa ollut :eek: 8)
     
  14. 61 chevy

    61 chevy Gearhead

    kukapa tuo autoja itärannikolta? kuka välittäjä lähin? pitäis yks auto tuoda delawaresta. ja ois kiire
     
  15. Damned

    Damned Gearhead

    Minä taas kaipaisin länsirannikon välittäjiä (Los Angelesin seutu), sekä tietoa keskemmällä Yhdysvaltoja (Teksas, Dallasin seutu) toimivista välittäjistä. Apua tarttis auton katsomiseen, kaupantekoon ja Suomeen lähettämiseen.
     
  16. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Houstonissa Teksasissa (240 mailia Dallasista pohjoiseen) Halmarin Ilkka hoitelee ainakin tuota lähetyspuolta sujuvasti, onpa Ilkka saanut noita autoja merelle pukattua niin losista kuin new yorkistakin... Kaupantekokin onnistuu Ilkan kautta, mutta autoja se ei ehdi lähteä katsastamaan erikseen.

    E-bayssa on hyvä palvelu "order an independent inspection", maksaa noin sata taalaa. Ideana on että puolueeton tarkastaja tsekkaa auton puolestasi, ottaa kuvia ja tekee sulle selostuksen, jonka saat noin vuorokauden kuluessa tarkastushetkestä sähköpostiin. Tulee paljo halvemmaksi kuin kustantaa joku häiskä ajamaan tuhat mailia yhteen suuntaan kärryä ihmettelemään... Jotkut ovat tätä käyttäneet ja hyväksi havainneet, sata dollaria on pieni uhraus mielenrauhasta (vaikea sitä on sitten enää uhrata kun näyttelykuntoinen kapistus osoittautuu täydeksi lintaksi kotisatamassa :mad: ) Jos auto ei miellytäkään enää tarkastuksen jälkeen, on tietysti sen satasen köyhempi, mutta se on olematon raha koko autonostobudjettiin nähden. Tietystikään kenenkään kukkaro ei näitä kovin monta siedä ainakaan kovin lyhyellä aikavälillä - ja pitää muistaa varmistaa, että saa autosta selostuksen ENNEN kuin huutoaika menee umpeen, jos e-baysta ostaa.

    Jos jollakulla on muuten näistä tarkastuspalveluista kielteisiä kokemuksia, sekin ois hyvä kuulla. Omiin korviin ei ole sattunut yhtään.
     
  17. Damned

    Damned Gearhead

    Enpäs moisesta tarkastuspalvelusta tiennytkään. Sata taalaa on reilut 60 euroa, joten tosiaan pikkurahoja suhteutettuna koko budjettiin. Eli kannattaa katsoa kohteita, joissa huutoaikaa on vielä reilusti (viikko? kaksi?) jäljellä, etsiä mieluinen, laittaa tarkastuspalvelu asialle ja odotella sormet ristissä ensin että auto on hyvä, ja vielä lisäksi että hinta jäisi kohtuulliseksi :)
     
  18. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Jeps, onhan siinä paljo arpapeliä, mut silti... Tuossa esimerkki mistä kohti myynti-ilmoitusta se palvelu löytyy:

    Vehicle Information
    VIN: --

    Inspection: Order an independent inspection

    Warranty: No

    Vehicle title: Clear

    Condition: Used

    For sale by: Private seller

    Näissä on joskus vaan 3 päivän huutoaikoja, mutta 5-7 päivää taitaa olla se yleisin... Ei muuta ku silmät tapilla vahtaamaan e-bayta! Ja muistaa kattoa, että myyjällä on tarpeeksi korkea feedback-%
     
  19. Damned

    Damned Gearhead

    Duodaduoda. Tässä on yksi mutta.

    "SGS only inspects vehicles newer than 1980 model year"

    Eli klassikkorautaa pitää yhä ostaa tuurilla, tai sitten saada välittäjä katsomaan autoa.
     
  20. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Joo, vähän turhan korkealla tuo vuosimalliraja jos klassikon haluaa, se on totta...
     

Kerro tästä muillekin!