Auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja downtown, 21.1.2007.

  1. Jojeli

    Jojeli 1st gear

    Kiitokset tiedoista! EPA-tarra näyttää tuon AKEn linkin mukaan kelpaavan juurikin 6/1996 asti. Jos autosta puuttuu jokin noista tarroista onko ko. yksilö silloin mahdotonta saada suomen rekisteriin, vai saako vastaavat asiat selville jostain vaatimuksenmukaisuustodistuksesta tms. eli rahalla selviää?
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    90-luvun lopun autoihin pitää hommata eu-vastaavuuspaperit, tuolla EPA tarralla ei oo siinä vaiheessa enää juuri merkitystä, FMVSS tarrassa on yleensä noi akselipainot ja kok.paino, se on hyvä olla mut tiedot saa myös valmistajalta. Ja noi DOT valot kelpaa 97 loppuun jos ei e-valoja ole saatavilla. Sen jälkeen ei ole helpotuksia valojutuissa.
     
  3. T5

    T5 Gearhead

    Auton tuonnista Japanista olikin jossain juttua, mutta en sitä onnistunut löytämään. Tosin samat ongelmat siinä taitaa olla, mitä jenkeistäkin autoa tuodessa, joten laitetaan kyssärit tähän jatkoksi.

    Eli, katselin Japanin autotarjontaa ja tämmöinen osui silmiin. Kuvien perusteella (jos olen oikein ymmärtänyt) FMVSS-tarra löytyy autosta. Tosin se toinen pakollinen tarra (EPA?) ei ainakaan kuvissa vilahda.

    Mutta sitten kysymyksiä:
    *Auto on siis ensirekisteröity 11/97. Eikös se tarkoittanut, että valoissa täytyy olla korkeussääto? Sekä E-hyväksytyt valot täytyy olla autossa.

    *Ilmeisesti auto on tehty Euroopan/Aasian tms. markkinoille, koska autossa on kilometrimittaristo. Tarvitseeko autoon silti hommata mitään vastaavuustodistuksia tms.?

    Jos Japanista nyt toisi auton, onko olemassa mitään muita mahdollisia sudenkuoppia, mitkä kannattaisi ottaa huomioon?
     
  4. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    Onkohan rahtihinnat mahdollisesti laskussa? Kun on taantumaa ja kaikkea ilmassa?
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei oo ainakaan vielä mitään dramaattista hintojen laskua, kontit laskutetaan taaloina ja kurssin nousu on osaltaan nostanut eurohintaa.
     
  6. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Toi on kyllä niin tavallinen auto, että helpommalla ja todennäköiseti halvemmalla sen saisi saksasta. Silloin löytyy myös E-valot, korkeudensäädöt eikä vastaavuustodistusta yleensä tarvi.
     
  7. hyeena

    hyeena 1st gear

    Etenkin kun AKE juuri jakeli uudet maaraykset konttoreille koskien japanista tuotuja autoja. Ainoa hyvaksytty ilmoitus kokonaismassasta on japanilaisen rekisteriotteen sisalto tai valmistajan/edustajan ilmoittama.
    Tunnetusti ohi virallisen maahan tuonnin tuotuihin valmistajn edustajat suhtautuvat penseasti joten sen voi yleensa unohtaa.

    Ja sitten ollaankin siina japsi rekisteri otteessa, ja ongelma iskee siina vaiheessa kun japanissa ei tunneta samanlaista kokonaismassa kasitetta kuin meilla. Siella kokonaismassa on auton omamassa + (paikkaluku * 55). Sitten kun suomessa taas tulkitaan asia niin etta maksimi paikka luku on (kokonaismassa-omamassa)/75 niin lopputulos on hiukan eri tuohon japsi versioon..

    Ja niin, samassa aken ukaasissa oli etta ne ylimaaraset paikat on poistettava, etta siita vain sahaamaan sohvapenkkia halki..

    Ja edelleen, jos jaappanista haluaa auton tuottaa niin suosittelen http://www.mamasan.fi/ ,pojilla on selkea hinnasto jne..
     
  8. hla

    hla Gearhead


    Tuolta löytyy myös Japanin tuonteja:

    www.esv.fi
     
  9. gipsy

    gipsy 1st gear

    Salvage title

    Kuinka Salvage titlellä olevan auton saa suomessa kilpiin?
    Eli salvage tilellä ja kauppalaskulla.
    Vai eikö mitenkään? En haulla löytänyt juttua.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Hyvin saa.
     
  11. hyeena

    hyeena 1st gear

    Mainittakoon nyt tannekkin etta 29.4.09 (muistaakseni) voimaan tulevat direktiivi muutokset helpottavat niiden jenkkien kilvittamista missa on nyt vaivana erinnaisia e-vaatimuksia. Linjaus on sellainen etta orggis osat kelpaa sellaisenaan, tarvikkeissa & tuningista pitaa loytya e-merkki.
    (kuhan ne valot on oikeinpain liikenteeseen tarkoitettu jne, yksi kysymys merkki on viela jenkkien yhdistetyt jarru&vilkku)..
     
  12. gipsy

    gipsy 1st gear

    Kiitos.
    Eikun romua ostamaan! :D
     
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    Onko tosta tulevasta muutoksesta faktaa jossain nahtavilla
     
  14. hyeena

    hyeena 1st gear

  15. bbford

    bbford Gearhead


    Siis ei enää ajovalo,tuulilasi yms vaihtojumppaa? :eek:
     
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    Juu.... tossahan oli kymmeniasivuja asiaa mutta en loytanyt sielta mitaan siita etta kuka jasenmaista JA MILLOIN nama saannokset TULEE ottaa kayttoon.
    Eli onko eduskunta-LVM-Ake siunannut taman ja siita on jotain faktaa etta suomessa aletaan soveltaa naita toukokuun alusta....
    Naita rekisteroinit helpottuu juttuja on ollu jo aikaisemminkin ja holmoily senkun esim noitten lasien e-merkkien kanssa vaan jatkuu......
     
  17. hyeena

    hyeena 1st gear

    Sorry, tuota ei ollutkaan noissa dokumenteissa..

    http://ec.europa.eu/enterprise/automoti ... mework.htm
    Pitais kylla taas lukea nuo dokumentit uudestaan lapi, koska muistissa kutittelee etta siella ois ollut ainakin joitakin poikkeuksia, tyyliin jasen valtio saa soveltaa -> ja me kaikkihan tiedetaan kumpaan suuntaan AKE soveltaa jos se edes saa mahdollisuuden, ja vaikkei saiskaan niin soveltaa silti ja asia korjataan vasta eu-tuomioistuimen paatoksen jalkeen.. :poff:
     
  18. tupla

    tupla 1st gear

    onks kellää kokemusta jenkkiautot.comista?
    niil ainaski hinnat esil...

    kantsis varmaa nyt jo alkaa ettii, et sais elokuuks suomeen? :lol:
     
  19. rane58

    rane58 Double Gearhead

    ^^Toivat mulle oldsin ja kavereille muita (caddyn, linkun, hd..)^^

    -Kyllä toimi! 8)
     
  20. hyeena

    hyeena 1st gear

    Jatketaas..
    http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/view/781018
    http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.as ... .fi&f=WORD
     

Kerro tästä muillekin!