Autoradat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Flathead, 20.5.2004.

 1. Flathead

  Flathead 1st gear

  Nyt kun isot ja karut äijät on myöntänyt keräilevänsä pikkuautoja ja kasailevansa pienoismalleja, niin löytyykö autorata-alan harrastajia?

  Tässä on ollut kaverin kanssa jo pitemmän aikaa (pari vuotta) pientä puhetta autoradan ostosta. Nyt kun kaverista tuli sitten onnellinen poikavauvan isä, niin asia on mukamas taas niin ajankohtainen. Ollaan ajateltu ihan jotain perus- Scalextric rataa jota vois ajan kanssa laajentaa.

  Pointti on se, että olisi aika makeita autoja Scalextricilla tarjolla. Boss Mustangia olen katsellut jo sillä silmällä :smile:

  Mutta kertokaa jos on pitkiä ratoja risteilemässä pitkin kämppää tai millaisia autoja löytyy!
   
 2. Konte

  Konte 1st gear

  Pojan kanssa on kerätty ihan ajoa varten ja ehkä joskus vähän vakavampaakin tarkoitukseen Polistilin rataa. Sai kirpputoreilta uloskantohintaan ehjää leveää rataosaa, tuli hankittua kimppaostona jotain 120 metriä...
  Autoina käytetään Scalextricia, esim. Opel ja Mersu on ihan asiallisia. Bilteman autoja kokeiltiin, muuten hyviä mutta hajoaa ekassa lattialle lennossa (eli jenkkipelejä :grin: )
   
 3. M

  M Gearhead

  Ite olen puuhaillut jo useamman vuoden vanhan autoradan kanssa. Pikkunössinä 80-luvun alussa isältä saatu Aurora AFX rata on edelleen kondiksessa ja olisikin tarkoitus saada jossain vaiheessa yhdistettyä pienoisjuna- ja autorata. Mittakaavakin kun on lähes sama.

  Tuo Auroran rata on siinä mielessä mukava jenkkiharrastajalle, että kalusto koostuu pääosin vanhoista jenkkipeleistä. Ja kunnon Kenworth-rekkojakin on mukana. Rataa myytiin aikoinaan HO-mittakaavaisena, vaikka henkilöautot ovatkin oikeasti noin 1/64. Tavallaan tuo on TYCO:n esi-isä, mutta laadultaan ja yksityiskohdiltaan parempi. Tuossa linkissä jonkun harrastajan kalustoa malliksi http://www.munno.net/afx

  On vaan harmistukseni kiven alla nykyään. Aikanaan Anttilan tavaratalot sitä myi, mutta valmistus on loppunut aikoja sitten. Jos jollain on kyseisen radan autoja, rataosia ym. tavaraa olisin kiinnostunut ostamaan.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: M 2004-05-21 07:22 ]</font>
   
  Rotten tykkää tästä.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Pojan kanssa ollaan Scale-miehiä. Ei mitään vakavaa tai extremeä, mutta silloin tällöin hankitaan aina lisää jotain pientä.
  Boss ja Z28 löytyy luonnollisesti tallista, sitten on vielä euroja ja formuloita. Seuraavana hankintalistalla on L-88 Vette ja Cuda.

  Scalen kanssa yhteensopivia valmistajia on ainakin Carrera jolla on tarjolla mainittu hemi-oranssi Cuda, Superbird, early-Mustang. Tuossa osa Carreran malleista
  http://www.ehobbies.com/more-carrera-slot-cars.html


  Aika hyvä linkki:
  http://www.getslotted.co.uk

  Anna luottokortti rouvalle/piiloon/tms pois käden ulottuvilta ennen kuin avaat linkin :razz:

  Lisäksi vielä kerrotaan etenpäin huhu että Scale olisi tehnyt Starsky&Hutch -paketin (siis rata+Torino+Vette) mutta en ole vielä selvittänyt jutun todenperäisyyttä.
   
 5. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  "Pojan kanssa ollaan Scale-miehiä. Ei mitään "vakavaa tai extremeä"

  Joo, ei varmaan. Kaveri osti pojallensa nelivetoisen radio-ohjattavan off-road pelin, ei mikään lelu vaan 300 euroa maksava täysjousitettu maasturi.

  "isä vaan ensin kokeilee" lause kuului pihalta kun poika seurasi sivusta muutaman tunnin kun isä leikki.
   
 6. KajS

  KajS Gearhead

  ->x-dr< WBBC kirjoitti 2004-05-21 09:37:
  "Pojan kanssa ollaan Scale-miehiä. Ei mitään "vakavaa tai extremeä"

  Joo, ei varmaan. Kaveri osti pojallensa nelivetoisen radio-ohjattavan off-road pelin, ei mikään lelu vaan 300 euroa maksava täysjousitettu maasturi.

  "isä vaan ensin kokeilee" lause kuului pihalta kun poika seurasi sivusta muutaman tunnin kun isä leikki.
  [/quote]

  Oliko tuo off-road-peli polttomoottorilla? Meidän ukon Nikoista loppuu akut vartissa ja kun vara-akkukin on tyhjä, isä tai poika pitää neljän tunnin lataustauon.

  Nikot on hyviä: pojat oppii jo pienenä, mitä liika nakinpoltto teettää. Meidän ukko oli demonnut kaverilleen, että "polttaa nakkia". Moottori kärvähti, auto Amolle korjaukseen. Poika kaivoi lahjarahoistaan ne 38 egee korjaukseen. Enää ei ajeta Nikolla päin seinää ja oteta burniksia.
   
 7. Otto

  Otto Gearhead

  No tottakai meilläkin on autorata!
  Ennen kun poika syntyi ('98) ilmoitin emännälle, että jos saadaan poika niin hankin hänelle autoradan ja nahkatakin. Rottatakki löytyi uutena kaupasta (nyt tarttis uuden jo :smile: ) mutta autorataa en uutena raatsinut ostaa. Aika kauan joutui etsimään ennenkun löyty käytetty ehjä Scaletrix. Se on 70-luvulta ja siihen luonnollisesti sopii tämän päivän Scale-osat. Autoja on hankittu kaksin kappalein uusia ett molemmat pääsee ajamaan.
  Siis sekä poika ja minä. :grin:

  Löytyy tuolta sängyn alta radio-ohjattava maasturikin. Siis, pojalle... :grin:

  Noita tarkempia autoja on kans tullut nähtyä, mut ovat kovin arvokkaita. Yli 50e. Ootteko nähneet edullisemmin missään?

  Jossain näin mallin legendaarisesta Pensken Camarosta (se sininen) tuli mieleen, ett onkohan se esikuvansa mukaan sääntöjen vastaisesti viritetty... :grin:
   
 8. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  "Oliko tuo off-road-peli polttomoottorilla?"

  siihen oli rakennettu joku tehokkaampi äänenvaimennin, ei pärise, kehtaa ajella pihallakin.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  LAINAUS: Noita tarkempia autoja on kans tullut nähtyä, mut ovat kovin arvokkaita. Yli 50e. Ootteko nähneet edullisemmin missään?

  jarit: Huuto.netissä on uutta autoa jatkuvasti ja kepö:ssä käytettyä. Molemmissa lehdissä vaikuttaa joukko keräilijöitä jotka myyvät kaksoiskappaleita, tms. autoistaan.

  LAINAUS:Jossain näin mallin legendaarisesta Pensken Camarosta (se sininen) tuli mieleen, ett onkohan se esikuvansa mukaan sääntöjen vastaisesti viritetty... :grin:

  jarit: Todella tiukat magneetit verratuna vanhoihin autoihin eli saa vetää tiukatkin schikaanit melkein täysillä. Se on varmaan Scalen tulkinta F41 alustasta ja J12 taka-akselista :smile:

  Tämä autoratojen, polttisten yms pärisevien pienoismallien kanssa leikkiminen (jälkikasvun kanssa) vain todistaa että pojat aina poikia mutta tytöistä kasvaa naisia :grin:
   
 10. bulldog´s

  bulldog´s Gearhead

  Juu onhan noita autoratoja junnuna ollut ja vähän kaduttaa kun ne on tullut hukattuakin...
  Tallin hyllystä löytyy tosin 1:5 suhteessa oleva radio-ohjattava auto viritetyllä 36cc raivaussahan moottorilla... painaa n.10kg ja kulkee ihan ..keleesti. Eipä vaan ole ollut aikaa "leikkiä" sillä viimeseen viiteen vuoteen..
   
 11. Ventura389

  Ventura389 1st gear

  Vaikken iso ja karu äijä olekaan, niin vastaanpa silti:

  Pojalla Scalen rataa 70-luvulta (perintönä isältään), ostettu yksi ratapaketti lisää ja irtopaloja viimeksi Hesan Pienoismallimessuilta. Autoja (pakettien standardeja 6 kpl).

  Radio-ohjattavia löytyy muutamia, josta mainittavimmat Chevy Lumina ja isopyöräinen pick-up. Kumpikaan ei kuitenkaan polttomoottorivehje.

  9 vuotias poika vuoden väsännyt pienoismalleja ja isäpuolen kuskinviran ansiosta sai tänä keväänä kolmeen näyttelyyn mallinsa esiin, ja jokaisesta jonkinnumeroinen muisto kotiin tuotavaksi.

  Pienestä se ame-autokasvatus pitää aloittaa :wink:
   
 12. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

  Tuli joskus kasattua joulukuusi ja ajanotto systeemi scaletrickiin.

  ...ja auto siihen tamiyan koneella ja 1:25 pienoismallin kopalla, virtaa joutui ottamaan auton akusta.

  Pari lähtöä ja perävälitys p*skaksi,sitten unohtui se projekti.
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  ai minkälaisia autoja
  -HemiCuda
  -Daytona Charger
  -Street Superbird
  -Nascar Superbird 7
  -Nascar Superbird 42
  -Street Charger 500
  -Nascar Charger 500
  -Nascar RoadRunner
  nämä ovat uusia 1/32 Carreran autoja
  vanhoja Carreran vekottimia on 6 kpl
  Scalextric autoja on n. 16 kpl
  yksi SCX nelivetoCelica
  puolentusinaa Polistil vehjettä
  kaksi Airfix autoa
  kaksi Märklin autoa (projekteja)
  neljä LeMans Porschea,Made in Tsekkoslovakia
  ja joitain omarakennelmia lisäksi
  Ratoja on neljä erilaista Carreraa, vanhin
  on n. vuodelta 1963
  yksi Märklin rata
  kaksi tsekkiläistä rataa
  Scalextric'ciä on varmaankin 20 metriä
  Scale Micro rataa on n. 9 metriä
  Polistiliä löytyy helvetin pitkän suoran
  verran
  Airfix rataosia löytyy yksi iso laatikollinen

  Ainut mistä tällä hetkellä on huutava pula
  on aika milloin näitten kanssa touhuaisi.
   
 14. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mulla on kans tallessa vanha Aurora AFX autorata. Autoja on kaksi formulaa, Monza, Firebird, Porsche ja BMW. Kävi tuuri silloin ku sarja lopetettiin, niin maahantuoja myi varastot tyhjiksi siten, että jos tilas jotain sai samanlaisen kaupan päälle. Tuli silloin ostettua pari autoa ja varaosia. Radat vain on menny huonoon kuntoon aikojen saatossa, ku ne on niin rapeaa muovia, niin kiinnikkeet on monesta paskana. Hauskoja pelejä. Polttomoottoriradio-ohjattavaki löytyy noin vuodelta 80 oleva Kyoshon 240Z Datsuni. On vähän yksinkertaisempi peli ku nykyiset polttikset...
   
 16. JPM

  JPM Gearhead

  Äskeinen oli minä, tuli taas sössittyä.
   
 17. M

  M Gearhead

  Et myis sitä Auroran rataa ja autoja mulle. Ei haittaa vaikka onkin vähän rikki, varaosia tarvitaan aina.
   
 18. Konte

  Konte 1st gear

  Pannaas nyt esille 35 vuoden takainen Airfixin harmaa autorata, jos joku on tälläseen tykästynyt. Löytyis (ellei vaimo oo siivonnut) kasiradan verran suoraa ja mutkaa. Jos joku tarvii niin lahjotan kunhan makselet postituskulut :smile:
   
 19. hagle

  hagle Gearhead

  Mulla on kans Aurora AFX. Muuntajaa ei oo, mutta muuten pitäis olla soiva peli. Sain sen joskus joululahjaksi (70-luvulla??). Ja autoja on radan mukana tulleet, oisko Lola ja GT40 sekä myöhemmin hankitut Porsce ja Superbird. Superbirdistä sai siipi lähteä melkein uutena, kun oli niin mauttoman näköinen. Vähän niinkuin nykyiset thuuning vessat. Muutama vuosi sitten toi joulupukki omille pojille Tyco autoradan, jolla onkin kurvailtu jo tovi.
   
 20. JPM

  JPM Gearhead

  Eipä sitä malta myydä. Sain sen joskus joululahjaksi ja kyllä sillä vielä hiljan ajeltiin. Autot sopii tycon rataan, joten vois ostaa sellaisen, niin sais pidemmän radan. Toki jos jotain akuuttia varaosatarvetta on niin voin ens viikonloppuna kattoa mitä löytyy.
   

Kerro tästä muillekin!