Autotallin lattia & lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Nupa, 3.5.2010.

 1. Nupa

  Nupa Gearhead

  Vaikka sivuavia aiheita pari näyttää jo ennestään olevan, avataan silti vielä oma "kysely".

  Eli, tulevaan uudisrakennukseen, 88m², kyselen mielipiteitä lattian päällystyksen ja tallin lämmityksen suhteen.
  Lämmin säilytystalli (kesäautoille) on pääkäyttötarkoitus, ei nosturia tai monttuja. Ei ole tarkoitus tehdä oikeastaan mitään "työtä" tuossa, edes öljynvaihtoja, pelkästään säilytellä.
  Lattiapintaan mastertop vai maalaus? Missä hinnoissa liikutaan?
  Lämmitysmuodoksi meinasin joko ilmalämpöpumppua tai lattialämmitystä (sähkö?). Kommentteja puolesta/vastaan?
   
 2. JesseX

  JesseX 1st gear

  Eikös tuo lämmittys asia oo aika selvä juttu?

  Jos haluat maksaa ittes kipeeksi niin sitten sähkölämmitys :D
   
 3. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Jos vaan säilytys pääasiallinen tarkoitus, niin ilmalämpöpumppu. (varoiksi voit kovemmilla pakkasilla laittaa sit vaikka semmoisen irrallisen sähköpatterin).
  Lattialämmitys ei välttämättä ole edullisin lämmitysmuoto, ja jos ei juurikaan tule työskenneltyä lattialla maaten tai polvillaan, niin eipä kannata sitä ylimääräistä sähköä maksaa mikä lattian lämpimänä pitämiseen menisi.
  Tietenkin jos on varaa nyt sijoittaa, niin ei ole tyhmää tulevaisuuteen sijoittaa sillä että valun yhteydessä kuitenkin ne kaapelit sinne laittaa :wink:
   
 4. No H2O

  No H2O Gearhead

  Tähänkin tullee monenlaisia vastauksia mutta jos itselleni tekisin pelkkää lämmintä säilytystilaa niin...

  - Panostaisin eristepaksuuteen ja -materiaaliin.
  - Sähkövastukset lattiaan, muutaman kilovatin puhallinlämmitin, tai kaksi, lisäksi mikäli haluaa joskus vahausten yms. nysväysten ajaksi hieman lisää lämmintä.
  - Lattiaan tavallinen maali.
  - Oviksi normaalit pariovet.
  - Käyntiovelle tuulikaappi
   
 5. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Omasta mielestäni/kokemuksesta voin sanoa että tuo lattialämmitys on kyllä se Paras lämmitys vaikkakin arvokasta. Alhaalta tuo kylmä yleensä tulee ja näin ollen tuo lattialämmitys on erittäin miellyttävä ja lattia ei hohkaa niin kylmää.
  Asennat Tiiviin nosto-oven, pari-ovista et saa tiiviitä kuin veistelemällä tiivisteitä ympäri ovia jotka sitten särkyy loppuviimein tai ovet rupee notkumaan. Nosto-ovi Paras tässäkin.

  Ilmälämpöpumppu siihen sitten vaikka kaveriksi lattialämmityksen kanssa ja laitat sitten ajastuksella tuon lattialämmityksen, kerää hyvin lämpöä se paksu lattialaatta kunhan alle ja reunoille tekee hyvät eristeet.

  Omassa tallissa (50m2) lattialämmitys, alla parit kerrokset styroksia ja laatan reunoilla tollaset 5cm finnfoamit. Olen muutaman kerran nostanu sisälämmön jopa yli 30 asteeseen kun on maalailtu tai muuten tarvinnut kuivatusta.
  Nosto-ovi ja ei valskaa.
   

Kerro tästä muillekin!