Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. Spitfire

  Spitfire Gearhead

  Tällä vihreellä teipillä pitäis pysyä. On kallista, mutta ei irtoa vuosien saatossa niinkuin kirkkaat, vanhanmalliset höyrynsulkuteipit.

  http://www.taloon.com/hoyrynsulkuteippi-50-mm-x-25-m-12-rll-ltk/LK-4832107/dp
   
 2. pile

  pile Gearhead

 3. valpas

  valpas Gearhead

  Siltikin pelkän teipin varaan vain, jos ei muuta mahdollisuutta ole, ja niitä mahdollisuuksia usein on.
  Omassa hallissani purin etelän puolelta (aurinkoiselta puolelta), ja katosta muovit pois, ja korvasin Isover Variolla. Juuri sen muoviin, villan puolelle tiivistyneen kosteuden vuoksi.
  SPU Olis ollu paras, mutta rahat ei riittäneet sen hankkimiseksi. Näinkin on ihan hyvä.
  Jotkut käyttävär Finnfoamia höyrysulkuna, mutta sen ominaisuuksiin en ole oikeen siinä tehtävässä perehtynyt. Voi olla ihan riittäväkin. Tavallinen, ja lattiastyrox eivät ole tiiviitä.
   
 4. cdi

  cdi Double Gearhead


  Aivan oikein 1mm^2 rekä höyrysulussa tietää 1m^3 verran ilman liikkumista korkeammasta potenssista matalampaan kun lämpötilojen ero on 1 C astetta. Ja tahtoo se lämpötilaero olla kymmenissä asteissa.
   
 5. urho3

  urho3 Gearhead

  Onko se spu:ssa se alumiini sit se taikasana en tiedä. Muutenhan se on pehmeetä verrattuna finnfoamiin.
   
 6. valpas

  valpas Gearhead

  Niin, ja sen ilman mukana menee sitä vettä sinne kylmiin pintoihin.
  Tampereen proffa kertoi joskus kauan sitten TV-ohjelmassa "seinillä on korvat, mutta hengittääkö ne", että hän ei tiedä mitään syytä, miksi sisäilma, ja siihen sitoutunut vesi, pitäisi päästää kantaviin seinän sisärakenteisiin, ja eristeisiin.
   
 7. cdi

  cdi Double Gearhead


  Kyllä.

  No nyt huomasin että oli jäänyt aika pois.......eli 1 h aikana.
   
 8. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Kuution ilmaa millin reiästä tunnissa painovoimaisella ilmanvaihdolla varustetussa tallissa?
   
 9. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Kuulostaa aika hurjalta määrältä :eek:
   
 10. gmc_sierra

  gmc_sierra 1st gear

  Haiskahtaa laskuvirheeltä tahi oletukset pielessä
   
 11. valpas

  valpas Gearhead

  Eli jos on aukkoja höyrysuluissa, niin ylipaineisena ei kannata pitää.
   
 12. B68

  B68 1st gear

  Kuulostaa aika hurjalta, Jos ajattelee ovien tiivisteitä niin minun tallissa pitäis käydä semmonen viima että hattu ei pysy päässä. Ja katossa on ilmanvaihtoputki läppä vähän auki, montakohan neliömilliä siitä tulee. mutta ei pidä arvostella jos professori niin sanoo.
   
 13. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Eihän painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettua tallia saa edes ylipaineiseksi kun tuuletusreiästä menee ilma ulos sitä mukaa kun korvausilmaa tulee tilalle? Tai tietty jos räjäyttää siellä jotakin...
   
 14. valpas

  valpas Gearhead

  Jos lämmittää äkkiä esim. 70kw nestekaasupuhaltimella......
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Joskus kannattaa kyseenalaistaa, eikä ihan kaikkea uskoa, ettei viedä, kuin pässiä narussa.
  Siis voi joskus tulla pilkkuvirhe, tai jotain.
   
 16. cdi

  cdi Double Gearhead


  Onhan näitä fyysikot tutkinut ja kehitelleet laskentamalleja. Kyllä määrä on suuri siksi se on minunkin mieleen jäänyt. Ja kun sitä lämpöä menee aina sen ilman mukana voi jokainen kuvitella miten sitä energian säästöä kannattaa toteuttaa. Korvausilma aiheuttaa sen viiman eli rakoja on enempi kuin yksi.Jos rakenne on muuten täysin tiivis sotkee se laskelmia koska sen korvausilman täytyy tulla samasta reijästä. Yläpuolelta reikää karkaa ja alapuolelta tulee sisään.
   
 17. valpas

  valpas Gearhead

  Minulla on 8 Kierresaumaputken reikää seinissä. Kaikissa on semmonen tulppa, jonka saan T-haarassa liikkumaan auki, tai kiinni semmosella narusysteemillä, jollanen on niissä vanhoissa pönttöuuneissa. Ennenkuin valoja sytyttää, niin pitää vähän haistella.......
   
 18. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Jos lämmität nopeasti 20c:stä 80:een asteeseen, ilman tilavuuskerroin on 1.25. 80c on kyllä jo aika lämmin jos hommia pitää tehdä. Voi vihtoa? 5astetta--->20 astetta= Tilavuuskerroin on alle kolmasosan.
   
 19. gmc_sierra

  gmc_sierra 1st gear

  Käsittääkseni tuossa cdi:n ilmoittamassa tuloksessa on noin kolmen kertaluokan virhe
   
 20. cdi

  cdi Double Gearhead


  No näin aikanaan opetettiin.Mutta kun muisti ei enää mitään priimaa ole olen valmis sitä muuttamaaan. Laita oikaiseva tieto sillähän se asia selviää. Mielenkiintoista on myös lähestytkö aihetta isentrooppisen vai adiabaattisen prosessin kautta.
   
  Muokattu: 5.3.2017

Kerro tästä muillekin!