Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Kalliimmaks rasvamonttu tulee, kuin nosturi, ja pilaa hyvän lattian......
    Ei autoa välttämättä kovin korkeelle tarvi harrastuksissa nostella. Joku saksinostin, ja tarvittaessa pukkien päälle, ja siirtää nostimen pois alta. Pysyy notkeena, ja saa työskennellä makuulla.
    Minulla on 2-pilarinostin, mutta ei oo paljo käyttöö sille. Enimmäkseen siinä on auto ylhäälle nostettuna varastossa, ettei vie lattiatilaa.
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Kallis on tehdä monttu mut hyvät kannet kun tekee niin ed se lattiaa pilaa. Mut on se vähän niin ja näin sen montun kanssa kun nykyään on noita nostureita hyvin saatavilla.
     
  3. Jsp

    Jsp Gearhead

    Jaa-a.. Rasvamontun voi tehdä myös vanhoista kuorma lavoista mitä firmat yleensä antaa ilmaiseksi pois. Sellaisenkin olen nähnyt.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Kyllä tulee lopputarkastuksessa sanomista jos verkotetun laatan keskellä on käytetyistä trukkilavoista tehty rasvamonttu.
     
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    [​IMG]

    Näin se tämäkin etenee. Nyt on sateelta suojassa. Seuraavaks ikkunaa, ovea ja villaa pirusti..
    Nussbaumin saksinosturi jää varmaan hankkimatta, on tolkuttoman hintainen.
     
    Muokattu: 20.7.2017
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

  7. jenkula

    jenkula Gearhead

    Hyvä piha sulla kun tasasta on noin paljon.Mulla talli ollu valmiina n.2vuotta ja nyt vasta aletaan pihaa väsäämään paremmaksi(rinnetontti luo omat haasteensa).
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    No, on se pihan nyt jonkinmoinen mutta kuva on otettu selkä päärakennuksen päätyä vasten. Laho mörskä vasemmalta menee purkuun mutta vaimo haluaa siihen pihasaunan ja terden...Kaikenlaista harmia ollut tavaroiden saatavuuden kanssa, ei löydy 200mm villaa mistään, ei löydy ruskeaa käyntiovea, ei löydy sitä ja ei löydy tätä....ressi. Tai kaikkea löytyy kyllä jostain helvetin KESKUSVARASTOLTA mutta sitten siihen tulee toimituskuluja ja kaikkea paskaa lisähintaa melkein satasella...
     
    Muokattu: 25.7.2017
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    Eikös nuo villat kannata tilata tehtaalta niin on halvempia.
     
  10. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Knauffia oltais laitettu kun se on jo lähdössä kympin halvempi neliöltä kuin se joka paikassa tyrkytettävä Isover.
     
  11. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Rakennuslupa ja pyrokratia käyty, paikan merkintää ja täyttöjä vailla. Tulee vain 7x8m talli, saa sinne mustankin ja tarvittaessa käyttiksiä korjailtua. Onhan se "pieni" mutta parempi kuin nykyiset, kymmenen kilsan päässä osaketalli josta saa vittuilua ja toiseen talliin ei saa lämpöä.
     
    GBS tykkää tästä.
  12. GBS

    GBS 3rd gear

    Soon pääasia että itelle kelpaa.
    Itellä ois kahta kulmalautaa vajaa valmis. :)
     
  13. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    [​IMG]

    Etenee, tosin aika hitaasti. Ovi tulee kaiketi kuun vaihteessa. Sitten vois raapasta sähköt ja sensellaista. Pitäis päättää lattian färiki...
     
    Stang_81 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  14. urho3

    urho3 Gearhead

    Hyvin antaa ilmettä kun puusta tehty eikä.mikään tassvärinen peltivaja.
     
  15. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead



    mä maalasin Nor-Maalin 2k epoksilla lattian valkoseksi. Jos laitat valkosen niin varaudu siihen että sitä maalia menee ihan törkeesti. Kolmeen kertaan lipusteltava. 20l maalia 40neliöö.
     
  16. 42olds

    42olds 2nd gear

    Valoista täällä on jonkinverran puhuttu, niin kerronpa omat kokemukset.

    Halliin piti laittaa uudet valot. Ja koska niille annetaan virtaa aggregaatille, oli pakko valita ledit. Lopulta seinälle valikoitui (halvimmat) 10w rakennusvalaisimet. Suunnilleen 2m välein ja katto on niin korkealla, että laitoin ne seinille aikalailla 2.5m-3m korkeuteen. Valon suuntaaminenkin onnistuu kääntämällä valaisinta.

    Osapuilleen 25 valaisinta meni koko urakkaan. Ja ne kun oli 14 euroa kappale, niin kokonaiskustannus ei päätä huimannut. Ja valoa antavat hyvin.

    Tämä oli tämmöinen köyhän miehen kokeilu, joka ainakin nyt vaikuttaisi onnistuneelta.
     
  17. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    [​IMG]
    Laitoin sitten 300mm kaapelitikkaat kun semmoiset sattui tulemaan. Lediloisteputkia tulee ensiviikolla niin näkee miten semmonen toimii. Kolme per sivu ja päätyyn kaksi. Jos teho riittää. Jos ei niin sivulle mahtuu neljäskin.
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Vielä, kun laitat tunnistinvalaisimet, niin ei pala, kuin ne, joiden lähellä on liikettä.
    Minulla on kohdevaloina 5 tunnistimella olevaa 10W:n LED-työvaloa. Olen oikeen tyytyväinen niiden toimintaan. Laittaa vaan sopivan paloajan, ettei välky koko aikaa. Ei tartte sammutella, ja sytytellä niitä koskaan. Varsinkin hitsaushuuvan reunoissa ne kaks valaisee hienosti ristiin, ilman varjoja. Yleis valona riittää keskellä hallia kaks tuplaputkista loisteputkea. Harvoin tarvii muita sytytellä.
    Perskules, olis sittenkin pitäny olla lainaus, tuosta ed. edellisestä. (kerkesit väliin :))
     
  19. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Ajattelin jakaa vain kolmeen ryhmään sivujen mukaisesti katkaisimella. Ulkovalo ison oven päälle on ainoa mihin mietittiin liiketunnistinta mutta alueella liikkuvien eläinten takia tunnistinvalot syttyvät turhaan öisin enkä pidä siitä. -->hämärätunnistin.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Minäkin laitoin kolmeen ryhmään. Keskimmäisille (siis katossa keskellä oleville, jotka on laskettu alemmaksi noin 1,3m) on kytkin oven pielessä, ja palaa aina sisällä ollessani (ei oo ikkunoita.....). Sitten reunoilla on omalla kytkimellä sillä seinällä, missä valot on.
    Tein semmoset pikku kiinnikkeet, että sain reunoilla olevat valaisimet kiinni siihen kaapelitikkaan reunaan, ja käännettynä noin 30 asteen kulmaan. Kaapelihyllyt on noin 2,8m korkeudella. Silti tarvii kohdevalot, jos jotain tarkempaa tekee.
     

Kerro tästä muillekin!