Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Voihan sen pöntön tyhjentääkkin, tai tyhjennyttää silloin tällöin. Kai siittä pöntöstä veden saa päästää johonkin? Ihan samalla lailla, kun sadevedenkin, joka mun autoni pesee, jos sataa....
    Sohjo on "pessy" nyt vain pohjan viimepäivinä.
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuossa eilen jututin kaveria niin teettää 400m2 autotallin kolmella ovella ja väliseinillä niin 400t on kokonaiskustannus.
     
  3. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Semmonen yhden ison koneen halli on jos tekee ite ja ei tartte piirustuksia ostella tai lupia kysellä niin hintaluokkaa 25 k€, sitten siihen kahen koneen koko niin 35k€ jne..
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Joo, tollasen isomman hallin tekeminen on täällä luokkaa 800€ neliö teetettynä ja n 5-600€ neliö jos oman työn osuus on suuri.
    Tietysti talotekniikka maksaa ja kokonaishinta riippuu täysin siitä mitä haluaa sisälle
     
  5. Baxter

    Baxter 3rd gear

    Tontillahan on jo lähes valmis asunto. Tuosta kuivaajasta sais tehtyä aivan mielettämän hienon loft-asunnon, johon saa alaosaan käyttöautoille tallin.
     
  6. rb

    rb Double Gearhead

    Talli.

    [​IMG]

    Talli.

    [​IMG]
    Toinen näistä maksaa jotain, toinen vähän enemmin...
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  7. Reivn

    Reivn 1st gear

    Joo tuota on tullu kateltua muutaman kerran. Tuommosessa vanhassa navetassakin on ne omat ongelmansa jotka vaatis töitä aika reilusti:
    • Lattiapinta-alaa on tosi paljon yli tarpeen. Pinta pitäs myös tehä uusiks aika pitkälti koska kaadot, vesien juoksutusurat, yms on tehty täysin karjan ehdoilla. Lattialämmityksestä ei varmasti ole hajuakaan...
    • Ilmanvaihdon, viemäröinnin ja valaistuksen lisäys, sähköjen teko koko rakennukseen
      • ihan samat kustannukset tulee kuin uuteen asentaessa. Uudessa ei tartte vaan piikata lattiaa auki öljynerotuskaivon/kaivojen asentamiseks.
    • Vapaa korkeus vaan 2.80m
      • rakennuksen päässä näyttäs tosin olevan korkeempi tila, mutta ulkovuorauksen perusteella voi melkein sanoa, että se on puurungolla = paloeristys tehtävä sisäpuolelle ihan kuin uudessakin.
    • Paskojen poisto pinnoista. Veikkaan että tuonne kun lyö lämmöt päälle niin alkaa aika mellevät hajut pyöriä nokkaan :D
    Muutenhan tuo ois hyvä runko. Uuteen nähden säästäs pohjien tekemisen, laatan valamisen sekä rungon & katon kasaamisen, mutta sitten kaikki noiden lisäks pitäskin tehä uusiks ja kustannukset ois ihan samat kuin uudessa, tietyllä tavalla jopa kalliimpaa kun pitää purkaa ensin vanhaa pois uuden tieltä. Jonkinmoinen sosiaalitilakin sinne on saatava ellei sitten halua käydä puuceen puolella tai riukua rakentaa mettän reunaan. Pintojen pesu, desinfiointi ja maalaus on sitten oma projektinsa, uusi betoni ei varmasti tartu tuohon ennen puhdistusta ja en usko kenenkään tuovan autoansa tuonne säilytykseen jos se haisee yhden talven jälkeen ihan paskalta :D

    Sijainti on suht lähellä, mutta tuon tien kunto on välillä hurja kun tuolla suunnalla oon liikkunut. Talvella ei välttämättä tartte ees yrittää omalla autolla tuonne tielle pahoina päivinä joten ollaan taas siinä samassa pulassa kuin nyt että puolet vuoden rakennusajasta menee ohi suun olosuhteiden takia :rolleyes:
     
  8. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Meikäläinen osti vanhan maatilan keskeltä metsää suunnileen kylillä olevan rivitalokaksion tai ison yksiön hinnalla, tietä pitkin pääsee kun osti traktorin millä sitä huoltaa.. Ei siltikään lähelle kylänhintoja.

    Elämä on valintoja, minä olen täällä viihtynyt ja tilaa on :p

    Sitte toki jos haluaa kaiken avaimet käteen niin asia on eri.
     
    kapa73 ja rb tykkäävät tästä.
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Juu......... Elämä on valintoja, jossa ilman kymmenenmiljoonan lottopottia joutuu tekemään kompromisseja.

    Eli jonkinlainen tärkeysjärjestys kannattaa tehdä, että mitkä seikat ehdottomasti haluaa ja missä seikoissa on sitten valmis tinkimään, että budjetin puitteissa oleva kohde olisi mahdollista saavuttaa.

    Päätös on suuri, jota helposti saa seuraavat 20 vuotta maksella, joten pidä pää kylmänä Reivn ja seuraa tarjontaa aktiivisesti.
    Riittävän monta kun on kartoittanut, niin silloin tietää milloin se oikea osuu kohdalle...
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ai mää luulin että toinen kuva on ulko- ja toinen sisäpuollelta.
     
  11. rb

    rb Double Gearhead

    Tos ois ulkoo päi sillai kiva..

    [​IMG]
     
  12. cdi

    cdi Double Gearhead

    Aina kun on kyse kiinteistö kaupoista kannattaa tutkia millä tasolla kiinteistö vero on,koska se on sellainen vero joka kunnalla on jäljellä kun valtio lisää kuntien velvollisuuksia.Se iskee vielä rajummin muuttotappiokuntiin. Ne verot on kasvusuunnassa jota et pääse kiertämään muuta kun muuttamalla pois.....kunnasta tai jopa maasta.
     
  13. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    cdi:llä tuossa hyvä pointti, ja siitä syystä rakensin juuri kylmäksi säilytystilaksi katoksen hallin sijaan. Katoksesta kun ei (ainakaan toistaiseksi) peritä kiinteistöveroa
     
  14. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Sitten yksi asia mikä kannattaa muistaa on että vaikka tekisit kuinka hienon ja kalliin tallin niin myytäessä se ei juurikaan nosta kiinteistön arvoa. Jos se on iso niin saattaa jopa haitata myymistä.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  15. rb

    rb Double Gearhead

    ^ Nii joo...

    Challenger:kin ostetaan mielellään kutvosella ja HEMI:stä saattaisi olla pelkästään haittaa.. :odwink:
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Suurin osa ihmisistä ei näe siinä challengerissakaan mitään hienoa vaan ottaa ennemmin uuden kian.

    Suurin osa talon ostajista ei koe tarvitsevansa sitä isoa tallia eikä siten ole siitä valmis kovin suurta lisähintaa maksamaan. Ihan vaan varoituksena otin esiin, itselleen voi tehdä mitä vaan mutta turha kuvitella saavansa siitä helposti rahoja takaisin jos joutuu luopumaan.

    Siinä on syynsä että suoraan myyntiin tehtävissä taloissa ei koskaan ole isoa tallia, useimmiten pelkkä katos
     
    Muokattu: 16.3.2018
  17. fudge85

    fudge85 Gearhead

    jokku voi tosiaan nuin miettiä mutta itte en ainakaan mieti jälleenmyyntiarvoa pätkääkään vaan enemmänkin sitä että mitä tarvitsen ja mihin käyttöön.. sitte jos pittää luopua niin son sen ajan murhe.... en ole ostanut taloa sijoitusmielessä ja nyt kun suunnittelen tallin rakentamista niin en sunnittele sitäkään sijoitus mielessä... ja kiinteistövero, se on mitä on enkä sille mitään voi jos tallin rakennan ja haluan niin sitte siihen tulee vero ja son maksettava.. kuitenkin pienimpiä kustannuksia se vero tässä projektissa.. noh nämä on meikäläisen mietteitä...
     
    Jussi289, Holley, Buick55 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Juu itelleni mäkin oon talon ja tallin rakentanu, omia unelmia sitä koittaa tietysti toteuttaa. Mutta aina kannattaa pitää mielessä taloudelliset realiteetit, muuten voi tulla takkiin enemmän kuin mihin on varaa.
     
  19. rb

    rb Double Gearhead

    Siitähän on kysymys, että kuka mihinkin haluaa panostaa.

    Rahat saa kulutettua monella eri tavalla ja vapaa-ajankin käytettyä tosi sujuvasti vaikka telkkaria katsellessa, mut sit jos tykkää touhuilla tallissa ja panostaa siihen ympäristöön, niin ei sekään väärin ole.
     
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Eipä täältä mitään mukaan saa et turha sitä tallin tekoa on siirtää eläkepäiville kun sitäkään ei tiedä tuleeko sitä.
     
    valpas tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!