Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. Tweety-81

  Tweety-81 3rd gear

  Kertokaahan joku viisaampi, et eikö ton höyrynsulun pitäis nykytietämyksen mukaan olla lämpimämmällä puolella eikä kylmemmällä?
   
  vwg4 tykkää tästä.
 2. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Kyllä
   
 3. Weijari

  Weijari Gearhead

  Ihan tarkalleen ottaen höyrysulun paikka riippuu tilojen kosteuksista, lämpötiloista ja paiensuhteista. Peruskäytön tiloissa ajatus on se, että vaikka lämpimän sisäilman suhteellinen kosteus on pienempi, niin absoluuttinen vesimäärä on suurempi ja tätä ilmaa ei haluta rakenteeseen, jolloin höyrysulku on sisäpuolella.
   
 4. hevimies

  hevimies Gearhead

  Eli ton höyrysulun voikin sitte kiskoa hitoilleen tuolta.
   
  isalmela tykkää tästä.
 5. Reivn

  Reivn 1st gear

  Eipä sillä väliseinissä mitään tee. Ainoastaan jos on erillisilmanvaihdolla varustettuja tai lämmittämättömiä tiloja rakennuksen sisällä joissa on hiton iso lämpötilaero muuhun sisätilaan verrattuna niin voi laittaa harkinnan mukaan. Erillisilmanvaihto vaatii parempaa ilmavirtojen hallintaa kyseisessä huoneessa jollon seinät on saatava paremmin eristettyä.

  Sulku tulee aina lämpimän puolelle, tai on tullut tähän mennessä, mutta Suomessakin on vuodenaikojen lämpötila- ja kosteusolosuhteet muuttunu ja muuttuu edelleen jonka takia muuttuu myös sisä- ja ulkotilojen lämpötila- ja kosteuserot entiseen verrattuna, ni jossain vaiheessa voi tulla tuohonkin säännökseen muutos tai materiaali vaihtuu muovista johonkin muuhun joka toimii kosteusteknisesti paremmin.
   
 6. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Ei nyt sinänsä koske autotallin rakentamista mutta kävi tuossa mielessä jos rakentaisi vesipostin ympärille lämpöeristetyn "kopin".
  Vähän niinkuin huoltoasemilla on ne kopit paineilmalle ja vedelle. Siinä olis näppärä säilyttää painepesuria ja muita pesuvehkeitä kesät talvet.
  Ylläpitolämppäri pitämään kopin plussan puolella ja seiniin vaikka 5cm foumia.
  Onko kukaan tehnyt?
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mökintapaisessamme on vesiautomaatti kellarissa omassa kopissaan pakkasvahdin kanssa. Lähtiessä ei tarvitse kuin sammuttaa pumppu, laskea talon putket tyhjiksi ja laittaa liraus jäänestoa toiletin vedenjämiin. Mikspä ei työkaluillekin?
   
 8. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Tarkotus rakentaa tänä kesänä 25m2 autotalli ulkorakennukseen, niin halvalla kuin vain pystyn.
  Lattiaan laitan 10cm styroksia,laitanko "lattia" vai "routa" styroksia?
  Meinasin Starkin 399e maksavan nostooven, pitääkö kylmän ulkopuolella?
  Kulku oveksi tuollainen perus parin satasen ikkunallinen mökkiovi?
  Kannattaako lattiavaluun laittaa kaapeleita kun eristettä on vain 10 senttiä?
   
 9. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Jos teet perinteiset pariovet, et tarvitse erillistä kulkuovea.
  Rahaa ja katto/seinätilaa säästyy....
   
 10. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Mutku nostoovi on niin hieno, eikä talvella oo lumia estääs oven avausta.
   
 11. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Rahaa ei ehkä säästy. Tein viime kesänä tilauksesta pariovet vanhaan karmiin. Männystä (puusepän laatua kaupasta) rungot, uretaanieriste, paneeli ulkopuolelle, vaneri sisäpuolelle, potkupellit, tiivisteet, liimaa, maalia jne. Ei riittänyt tuo 400 euroa tarpeisiin, vaikka saranat, salvat ja lukon siirsin vanhoista. Huono keikka, en kehdannut laskuttaa niin paljoa että mikäänlaisille palkoille olisi päässyt.

  Muuten tykkään kyllä että pariovi on ihan jees. Ja saa siihenkin kauko-ohjattavan avaajan jos laiskottaa. Sitten ei kyllä käyntiovena toimi.
   
  GBS ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 12. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Laita ihmeessä kaapeli, lämmin lattia on pop :) ei minullakaan ole lattiassa kuin 10cm lattiastyroksia, jälkikäteen ajateltuna olis pitäny laittaa enemmin ja finnfoamia... Mut nyt mennään näin.
   
 13. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Montakohan metriä sitä pitäis tuollaisella alueella olla?
   
 14. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  ainiin. Jos on lunta, niin 30 sekunnin lumikolahumppa järkyttää mielen...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 15. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Tallin lattia sen verran korkeammalle ja luiska niin ei tuli lumi koko oven avaus matkalle :) pidempää räystästä niin tulee vähempi lunta seinien viereen.

  Ei tarvii tollasella 400€ nosto-ovella tehdä lumitöitä kun falskaa lämpö sen verran että pysyy oven edusta kuivana.
   
 16. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Joku sähkäri osais varmaan mitottaa..
   
 17. impala-63

  impala-63 Gearhead

 18. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Lattiaa ei pysty nostamaan eikä räystäitä. Pariovet ei ole nyt vaihtoehto.

  Puulämmitys mahdollisuus olis myös. Silloin ei falskaava ovikaan niin haittais. Varsinkin näillä carunan siirtohinnoilla..
   
  Muokattu: 27.6.2020
 19. GBS

  GBS 2nd gear

  Aina lattiaan lattiastyroksia. Ja falskaavan oven kanssa se sun lattialämpö huutaa kokoajan kylmällä säällä. Tollanen 400€ ovi on johonkin peltitalliin ihan ok. Mutta jos mahdollisimman halvalla pitää talli saada niin halvin sit. Mut täällä on aika moni rakentanu tallinsa niin kandee kyl lukee ajatuksella noita viisampien viestejä.
   
 20. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Mutta onko täälä kellään oikeasti kokemusta noista halpis nosto-ovista?
  Tuokin tosiaan alennuksessa 399e. U-arvo 1,4 ja sitten kun laitetaan 900 euroa nosto-oveen niin saadaan u-arvo 1,0. Kuulostaa pieneltä erolta mutta en ole asiantuntija.

  Mitä eroa on lattia ja routa styroksilla?
   
  Muokattu: 27.6.2020

Kerro tästä muillekin!