Autotallin rakentaminen

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. Satellite70

  Satellite70 1st gear

  Autotallia rakentamassa.

  Teenkö lattiaan upotettavalle nosturille varauksen vai teenkö vaan "tasaisen" lattian ja nosturi pinta-asennuksena?

  Nyt risuja ja ruusuja kehiin!
  Tilan sisäkoko 42m²
   
 2. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Täältä ääni tasaiselle lattialle ja pinta-asennukselle. Onpahan sitten helpompi muuttaa layouttia jos tuntuukin että nosturi olisi toisessa kohtaa parempi, näin ainakin itselle kävi.
   
 3. GBS

  GBS 2nd gear

  Tasainen lattia ja tarpeeks vahva.
   
 4. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Itse olin jo perustuksia tehdessäni varautunut siihen, että 2-tolppanosturi tulee. Tein 80x80 cm alueet 2kpl, joihin tuli tuplaraudoitus, ja n.25-30 cm betonia, eli noin puolet paksumpi valu kuin muualle. Ja näille alueille ei tietty lämmityskaapeleita, ne kiertävät ohi.
  Noh, kun viime syksynä nosturin paikkaa mallailin, niin eihän se täysin niille paikoille tullut, joutui n 15 cm siirtää tolppien paikkoja, ja onneksi sain porattua lämpökameraa avuksi käyttäen, reiät kaapeleitten väliin.
  Eli jos näin tekee, niin kantsii tarkkaan miettiä, minkälaista autoa nostaa, ja mallailla paikat huolella. Jos oisin pultannu tolpat noihin omien neliöiden keskelle, niinku alunperin meinasin, ei auton keulan eteen ois jäänyt yhtään tilaa, siksi siirto taaksepäin.
   
 5. Satellite70

  Satellite70 1st gear

  Saksinosturi pitkillä ajosilloilla tarkoitus laittaa.
  Mutta hyviä asioita tullu jo esille, silti ehkä upotuksen kannalla, koska avantilla hankala ajaa kulmittain nosturin yli tai moottoripyörällä kiertää
   
 6. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Pylväsnostureissa pitää aina varmistua pinta-asennuksissa siitä kuinka paksu pitää betonin lattiassa olla. Työpaikalla asennettiin yhteen huoltohalliin nosturia ja asentajat totesi, että betoni on lattiassa liian ohut. Asia hoidettiin tekemällä tolppien alle 25mm (?) teräksestä levyt joihin pylväät pultattiin ja levyt kiinni lattiaan.
   
 7. Stang_81

  Stang_81 Gearhead

  Pienempiä saksinostureita voi siirrellä. Onkos sen tarve olla koko ajan paikallaan, eli onko sille koko ajan tarvetta?

  Jos tietenkin sen upottaa, niin saattaa olla parempi et vaikka pihalle piirtää sen koko tallin siihen, ja mallailee miten se sitten tulis. Voi ehkä jonkun sudenkuopan välttää sillä, paperilla näyttää aina hyvältä.
   
 8. Satellite70

  Satellite70 1st gear

  Tuskin on koko ajan käyttöä, mutta
  Ajosillat on yli 4metriä pitkät, niin ei sitä hirveästi tee mieli siirrellä.
  Sisäpuolen täyttö alkaa maanantaina niin pitäisi saada asia päätettyä viikonlopun aikaan.
  Upotus olisi sinällään järkevä nyt tehdä kun aina se on helpompi täyttää tasaiseksi kun alkaa valmista lattiata leikkaamaan.
   
 9. ursus2

  ursus2 3rd gear

  Jos kerran tuommoinen nosturi on niin kannattaa varmaan upottaa ettei ole tiellä, eli käännän takkini tämän asian suhteen. Eipä sitä voi tuon kokoiseen talliin varmaan moneen kohtaan laittaa, eli ei siirtotarvetta..:)
   
 10. signet

  signet Gearhead

  Ilman muuta upotus.Auton työntäminen nosturille paljon mukavampaa,ja ajaminenkin,jos matala biili,tai vaikka jousi poikkinainen.Ja helpompi tehdä nyt kuin jälkikäteen.
   
 11. f34

  f34 Gearhead

  Tuo, että onko betoni tarpeeksi paksu nosturin pilarin alle, riippuu myös kiinnitysankkurien vaatimasta paksuudesta.
  Ei itse pilarin pistekuorma ole kummoinen, joten teräslevyllä sen jakaminen ei sinänsä auta, jos kiinnitystä ei suunnitella ja tehdä oikein.
   
  Muokattu: 5.7.2020 klo 10:15
 12. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Ankkurointi on kaiken a ja o mutta kyllä se isompi teräslevy myös antaa mahdollisuuden tehdä kiinnitys huomattavasti laajemmalle alueelle ja näin jakaa myös tolppaan kohdistuvaa vääntövoimaa isommalle alueelle.
   
 13. pantera

  pantera Gearhead

  riippuu betonista, joku normi lattiamassa on 16 kivellä ja K 20 niin pitää olla laatta paksu että ankkurit pysyy kii mutta jos on vähän stydimpää kuraa vaikka K35 niin pysyy ankkurit kii vaikka laatta on joku 12cm
   
 14. f34

  f34 Gearhead

  Juuri näin. Lähinnä tee se itse miehille tiedoksi, että pitää ymmärtää että pelkkä teräslevy ei tee autuaaksi. Tolppa pitää pultata levyyn ja levyn koolla voidaan pienentää ankkureille tulevaa vetoa.
   
 15. sbm396

  sbm396 3rd gear

  20 vuotta sitten rakennettuun talliin tais tulla maks 10 sentin lattia 8mm verkolla 2pilarinosturi kiinni 16mm ankkureilla kyllä siinä on liki 2tonnia painaviakin autoja nosteltu
   
 16. f34

  f34 Gearhead

  Juu, helposti. Mutta jos sattuu, että on huonolaatuinen betoni, huonosti asennetut ankkurit ja auto nostettu esim. liian keulapainoisesti, niin että ankkureihin tulee kunnolla vetoa, voi jotain sattua
   
  Muokattu: 5.7.2020 klo 19:44

Kerro tästä muillekin!