Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

 1. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Itse säilytän ja rakennan autoani vanhempieni n. 30 neliön tallissa. Olen toki tyytyväinen siihen mitä on mutta joitakin rakentamisvinkkejä vois tietenkin antaa. Eli kannattaa tehdä autotallista kerralla tarpeeksi iso. Kyllähän tuo meidänkin talli näytti tilavalta tyhjänä mutta niin sinne vaan ajan myötä kertyy kaikkea turhaa roinaa ettei auto meinaa sekaan sopia. Olen vähän suunnitellut että laajentais tallia kaatamalla osan seinästä liiterin puolelle ja tämmöistä mutta ei taida jaksaa ja kai siinä jotain lakipykäliäkin tulis huomioida. Ja hyvä valaistus on aivan ehdoton, siihen kannattaa satsata. Ja leveisiin ulko-oviin. Meilläkin on vähän vakiomittoja leveämmät ovet mutta silti sais olla lisää mittaa kun tuota 194 cm leveää autoa vaikka peruuttelemalla talliin tähtää. Ja joku kunnon pinnoite lattiaan. En muista minkä nimistä meillä on mutta on helppo pitää puhtaana. Ja lämmitys ja lämmöneristys kans kuntoon vaikka kai näistä on muutkin jo sanoneet.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  itse haaveilen omasta lämpöisestä kivinavetasta(unelmien täyttymys) on teillä pojat rahaa tehdä talleja kun lukee noita juttuja... toista se on meillä onnettomilla köyhillä jotka yrittää tehdä autonsa pikkutallissa/ulkona itse ollaan ostamassa taloa ja se 1000 neliön talli/rakentaminen ei tule kuuloonkaan... mutta autoja tulee silti samaan HENKEEN kun 50 luvulla tää homma on riistäytynyt käsistä parempituloisten käsiin enimmäkseen.... tai ainakin täällä kuullostaa tältä
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  tallin koko

  meillä rakennus viran omainen sanoi että 80 autolallin raja kaupunki alueella , teollisuus alueet erikseen , mutta sellasii niin paljon kun tontti antaa myöten . ite yritin saada aikonani 168 neliöö . autotallin ja hallin ero on sitten todella suuri , autotalli kaikki asiat pilkun päälle ja hallissa saa tehdä mitä vaan ja miten vaan vaikka saha pinta seinät , sano palopäälikkö. ten niin tai näin niin aina se pieneksi jää, älä kerää paska kasoja nurkkiin. tavarat hyllyille ja kaappeihin järjestykseen niin löutyy ja on siistii. ja jos olet ajatellu autojen paikat valmiiksi niin laita valot kiertämään autojen ääriviivojen ulkopuolelle , niin saat parhaan hyödyn valoista , seiniltä häikäsee aina , vaikka ei sille tunnu . eiku rakentaan ja paljon pinnaa että tulee kunnolla ettei vituta jälkikäteen
   
 4. mikko69

  mikko69 1st gear

  älä hyvä mies mee tekee noin pientä hallia! ei se isompi niin paljoo kalliimpi oo!!!
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mitäs olette laittaneet lattiapinnotteeks. Tarkotus olis lähinnä tehdä pientä remppaa ja pestä autoa tallissa talvella. Onks ton veden takia joku epoksi kätevä vaiko sellaset sementtipohjaset mömmöt ? Millanen olis hyvä monttu ?
   
 6. ZEZ-2

  ZEZ-2 1st gear

  Epoksi pinnoite on ihan hieno vähän aikaa, parin vuoden käytön jälkeen epoksipinta voi olla jo aika kamala. Pintaan jos putoaa esim. jokin raskas kappale, niin epoksi pinta lähtee pikkuhiljaa kuorimaan pois. Lisäksi se taitaa olla kohtalaisen kallista tavaraa.
  Itse laitoin pinnoitteeksi uretaaniöljyn, siinä on se hyvä puoli että uretaaniöljy imeytyy betonin pintaan. Silloin ei ole varsinaista pinnoitetta joka voisi kuoriutua pois. Hinta ei muistaakseni ollut mikään päätä huimaava. Pitkä kestoisuudesta omalta kohdalta ei voi puhua vielä mitään, kun lattia on vasta reilun vuoden ikäinen.
  Kannattaa kysellä ammatikseen lattioita tekeviltä paremmin neuvoja asian suhteen.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

 8. Batmobile

  Batmobile Double Gearhead

  Tässä just ite oon ollu kimppatallia rakentamassa, tai oikeestaan jatketaan vanhaa. Oli alkuun vähä ongelmia ku rakennuslupa ei kuulunu, ku paikallinen (ei iisalmen) rakennustarkastaja on vähä hidas liikkeissään.
  alotettii sitte ennen ku lupa tuli. Vähän myöhäiseks meni, saatiin valut onneks tehtyä ennen lumen tuloa... Tulee iso talli ku vanha on 5 metriä levee ja 9 pitkä, ja jatkoa tulee leveyttä 6 lisää.
   
 9. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  vieras: "Siis tämmönen se olla pitää."

  Eipä äkkiä uskoisi mitä tuo nettilinkin ruma navetan näköinen rakennus pitää sisällään.

  Aika asiallinen varustus 8)
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  ite oon pohtinut sellasta ulkomitoiltaan 9x15 tallia mutta pitäiskö tehdä useampia ovia että vois vaikka jakaa tilat eri osiin esim montun voi tehdä pienelle puolelle jotta talvella ei tarttis kaikkea lämmittää yht kuumaks ja talvellakin vois pestä autoa ilman että koko talli on täynnä höyryä. samalla tulis maalaustilakin eristettyä muusta hallista. Mikähän olis sellanen hyvä mitoitus tollaselle yhden auton kopille ? riittääkö 5x8 m ?
   
 11. Tylsä Rautasaha

  Tylsä Rautasaha 3rd gear

  Ed. vieraalle: 10x16 kuullostaisi paremmalle. Riippuu tietty mitä pitää mahtua. Mulla on 8x14ulkomitat 3,5 sisäkorkeus. Kahet 2,6x2,8 pariovet päädyssä. Nosturipaikka,1 autopaikka, maalaamo rakenteilla+ varasto/"komponenttikorjaamo" soppi. Maalaamon päällä varastotilaa. Vähän tiukkaa on tilan kanssa kun on aika isoja nuo autot.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Onkos sulla paikat kaks vierekkäin ja useampi sitten peräkkäin ? Meinaatko tehdä maalaamon perälle vai jakaa ?
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

 14. Roc

  Roc Gearhead

  Vähän veikkaan että tolle GT3 porkelle ei oikeen muuta tehäkkään ku vahataan sillon tällöin...
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jep, jep, joillakin on vaan liikaa rahaa. Tollasen tallin kun omistais niin taitais tallista tulla asuinrakennus pianäkkiä...
   
 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Oiskos jollain jo tallin piirrustuksia jota vois hyödyntää korvausta vastaan. Tarkoitus olisi rakentaa talli jossa olisi rakentelu tilaa parille kolmelle autolle ja toisella puolella kylmää säilytystilaa n. 10:lle autolle.
   
 17. Tylsä Rautasaha

  Tylsä Rautasaha 3rd gear

  Se on sillä tavalla että ovilta päin katottuna vasemmalla puolen on nosturi ensin ja sitten se varasto. Oikealla taas on ensin tyhjä paikka ja perällä maalaamo. Maalaamon jouduin vähän pieneksi tekemään ettei fullsize autoa saa kerralla maalattua kokonaan mutta eipä noiden kanssa niin kiire olekaan...
   
 18. markos

  markos Gearhead

  Onkos kukaan rakentanut lämmintä tallia kahelle käyttikselle?

  Kiinnostaisi tollasen todelliset kustannukset, ku Ittelläni olis tarkoitus jossain vaiheessa tollanen tehhä.
  Eli kaks ovea ja säilytystila parille max. vanin kokoiselle autolle...

  Tää tulee esikaupunkialueelle, et pitää hakea luvat ja ilmeisesti myös myös toteuttaa piirrustuksien/lupien mukaan...
   
 19. Tommi_82

  Tommi_82 1st gear

  Lattiapinnoitteesta sen verran että jos kulutuskestävyyttä halutaan niin Mastertop merkkinen aine on verraton siihen hommaan, kunnolla tehtynä pitäisi kestää ajaa traktrorin lumiketjuilla sisään ilman että pinta hajoaa :eek:
   
 20. helppoheikki

  helppoheikki Gearhead

  Rakennuspiirrustukset ovat julkista omaisuutta. Eli jos löydät jonkun tontilta sellaisen tallin joka sinua miellyttää niin ei muuta kuin kunnanvirastoon ja pyydät kopiot ko. tallin piirrustuksista. Näinhän ne oli jotkut käyneet pyytämässä piirrustukset pääministeri Vanhasen omakotitalostakin...
   

Kerro tästä muillekin!