Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tuollasesta samanlaisesta rakennettiin joku pyöräkatos/ varasto tjsp Perhon laajennuksen yhteydessä.
    Tais siinä joku puuranka olla takana mutta ei kovin kummonen.
     
  2. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Tuolla aiemmin olen sanonut että näillä kannattaa tehdä. On nopeaa helppoa ja lämmön eristys on hyvä.
    Itsellä on halli tehty parocin seinäelementeillä ja katto vastaavanlaisella joka tuli puolasta. Toki vaatii rungon.
    Olen tehnyt halliin välikaton samoista elementeistä 175 mm paksuudella ja kestää kävellä ja olla vaikka on ollut enemmänkin porukkaa. Siinä kanto vain reunoilta 100 mm ja jänneväli reilu kolme metriä.
     
  3. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Kiitos! Hyva tietaa etta onnistuu.
    Suunnittelen vanhan ladon "kuorruttamista", ei tarvitse rak lupaa, ja noilla pelleilla se voi onnistua.
     
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Onkos kukaan tehnyt autotallia noista runkopaketeista? Näyttää olevan muutamakin tekijä noille ja voisi vähän muokata oman mielen mukaiseksi. Vielä aika paljon auki että minkälainen tulisi, joko 7x7m tai 7x9, joka tapauksessa vain kahden auton talli.
     
  5. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos on mahdollista niin laita sisäpuolelle nuo pelti-villa-pelti elementit. Tällöin ulkopuoli ei muutu ja saat lattia pinnasata asti eristetyn seinän.
     
  6. mustang66

    mustang66 2nd gear


    Terve,

    Uskallan olla erimieltä tuosta viimeistä lauseesta, kyllä henkilö jolla on urakointioikeudet on oikeudet tarkastusmitata omat asennuksensa, näin toimii ainakin täälläpäin 1-miehen toiminimet. Myöhemmin rakentaja esittää lopputarkastuksen yhteydessä tuon mittauspöytäkirjan rakennustarkastajalle ja homma on sillä siisti.


    Ja piuhat sekä kytkemisetkin pystyy tehdä itse JOS on riittävä tieto/taito sekä suhteet urakoitsijaan joka ottaa vastuun tehdystä työstä nimikirjoituksellaan.

    Suurimmat osat asennusvirheistä kyllä paljastuu tarkastusmittauksissa, paitsi ruuvit, liitokset, kaapelikuorinnat pitää kyllä tehdä kunnolla.
     
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Anteeksi mutta on pakko kysyä miksi olet eri mieltä sanomisestani kun sen myönnät muutaman lauseen päästä?
    Ja EN ole sanonut etteikö urakoitsija saa tehdä tarkistusmittaus pöytäkirjaa omista asennuksistaan vaan sanoin että jos joutuu teettämään sähkötarkistuksen niin sen tekee jokin muu kuin se urakoitsija.
     
  8. plymouth 64

    plymouth 64 3rd gear

    Sähköhommat kannatta jättää suosiolla sille kenen luvilla ne tehdään, eli kaapelit voit vetää itte kunhan vaan jätät urakointiluvan haltijalle mahdollisuuden tarkastaa mistä ja miten ne kaapelit kulkee. Ei MMJ kaapelia viedä villa tiloissa ja niin edelleen.
    Silmämääräinen tarkastus on yksi osa käyttöönotto tarkastusta ja itse en allekirjoittaisi paperia mistä olen henkilökohtaisessa vastuussa, siis jos jotain sattuu.

    Maallikko saa vaihtaa tulppasulakkeen sekä tehdä jatkojohdon, mut eipä paljon muuta.
    Kytkennät jättäisin ammattihenkilölle.

    Urakointiluvan haltijalla ei ole pelkästään oikeutta allekirjoittamaansa työhön, vaan SUORASTAAN VELVOLLISUUS!
     
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Talliin tulee vihdoin myös vettä ja nyt on ajankohtaista miettiä millä saisi edullisimmin lämmintä vettä käsien pesuun. Eli olisko läpivirtauslämmitin hyvä ja riittävän tehokas vai pitäisikö olla ihan varaaja?
     
  10. Satellite70

    Satellite70 1st gear

    Ei ole kokemusta läpivirtauslämmittimistä, mutta kolmenkymmenen litran varaajan laittaisin. Eivät ole kalliita uutenakaan.
     
  11. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Varaajaa meinasin, mutta onkohan järkevää lämmittää sitä vettä koko ajan jos tarvetta on pari-kolme kertaa viikossa. Ihan sähkönkulutuksen kantilta tätä ihmettelen...
     
  12. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Itse käytän mökillä talvella veden keitintä. Maksaa kympin. Saa heti kuumaa vettä joka riittää hyvin pesuun ja tiskaukseen.
    Jos haluat varaajaa käy Tallinnasta: http://espak.ee/kauplused/tallinn/
    Halpoja ja hyviä suoraan varastosta, montaa kokoa. Muutkin ovat sen huomanneet koska paikka kuhisee suomalaisia. Pyydä ja osta 3.20e asiakaskortti ( kliendikaarti ), saat heti 10% alea.
     
  13. Ck

    Ck Gearhead

    30l varaajat ei vie juuri mitään sähköä. eikä sitä välttämättä tarvi aina pitää päällä, niin pieni lämpiää tunnissa käsien pesua varten.
     
  14. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Jep, kai se sitten on viisainta laittaa pieni varaaja. Näyttäis löytyvän 15 litrasiakin..
     
  15. ventora

    ventora 2nd gear

  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    pieni varaaja.. maalaa se mustaksi ja ripusta se katon korkeimpaan kohtaan.. lämpee osittain jo ns hukkalämmöllä joka sinne ylös on noussut.

    ja olisihan se ihan hyvä idea laittaa sinne katonrajaan joku pieni puhallin imuri tai propelli jonka voisi halutessaan kytkeä päälle ja saada se kaikkein lämmin ilma takaisin alas missä itse on.. ja avattava kattoikkunaluukku että saa kesällä sen kuumimman ilman pois.
     
  17. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Maalaa mustaksi...??
     
  18. Kine

    Kine 3rd gear

    Mustamaalauksen idea lienee parempi lämmönkeruu ympäristöstä. Tämä on ihan fakta, mattamusta on erityisen tehokas keräämään, ja tietysti myös luovuttamaan lämpöä. Merkitys mahtaa tässä olla teoreettinen kun mustan pinnan alla on 20-30 mm uretaania eristämässä.

    Korkeissa halleissa nuo sekottimet on ihan must, mutta pöllyttäähän ne väkisin vähän.
     
  19. gmc_sierra

    gmc_sierra 1st gear

    Voihan sen myös maalata vaikka punaiseksi ni näyttää lämpimämmältä.
     
    Roberto tykkää tästä.
  20. callu

    callu 1st gear

    saa olla aika kuuma mieli varaajaa lämmitää hukkalämmöllä o_O ite asensin kaverin talliin just eilen bilhelveten 30l varaajan jossa on 1,5kw vastus ja kokemuksesta tiedän että reilussa puolessa tunnissa lämpenee n.4 asteisesta 50-60 asteiseksi vesi. hinta on 99e ja tohon lisäsin jostain jääneen syöttösekoituksen, tuo varaajan oma varosysteemi ei vakuuttanut.. nuo virtauslämmittimet saa melkein nakata lähimpään lampeen, pienellä ei paljon käsienpesua kummempaa kykene tekemään ja suuremmille saattaa joutua ihmettelemään sähköjä mieli 5,5kw vastusta meinaa lämmitellä, siinä saattaa 1,5 neliöinen mmj olla aika punainen.. :D
     

Kerro tästä muillekin!